מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטרקציהאנ28/04/2011
שלום רב,
היום הייתי בביקורת אצל רופאת כירוגית שד אשר ראתה שפיטמה אחת יותר שקועה מהשנייה. יש לציין שפטמותיי תמיד היו שקועות. ואמרה לי שהיא חושדת ברטרקציה -הפטמה בשד שמאל יותר קטנה ושקועה ויש ולחזור אליה בעוד חודש.
יש לציין שבזמן האחרון צד שמאל יותר תפוס לי
אני מאוד לחוצה ולא מסוגלת להמתין חודש מאחר שקראתי שזה אחד הסימנים לסרטן שד, ויש לציין שלפני 3 שנים עברתי הקרנות באיזור בית החזה לאור סרטן לימפומה.
מה הסיכויים לכך? מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטרקציה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס28/04/2011שלום רב,
רטרקציה אמיתית של הפטמה - כלומר המשכות שלה פנימה שלא היתה קיימת בעבר, עם חוסר יכולת לשה להזדקר כתוצאה מגירוי ידני אכן עשוייה להיות ביטוי לגידול בשד (אבל בהחלט יכולה גם להיות תוצאה של תהליך שפיר - דלקת או פיברוזיס למשל).
לא ציינת מה גילך, אבל לאור הסטוריה של הקרנות לדופן החזה בעבר, שמעלות באופן משמעותי את הסיכון לחלות בסרטן שד, יש בהחלט מקום לשלקול בדיקות דימות לשד כמו אולטרסאונד, אולי אפילו ממוגרפיה או MRI.
אני ממליצה לך לחזור לרופאה ולשקול ביצוע של בדיקת דימות לשדיים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)