רטרקציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רטרקציה
    אנ
    28/04/2011

שלום רב,
    היום הייתי בביקורת אצל רופאת כירוגית שד אשר ראתה שפיטמה אחת יותר שקועה מהשנייה. יש לציין שפטמותיי תמיד היו שקועות. ואמרה לי שהיא חושדת ברטרקציה -הפטמה בשד שמאל יותר קטנה ושקועה ויש ולחזור אליה בעוד חודש.
    יש לציין שבזמן האחרון צד שמאל יותר תפוס לי

אני מאוד לחוצה ולא מסוגלת להמתין חודש מאחר שקראתי שזה אחד הסימנים לסרטן שד, ויש לציין שלפני 3 שנים עברתי הקרנות באיזור בית החזה לאור סרטן לימפומה.
    מה הסיכויים לכך? מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רטרקציה

הוספת תגובה

• רטרקציה - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    28/04/2011

שלום רב,
    רטרקציה אמיתית של הפטמה - כלומר המשכות שלה פנימה שלא היתה קיימת בעבר, עם חוסר יכולת לשה להזדקר כתוצאה מגירוי ידני אכן עשוייה להיות ביטוי לגידול בשד (אבל בהחלט יכולה גם להיות תוצאה של תהליך שפיר - דלקת או פיברוזיס למשל).
    לא ציינת מה גילך, אבל לאור הסטוריה של הקרנות לדופן החזה בעבר, שמעלות באופן משמעותי את הסיכון לחלות בסרטן שד, יש בהחלט מקום לשלקול בדיקות דימות לשד כמו אולטרסאונד, אולי אפילו ממוגרפיה או MRI.
    אני ממליצה לך לחזור לרופאה ולשקול ביצוע של בדיקת דימות לשדיים.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו