מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסטופטיה פיברוצסטיתנינה19/04/2011
שלום רב וחג שמח!
אני בת 34 + 2 (עברתי הפלה מכוונת לפני 8 חודשים בשבוע ה-8) השבוע נבדקתי אצל כירורג שד והוא טען שהכל תקין חזה ללא גושים ללא עוות וללא בלוטות איזוריות. אך הוא ציין שמבנה השד שלי הוא מסטופטיה פיבורצסטית ול75% מהנשים יש מבנה כזה.
זה קצת הלחיץ אותי עצם המונח..רציתי לדעת האם סיכוי לחלות בסרטן גבוהים מנשים אחרות ? ומה פירוש המונח הזה בכלל?
אני רוצה להוסיף שהרופא שאל אותי עם יש לי הפרשה מהשד ועניתי שלא הגעתי הביתה ולחצתי על השד ממש עד שיצאה הפרשה בצבע לבן שמנת.. ובשד השני נאלצתי ללחוץ ממש עד כדי כאב עד שיצא נוזל שקוף לבן.
אני נורא חוששת ואשמח אם "תשפכו" לי מעט אור לגבי הנושא ואם מומלץ לגשת לעוד חוות דעת
נ.ב אני רוצה לציין שאיבדתי אבא לפני חודשים ממחלת סרטן מה שעוד יותר מלחיץ
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטופטיה פיברוצסטית - תגובה
ד''ר תניר אלוייס19/04/2011שלום נינה,
מסטופתיה פיברוציסטית היא תיאור של מבנה של שד ששכיח מאוד בנשים צעירות, ואינו מעלה סיכון לסרטן שד בשום צורה.
לגבי הפרשה מהפטמה - בלחיצה מספיק חזקה אפשר להפיק הפרשה מהפטמה אצל כל אחת, ויש משמעות קלינית רק להפרשה ספונטנית (כלומר שמופיעה בלי לחיצה ו"סחיטה" של הפטמה).
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ותבורכי....הוקל לי.
נינה19/04/2011רק עוד שאלה האם כדי לעשות בדיקה של BRAK 1 BRAK2 בגלל שהמבנה שלי הוא כזה?
האם רוב הסיכויים שהתוצאה תצא שאני נשאית (בגלל המבנה)? אני כבר חוששת מכל דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ותבורכי....הוקל לי. - תגובה
ד''ר תניר אלוייס19/04/2011שלום רב,
בדיקת BRCA מומלצת לנשים (וגברים) שלהם סיפור משפחתי משמעותי של סרטן שד ו/או שחלות,
לאשכנזים אפשר לשקול ביצוע הבדיקה גם אם אין ספור משפחתי משמעותי (כ 2.5% מהאוכלוסיה האשכנזית נושאים את הגן, ובגלל השואה הרבה לא יודעים על ספור משפחתי),
מעברה לזה - אפשר לפנות לייעוץ גנטי להתייעץ אם יש מקום לביצוע הבקידה אצלך.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)