מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 36 עם גושים בשד .אושרת30/05/2011
שלום, אני בת 36, לפני כשנה גיליתי גוש בשד הימני - לא פחדתי וחיכיתי כחודשיים וחשבתי אולי זה יעבור . פניתי לרופא ובמישוש אישר כי אכן יש לי גוש כ- 1.5 ס"מ . הוא שלח אותי לממוגרפיה דחופה ולאוטרסאונד - ואכן יש לי גוש בשד הימני כ- 1.5 ס"מ ובנוסף יש לי בשד השמאלי גוש כ- 5מ"מ . - שני הגושים הוגדרו כסולידים מוגדרים היטב סונוגרפי שפיר . הומלץ לחזור לבדיקת אולטרסאונד לאחר חצי שנה .
וכך בבדיקת אולטרסאונד שלאחר חצי שנה התוצאות היו:
בשד שמאל - 2 גושים סולידים, סונוגרפי שפיר בגודל 5 מ"מ + 7 מ"מ .
בשד ימין - 3 גושים סולידיים, סונוגרפי שפיר גוש 1+2 בשעה 12 - בגודל 13 מ"מ ו- 15 מ"מ כל אחד כלומר הגוש גדל ונוסף עוד גוש . גוש 3 - בשעה 11 בגודל 8 מ"מ .
כלומר בבדיקת החוזרת הגושים גדלו והתרבו, הרופא נתן לי אפשרות להוציא את הגוש הגדול בשד השמאלי או לעשות ביופסיה - האמת לא ידעתי מה להחליט .
אך לאחר שראה שהשדיים שלי קטנים המליץ לעשות ביופסיה בעזרת US בעוד 3 חודשים .
הביופסיה שקבעו לי לעוד 20 יום . מאז הבדיקה האחרונה עברו 3 חודשים, בינתיים אני מרגישה שהגוש בשד ימין גדל .
אני לא יודעת מה נכון לעשות האם כבר כדי לבקש מהרופא להוציא את הגוש ? או לעשות קודם את הביופסיה ? אני מבולבלת ומפחדת כי מאחר והגוש גדל בקצב מהיר יחסית אז בכל זאת יוציאו אותו . או האם כדאי להקדים את התור ?
אני מנסה למצוא באינטרנט מידע על שדיים עם מס' גושים או גושים שגדלים ומה זה אומר סרטני או לא ?! ולא מוצאת כי הכל בטווח גילאים אחר מוקדמים או מ-40/45 ואילך .
אשמח לתשובתך
תודה מראש אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 36 עם גושים בשד . - תגובה
ד''ר תניר אלוייס31/05/2011שלום אושרת,
על פי התיאור שלך רקוב לוודאי שמדובר בגידולים שפירים, פיברואנדומות, אבל רק ביופסיה תתן תשובה ודאית.
אם אלה אכן פיברואדנומו מומלץ להוציא אותן רק אם הן גדלות או מציקות, אבל בכל מקרה לכשתקבלנה התשובות תוכלי לשבת עם הרופא המטפל ולדון באפשרויות הטיפול.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)