מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה גנטיתלנה10/04/2011
שלום רב!
אני בת 38. במשפחה יש רקע של מחלת סרטן השד. אמי ז"ל נפטרה מהמחלה. אני במעקב הצמוד אצל כירורג שד. (US, ממוגרפיה , בדיקה ידנית) מגיל 20. אני מאוד מקפידה על המעקב. הרופא שלי שלח אותי ליעוץ גנטי.כן הלכתי ליעוץ, ההחלטה היתה כן לעשות בדיקת דם ולראות את התוצאות. היום קיבלתי את התוצאות:
BRCA1-185DEL-AG NORMAL
BRCA1-5382INS-C NORMAL
BRCA2-6174DEL-T NORMAL
מה זה אומר? אם אפשר הסבר...
אם הכל בסדר ... להפסיק את המעקב או להמשיך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית - תגובה
ד''ר תניר אלוייס10/04/2011שלום לנה,
התשובה של הבדיקה הגנטית תקינה.
הצורך בהמשך מעקב אינטנסיבי תלוי אם לאמך היתה מוטציה (ואז את אינך נשאית ויכולה להמשיך במעקב רגיל, כלומר בדיקת כירורג אחת לשנה וממוגרפיה מגיל 45),
אבל אם לאמך לא היתה מוטציה (או אם לא ידוע) - עדיין ייתכן שיש מוטציה שאיננו יודעים לבדוק, ואז ההמלצה היא להמשיך מעקב מוגבר.
בכל מקרה התשובה אמורה להמסר על ידי יועצת גנטית עם מתן הסברים מלאים לגבי המשך המעקב.
בברכה,
דר' תניר אלוייס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה גנטית
לנה10/04/2011תודה רבה על תשובתך... לא ידוע מה היה לאמי ז"ל ואין איך לברר... אני אמשיך במעקב.... הוא לא יזיק לי
חג שמח!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)