מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוליים לא נקיים אחרי ניתוח שנידולי02/06/2011
אני בת 44, מתגוררת זמנית בחו"ל בארה"ב בדרום קרוליינה. באפריל אובחנו באמצעות ממוגרפיה שיגרתית 2 מוקדים של DCIS. מדובר בשלב 0 intermidiate, בלוטות לימפה נקיות
הטיפול המוצע כולל ניתוח, הקרנות וטיפול בטמוקסיפן. אינני נושאת את 3 המוטציות הנפוצות. כרגע נעשית בדיקה אם אני נושאת מוטציות פחות נפוצות אבל אין לי עדיין תשובה
עברתי ניתוח להסרת הגידול, הדוח הפתולוגי הצביע על שוליים לא נקיים ולכן עברתי ניתוח נוסף
צרפתי קובץ של תוצאות ניתוח מס' 2
הדוח של הניתוח השני מצביע שוב על שוליים לא נקיים.
לטענת הרופאה:
- לא ניתן לבצע ניתוח נוסף מאחר והיא הגיעה עד השריר בחיתוך של הגידול
- הרופאה ממליצה לא לחזור לחדר הניתוחים אלא להמשיך עם קרינה בשאיפה שזו תסלק את התאים הלא נקיים
- אפשרות נוספת שהרופאה העלתה היא כריתה מלאה
מה ההמלצה שלך? מה היתרונות/חסרונות/סיכויים להישנות והתפשטות
איך מוודאים שהגידול לא הגיע לשריר?
לו הרופאה הייתה יכולה להשתמש במכשיר שמגלה שוליים לא נקיים (שמעתי שנמצא באסותא) האם לא היינו מגיעים למצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוליים לא נקיים אחרי ניתוח שני
דולי02/06/2011אני נמצאת בארה"ב ולא במקום עם מרכזים רפואיים ידועים. ההתנהלות מול מערכת הרפואה כאן די קשה לי כי אין לי כל כך כלים לדעת מה האיכות של ההכוונה והטיפול שמציעים לי. מעבר לכך יש את השוני בתרבויות, כאן לא מעבירים מסרים בצורה ישירה כמו בארץ וצריך ל"תרגם" את הנאמר ל"ישראלית".הרופאה הכירורגית היא היחידה שמנהלת את הטיפול במחלה, אבל הבנתי שיש להם ישיבת צוות של פתולוג, אונקולוג וכו'
בקיצור, ברור לי שלא תוכלי לתת לי הכוונה פרטנית בשלט מרחוק, אבל אנא ממך, האם תוכלי לתת לי לפחות הכוונה מבחינת השיקולים שאני צריכה לקחת בחשבון. אני בחרדה מהאפשרות להשאיר תאים סרטניים באופן מודע ליד מעטפת השרירים, האם זה לא פתח לפיתוח גרורות כמו להשאיר תאים סרטניים ליד בלוטות הלימפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוליים לא נקיים אחרי ניתוח שני - תגובה
ד''ר תניר אלוייס04/06/2011שלום דולי,
שוליים קרובים הם תופעה לא נדירה אחרי ניתוח משמר שד,
במידה ורקמת השד הוצאה עד לדופן השריר - בהחלט מקובל לא לבצע הרחבה נוספת, בפרט אם מדובר בגידול טרום סרטני כמו DCIS.
איני רואה ייתרון בכריתה מלאה במקרה כזה - אולי אפילו להפך, כי אחרי כריתה מלאה לא נותנים הקרנות, ועם שוליים קרובים אני מעריכה שיש משמעות לתוספת של טיפול קרינתי , שכן כריתה מלאה לא כוללת בהכרח כריתה של השריר עצמו באזור בו הגידול היה קרוב.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)