האם זה סימן לסרטן השד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה סימן לסרטן השד?
    חלי
    20/05/2011

שלום, אני בת 37 . לפני 6 שנים עברתי ניתוח הקטנת שדיים.
    כמה ימים לאחר הניתוח סבלתי מזיהומים ודלקות לאורך זמן. קיבלתי אנטיביוטיקה והסירו גם פיסטולה. המנתח טען שאני רגישה לחוטים.. לאחר חצי שנה זה הסתדר.
    אני במעקב חצי שנתי במח' כירורגית שד ומבצעת אולטרסונד אצל רנטגנולוגית מומחית כל חצי שנה. לפני כחודשיים ביצעתי US אחרון והתשובה היתה שבשד שמאל צינוריות מורחבות כמו בבדיקות הקודמות אך הם הולכות וקטנות. מתחת לפיטמה גוש קטן מתורמל לא חשוד ובתוכו נוזל אקוגני - ללא ממצא חשוד.
    הרנטגנולוגית ממליצה לי לא להוציא את הגוש בגלל הרגישות שיש לי.. היא טוענת שזה שפיר והמצב משתפר לעומת הבדיקות הקודמות.
    אני חרדה מאוד כאשר אני לוחצת על הפיטמה (בשד שמאל) יוצא לי נוזל שומני בצבע צהוב. לא באופן קבוע רק לעיתים. פניתי לכירורג שד שאמר לי שזה לא משהו רציני. הוא אמר שמדובר בנוזל סירוטי?? אני ממש בבהלה. קראתי שיש קשר בין הפרשה לסרטן השד..

שאלותיי -
    1. מה זה הנוזל הצהוב והשומני הזה?
    2. האם יש צורך בדגימה מהנוזל?
    3. האם זה סימן לסרטן השד?
    4. האם דלקות וזיהומים שהיו לי בשד יכולים לגרום בעתיד לסרטן השד ואני בקבוצת סיכון?

אודה על תשובתכם בהקדם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה סימן לסרטן השד?

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    21/05/2011

שלום רב,
    אין כמובן אפשרות לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, אבל באופן כללי מכל מה שסיפרת לא עולה תמונה של משהו מדאיג,
    אפשר לשלוח ההפרשה לבדיקה מיקרוסקופית, אבל לא בטוח שצריך,
    הפרשה מהפטמה היא לעיתים רחוקות סימן לסרטן שד - ואז בדרך כלל מדובר בהפרשה דמית.
    זיהומים בשדיים אינם גורים סיכון לסרטן השד.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו