חשש סרטן השד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש סרטן השד?
    ש'
    18/05/2011

לפני בערך 6 שעות אמא שלי(בת 45) אמרה לי שהיא הולכת לעשות בדיקות דם בשביל ליראות כמה סוכר וכו'(יש לה בעיות עם הסוכר אבל לא סכרת)אז חשבתי שזה סתם רגיל כי כל פעם היא הולכת ועכשיו ראיתי דף בסלון מקופת חולים מאוחדת וכתוב בו את כל הפרטים של אמא שלי וכתוב מרפאת שד,
    אמא שלי היא הדבר הכי חשוב לי בחיים ואני קצת לחוץ מזה היה כתוב שהיא אמרה שיש לה גוש בשד והיה פירוט של מתי היא בצעה בדיקות ואני לא יודע אם צריך לדאוג או משהו אז רציתי לדעת אם אפשר למות מזה??כי זה רק בשד ואם כורתים אותו זה מסתיים לא?אני בכלל לא מסין בזה אני רק בן 14 בבקשה עזרה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש סרטן השד?

הוספת תגובה

• חשש סרטן השד? - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    18/05/2011

שלום רב,
    לנשים מעל גיל 40 מומלץ לבצע בדיקות שד באופן שגרתי למעקב גם אם אין שום תלונות או גושים.
    גם במקרים בהם מאובחן סרטן שד כמעט כל הנשים נרפאות, הרבה פעמים אפילו בלי צורך לבצע כריתה מלאה של השד.
    ואולי הכי פשוט לשאול את אמא מה קורה, וכך תוכל לקבל תשובות ישירות שאני מניחה שירגיעו אותך, ואולי תגלה שנבהלת לשוא.
    (בתור אמא הייתי מקווה שאם הילדים שלי פתאום מודאגים ממשהו שפשוט ישאלו אותי כדי שאוכל להסביר להם).
    בברכה,
    דר 'תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו