הריון והוצאת בלוטות לימפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון והוצאת בלוטות לימפה
    שרון
    28/02/2011

שלום רב,

אני בת 35 נשאית brca1 בשנה האחרונה עוברת טיפולי פוריות. לאחרונה נקלטתי ואני בהריון. בבדיקת אולטראסאונד שיגרתית שעשיתי היום נמצא: "באקסילה מודגמות בלוטות לימפה 1 ס"מ ללא מרכז שומני בעל קורטקס מעובה עם וסקלריזציה בינונית. מראה הבלוטה פתולוגית. לאור מראה הבלוטה יש לשקול הוצאה ניתוחית".

בלוטה זו נמצאה כבר לפני כשנה ונלקחה ממנה ביופסיה שיצאה תקינה. שאלותיי:

1. אם ביופסיה מלפני שנה יצאה תקינה מדוע יש המלצה להוציא אותה? האם זה יכול להיות סרטני?

2. האם בכדי לעבור ניתוח להוצאת הבלוטה יש להפסיק את ההריון ( שחיכיתי לו שנים..)?

3. האם זה מסוכן לי להשאיר את הבלוטה עד לאחר שאלד?

יש לציין שבמהלך השנה הזו הבלוטה לא גדלה.

אני אובדת עצות ומאד רוצה להשאיר את ההריון. מה לעשות?

מודה בחום על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון והוצאת בלוטות לימפה - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    01/03/2011

שלום שרון,
    בהסתייגות שאי אפשר לתת ייעוץ וירטואלי למקרה פרטני -
    העובדה שהבלוטה היתה תקינה בביופסיה לא השתנתה לאורך שנה אכן מרגיעה, אבל מכיוון שהרמראה שלה מדאיג - ייתכן שחושבים שהביופסיה לא דגמה את האזור החשוד, דבר שיכול לקרות לפעמים.
    הסרת הבלוטה בניתוח (ביופסיה פתוחה) תתן תשובה מלאה סופית וודאית לגבי אופיה.
    הוצאת בלוטה מבית השחי יכולה להיעשות הרבה פעמים בהרדמה מקומית (לכל היותר עם טשטוש קל) - ובכל מקרה זה ניתוח זעיר שלא צפוי שיפגע בהריון.
    בוודאי שאין שום סיבה לבצע הפסקת הריון!
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו