מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן שד- ניתוח חוזר- כמה זמן להמתיןדולי10/05/2011
אובחנתי כחולה בסרטן השד ועברתי ניתוח לפני כשבועיים. אני מטופלת בחו"ל כי אני מתגוררת זמנית בחו"ל.
1) תוצאות הפתולוגיה הצביעו על כך שהשוליים לא נקיים ויש צורך לחזור לחדר הניתוחים. הרופאה טוענת שהיא מעדיפה להמתין חודש על מנת שהמקום יתרפא והתוצאות יהיו טובות יותר מבחינה קוסמטית. האם זה נכון להמתין?
2) אני במעקב אחר בלוטת התריס שלי, יש חשד לגידול - הטיפול המומלץ לי בסרטן השד כולל הקרנות, האם זה לא יכול לפגוע בי בבלוטת התריס?
3) עקב הסיפור של סרטן השד עברתי כ6 ממוגרפיות בחודשיים האחרונים. ואני צפוייה לעבור עוד בגלל הניתוח הנוסף כי מבצעים אצלי הכל באופן מונחה ממוגרפיה (DCIS ) - האם הקרינה לא מזיקה? האם זה לא פוגע לי בבלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד- ניתוח חוזר- כמה זמן להמתין - תגובה
ד''ר תניר אלוייס10/05/2011שלום דולי,
הצורך לחזור לפעמים לחדר ניתוח בגלל שוליים לא נקיים מוכר היטב, אבל להמתין חודש נשמע לי מוזר. ראשית, אנידווקא חושבת שמקבלים תוצאה קוסמטית יותר טובה ככל שחוזרים יותר מוקדם, ושנית וחשוב לא פחות - דחיית הניתוח החוזר תדחה גם את הטיפולים המשלימים (כימוטרפיה ו/או הקרנות) , כך שאישית איני רואה סיבה לדחייה מעבר לזמן שכבר עבר במילא עד לקבלת התשובות.
אין עדויות לכך שהקרנות לשד פוגעות בבלוטת התריס, וגם לא לכך שממוגרפיות מעלות סיכון לסרטן שד או לסרטן בבלוטת התריס. מינון הקרינה בבדיקות אלה הוא נמוך ביותר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)