מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מותר להתערבב בקהל צפוף?.גולשת29/03/2011
שלום לכולכם.
אני חדשה. לאחר טיפול AC אחד. הבא - בעוד זמן ולכן אין לי את מי לשאול.
מתי כדאי שלא אסתובב בסביבה של קהל צפוף?
על אילו מרכיבים מספירת הדם כדאי להסתכל כדי להחליט?
ברור שהאחריות היא של האונקולוג, אך מאחר ואני מקבלת את התשובה זמן רב לפני הגיעי אליו, הייתי רוצה גם לקבל מידע כללי (ברור שזה לא ייעוץ ספציפי) מתי אני צריכה להיזהר מצפיפות ומתי פחות.
יש לי לויקוציטים 2.3 והנורמה במעבדה K/ul 4.5-11.0
המוגלובין 10.7 נוטלת כדור ברזל ביום. (לפני 3חודשים:, לפני הניתוח היה 14)
לימפוציטים abs 0.9 והנורמה במעבדה: K/ul 1.0-4.8
ניאוטרופילים abs1.0 והנורמה במעבדה: K/ul 1.8-7.7
טרומבוציטים 228 במעבדה 100-450
מונוציטים 0.2 והנורמה: 0.2-1.0
RDW 22.5% ובמעבדה: 11.8-15.6
MCV 74.1 fL ( במעבדה 78.0-99.)
MCH pg 22.9 ובמעבדה: 26.0-34.0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה קודמת:
.גולשת30/03/2011תוספת:
הטיפול הראשון AC שלי היה ב 14.3 והטיפול הבא ב 4.4.
רשמתי את השאלה גם בפורום אחר,אך מחר אני יוצאת לטיול צפוף ורציתי לקבל תשובה מדוייקת מכם או מהפורום האחר.
איני מקבלת שום תרופה נוספת מעבר לAC שקיבלתי אז,שהוסיפו לו את התרופות נגד בחילות וסטרואידים. (כעת לא מקבלת כלום).
אודה לך אם תסבירי לי על מה מסתכלים בטופס ספירת הדם, לגבי נושא הבידוד, ובטיפול הבא, אשאל יותר לגבי מידע את האונקולוג.. ופחות אפריע כאן....
אגב, לפני 10 ימים הנויטרופילים: abs 6.2 והנורמה במעבדה: K/ul 1.8-7.7
ובאחוזים:לפני 10 ימים: % 84.3 כאשר הטווח התקין במעבדה 40-70
ועכשיו:והנויטרופיילים: 1.0 K/ul כאשר הטווח במעבדה: 1.8-7.7.
ועכשיו: באחוזים: 45 והטווח באחוזים במעבדה: 40-70.
מצטערת, שכל כך הטרדתי אתכם בפרטים, זה היה צריך להיות מידע שחשוב לי להבין מהמטפלים ולא הייתי צריכה להשאיר את ההבהרה לכם.
אך בגלל הטיול מחר חשוב לי לדעת לגבי זהירות מהדבקה.
אגב, ללויקוציטים ולימפוצים אין חשיבות בהחלטה כזו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה קודמת: - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/04/2011כפי שכתבתי חשובים הנויטרופילים לדעתי כבר עלו אני בדרך כלל ממליצה להמשיך חיים כרגיל ללא בידוד אם אין חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר להתערבב בקהל צפוף? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/04/2011סה"כ הספירה סבירה לא רצוי להיות ליד אנשים חולים . צריך להסתכל על הספירה הלבנה על סך הספירה שלך 2300 ובעיקר נויטרופילים ולך יש1000 . בד"כ לפני תחילת טיפול רצוי להגיע ל1500. אין המלצה על מניעה מיציאה מהבית אבל כמובן להמנע מחיבוק או להמצא קרוב עם חולים . בד"כ אנחנו לא מבקשים לבצע בדיקת דם אלא רק לפני טיפול . איני יודעת בדיוק את הפרוטוקול אותוצאת מקבלת האם כל שבועיים עם זריקה להעלות ספירה או כל 3 שבועות לכן שוחחי שוב על הנושא עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)