אשמח לייעוץ שלך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לייעוץ שלך
    מאיה
    20/04/2011

עשיתי ממוגרפיה נאמר לי שד שמאל רקמה פברוגלנדורלית אסמטריה לפי המראה שפיר מבחינה רנטגנית, עשיתי אולטרסונד נאמר לי באזור רטרואלרי מודגם ממצא סולידי אובתי בגודל 10*5 מ"מ יתכון פיברואנדנומה 3 birds
    הלכתי לבדיקה כירורג שד אמר לי שאין לי מה לדאוג והכול בסדר, כירורג אחר אמר שזה יכול לגדול בזמן הריון וצריך להוריד את זה לא לוקחים סיכון, אני רווקה בת 38 אין לנו הסטוריה משפחתית, לא עברתי לידות, ואני שומרת על תזונה נכונה , האם תוכלי לייעץ לי בבקשה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לייעוץ שלך

הוספת תגובה

• אשמח לייעוץ שלך - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    21/04/2011

שלום מאיה,
    פיברואדנומה היא גידול שפיר ששכיח מאוד בשדיים של נשים בכל הגילים, היא אמנם יכולה לגדול בהריון לפעמים אבל זה ממש לא הופך אותה למסוכנת ואינו סיבה להוציא אותה בניתוח.
    עם זאת - כדי לדעת בוודאות שמדובר בפיברואדנומה צריך לפעמים לבצע ביופסית מחט - דיקור שמתבצע בהרדמה מקומית, ואז אם מאשרים שמדובר בפיברואדנומה פשוטה אין כל מניעה להשאיר אותה ולעקוב, גם אם היא גדלה בהריון (וקטנה בחזרה אחרי הלידה).
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו