טמוקסי לדר' תניר עוד שאלה ברשותך...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טמוקסי לדר' תניר עוד שאלה ברשותך...
    ט
    17/03/2011

לגבי טמוקסיפן:

הבנתי שתרופה מאוד יעילה...מורידה כ- 50 % סיכון הופעת גידולים ( לאדם שמתאים לו טיחפול הורמונלי כמובן ).- נכון?

אך גם אמרת שטיפול בטמוקסי לא פחות יעיל מטיפול כחמותרפי???
    מאיזו בחינה?
    מונע הופעת גידולים נוספים או נגד גרורות רקוחות?
    אני רוצה שוב לציין שעברתי טיפול כימותרפי לפני 4 שנים...( וזה אני מקוה גם נותן פרוגנוזה טובה?...עברתי טיפול לפני הניתוח כדי להקטין את הגידול ).

ולגבי 5 שנים נטילת טמוקסיפן:

אני מבינה שלכל אישה זה שונה, אבל...באופן כללי: יש המלצה לעבור לתרופה אחרת אחרי 5 שנים או יש נשים שטיפול עבורם מסתיים בתום 5 שנים ( מדובר בנשים עם מחזור הוסת )?

בתודה שוב!
    סופשבוע טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טמוקסי לדר' תניר עוד שאלה ברשותך... - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    17/03/2011

שלום רב,
    הטמוקסיפן מפחית את הסיכון להופעת גרורות מרוחקות וגם להופעת גידול חדש בשד השני.
    בנשים לפני הפסקת הוסת מומלץ בעיקרון טמוקסיפן ל 5 שנים, ואין תרופות נוספות שבאות בחשבון, אלא אם מחליטים להפסיק את הוסת האופן כימי.
    גידול שהצריך טיפול כימוטרפי לפני הניתוח היה מן הסתם גידול לא קטן, ויכול להיות שיש מקום לשקול טיפול נוסף - אבל המלצה כזו יכולה להתקבל רק מרופא שמכיר אותך ואת כל פרטי המקרה.
    אם הרופא/ה שמטפל/ת בך לא נותנים לך תשובות מספיק ברורות אני ממליצה לך לפנות עם כל החומר הרפואי לייעוץ פורמלי נוסף ולא להסתמך על ייעוץ אינטרנטי.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו