מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צפייה בפורנו בגיל 12אילן03/02/2018
אני ואשתי בדקנו את היסטוריית הגלישה של הבן (12) בטלפון הנייד (בבקשה לחסוך את ההרצאה על עניין הפרטיות, חשוב לנו להיות מעודכנים מבלי לשפוט), מצאנו הרבה אתרים וסרטונים פורנוגרפים.
בגדול מובן לנו שהילד נכנס לגיל ההתבגרות וזה טבעי בגילו להיות סקרן בנושאים האלה.
מה שנראה לנו מוזר זה שהרבה מהסרטונים מאופיינים בפורנו מצוייר ופורנו גייז.
שוב, אנחנו לא שופטים וכמובן מקבלים אותו ואת טעמו בהבנה.
השאלה שלנו היא למה דווקא סרטוני גייז?
בגיל 12 הוא אמור כבר לבחור מה הטעם שלו או שזה עדיין לא מקובע? הוא לא מראה סימנים נשיים או נטייה מסויימת לצד הגברי. ילד רגיל אפילו דיי גברי לגילו.
ניסיתי לנהל איתו שיחה (כללית, לא ספציפית עליו. הוא לא יודע שריגלנו אחריו) שבה הסברתי שכל מה שיבחר זה בסדר וגם ניסוי ותעייה לגיטימיים בגיל הזה, חשוב שיידע שנאהב אותו בכל מקרה והוא "רשאי" לשנות העדפות מיניות בכל עת.
אנחנו מאוד פתוחים אבל הוא טיפוס מופנם ובשיחה דיי שתק ורק הקשיב.
לסתום ולחכות שיסדר את העניינים שלו עם עצמו לבד?
או להיעזר בטיפול מקצועי יותר כי ברור שהיתה לו הזדמנות לדבר חופשי והוא לא לקח אותה איתי?
עד כמה זה בריא לצפות בתכנים האלה בגיל הזה? (הסברתי שזה בסדר לצפות אבל במציאות זה שונה עדין ומתחשב יותר, הוא מצידו מכחיש שצופה בזה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעלתם נכון
יניב רוזן04/02/2018היי,
כיום ילדים בגיל בנך אכן נחשפים לפורנו. האמת שקשה שלא להיחשף גם אם הורים פועלים כנגד ומגבילים, הילדים נחשפים לזה דרך החברים. יש לכך השלכות מטבע הדברים. כמו עיוות של אינטימיות ועוד. לא ניכנס לזה כעת.
לשאלה למה דווקא פורנו גברים? אני לא יכול לענות.
אני חושב שפעלת מצוין. ניהלת שיחה פתוחה, יצרת קרקע בטוחה ותמיכה. האמונה שלי שהוא הקשיב ושמע היטב את הדברים.
תנו לו באמת לגדול ולהבין את עצמו. אין טעם לתקן אם מה שלא שבור - וכול עוד הילד הוא חיובי ללא בעיות התנהגותיות או רגשיות, אין טעם לשלוח אותו לטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)