מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת IVFאביגיל04/05/2011
שלום רב,
אני בת 33 נשואה+0 ולקראת טפולי IVF.
בגיל 16 זיהיתי גוש באחד השדיים ועברתי ניתוח להסרה שהתברר כגוש שפירי -פיברודינומה.
מאז המבנה של השד שלי התפתח והפך לסמיך ובשני השדיים קיימים גושים שלא שינו את גודלם והם לא ממש מפריעים לי מעבר לרגישות יתרה שקיימת בשד לפני המחזור.
אני די במעקב, עברתי ממוגרפיה אחת וכמה US וביופסיה נוספת שלא הראתה ממצאים חריגים.
עליי לציין כי אני לא לוקחת גלולות כבר מעל ל-10 שנים ולמעשה ההתערבות ההורמונלית היחידה מאז, היתה לפני חצי שנה בה ניסינו 5 ניסיונות של הזרעות בליווי של זריקות פיורגן ואוביטרל.
בפעם אחרונה שהייתי במעקב הרופא המליץ לי לעבור שוב ממוגרפיה... זה היה נראה לי די תמוה לעבור 2 ממוגרפיות לפני גיל 35 ועוד שאני מנסה להכנס להריון...
אני לקראת טיפולי IVF בהם המינון ההורמונלי יהיה גבוה יותר ואני חוששת כיצד זה ישפיע על הגושים בשד ובכלל על העתיד הרפואי של השד שלי?
האם קיימת איזהשהיא סטטיסטיקה לגבי נשים עם פיברודינומה והשפעת טיפולי הורמונים עליהם? בהקשר של סרטן השד?....
האם יש קשר בין הגודש מהפיברודינומה בעית האי פריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת IVF - תגובה
ד''ר תניר אלוייס04/05/2011שלום רב,
ראשית - אני מציעה לך לפנות לייעוץ רשמי ולבדיקת כירורג,
באופן עקרוני הורמונים עשויים להשפיע על גדילה של פיברואדנומות, אך לא על התמרה סרטנית.
לגבי טיפולי הפריה וסרטן שד בכלל - ייתכן שיש עליה זעירה בסיכון אחרי טיפולי הפריה בחלק מן הנשים, זו לא סיבה לא לעבור טיפולי הפריה - רק להיות במעקב.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)