מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא בשד - כאבים ותחושת התקשותתמרה25/02/2011
שלום,
קצת רקע עליי , בת 44 בטיפולי הפרייה 5 שנים , במסגרת טיפולי הפרייה עשיתי כל השנים בדיקת שד אצל כירוג כל חצי שנה וממוגרפיה הכל היה תקין , לפני חצי שנה הרגשתי כאבים בשד ימין ובמישוש הרגשתי התקשות מעל הפיטמה נגשתי לבדיקה וגם הרופא הרגיש כך , בדיקת ממוגרפיה נוספת יצאה תקינה בבדיקת סונר נרשמו הממצאים הבאים:
ברביע עליון חיצוני שעה 10:00 באזור הממצא המישושי נראה אזור היפואקואי המטיל צל רושם fcc בלבד , ללא גוש בתוכו , בתי שחי דו"צ בלוטות בגודל ויחסים שמורים.
אשמח להבין יותר מה המשמעות של ממצאים אלו? לאור העובדה שעברתי הרבה טיפולי הפרייה הקשורים בהמון הורמונים אני מודאגת מאוד , האם הממצא קשור או יכול להיות קשור לסרטן ?
אני אמורה לעשות סונר ביקורת בעוד שבועיים , יש לי כל הזמן תחושה של כאב בשד ובמישוש ידני הרגשה של התקשות במקום .
תודה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בשד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס25/02/2011שלום רב,
FCC - קיצור של fibrocystic changes - שינויים במבנה רקמת השד שהם בגדר הנורמה.
עם זאת - אם קיים גוש ייתכן שיש מקום לשקול ביצוע ביופסיה למרות ממוגרפיה ואולטרסאונד תקינים - אבל החלטה כזו צריכה להתקבל עם הרופא שבודק אותך.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך,בבדיקה נכתב "ללא
תמרה26/02/2011גוש בתוכו" , לכן הרופא לא ביצע ביופסיה ,האם בבדיקה חוזרת אחרי חצי שנה יכול להיות שהתפתח גוש? יש לי ביקורת בשבוע הבא ואני מאוד מודאגת.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך,בבדיקה נכתב "ללא - תגובה
ד''ר תניר אלוייס26/02/2011שלום תמרה,
אין לי שום אפשרות לדעת מה התפתח או לא התפתח ב 6 חודשים..
הרופא שיבדוק אותך יחליט על סמך הבדיקה אם יש צורך לבצע אולרסאונד חוזר או ביופסיה..
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למה שנכתב,אתמול הייתי בבוקרת
תמרה02/03/2011ואני מודאגת מאוד, אותו ממצא שנראה לפני חצי שנה נראה הרבה יותר גדול .
היה 1 ס"מ עכשיו 7 ס"מ , הרופא שלח לביופסיה מכמה מוקדים בממצא,, בבדיקה נראה אזור היפואקואי המטיל צל עושה רושם לfcc ,לדעתו של הרופא זה שפיר אבל הוא מעדיף לשלול בבדיקה , הרופא ציין שאין גוש רק שינוי של הרקמה.האם שינוי כזה מהיר ברקמת השד מעיד בהכרח על סרטן?
בכל זאת הממצא התרחב בגודלו , ברצוני לציין שאני באמצע טיפול הפרייה ומזריקה לגוף הורמונים כבר 10 ימים , האם יתכן שתוצאות הבדיקה מושפעות מהמצב הנוכחי בו אני נמצאת בטיפול ההפרייה ? האם להפסיק את הטיפול למרות שאין תוצאות של הביופסיה?
תודה על התייחסותך.
בברכה
תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)