מידע רפואי
פורומים
- עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות
- רצפת האגן, בריחת שתן, דליפת שתן, צניחת רחם
- סקס ויחסים
- נוער במצוקה, תמיכה נפשית
- הפרעות שינה ועייפות
- ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- כאב
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- הסרת משקפיים בלייזר
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- כאבי ראש, מיגרנות
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרךדנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
- בת 13 והגיינה לקויהדנה12/08/2023
שלום רב, אני אם ל 3 ילדים. בתי הצעירה, בת 13, עברה בשנה האחרונה משבר רגשי וחברתי בחטיבה ומקבלת טיפול פסיכולוגי מתחילת השנה, שהתחיל לבקשתה. בשנה האחרונה היא הזניחה את ההיגיינה שלה. זה מתבטא בכך שאינה מקפידה לחפוף את שיערה, היא יכולה לא לחפוף במשך חודש אלא אם אעיר לה כל יום עד שיימאס לה לשמוע אותי . היא לא מצחצחת שיניים באופן סדיר, ולפעמים מבקשת לא להתקלח. אני בדר"כ מאפשרת לה לא להתקלח רק אם באותו היום היא לא יוצאת מהבית. היא נערה חכמה, בעלת אינטליגנציה רגשית גבוהה, ובוגרת לגילה. בכל הקשור לפנים היא מקפידה להתאפר כשיוצאת מהבית.
השאלה היא האם להתעקש איתה על נושא הניקיון. היא טוענת שאני "חופרת" לה, שהיא תעשה מה שהיא רוצה ושאפסיק לנדנד לה בעניין כי "זה הגוף שלי". מצד אחד יש לי חמלה כלפיה בגלל המצב שהיא נמצאת בו וההתמודדות עם מהמורות הגיל ומצד שני מטריפה אותי המחשבה שאינה שומרת על שיניה ושיערה ויכולה לוותר על מקלחת. מה עושים ? תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הגיינה אישית אצל מתבגריםא.ר.08/02/2020
בתי בת 12.5 אינה מקפידה על הגיינה: מקלחות, צחצוח שיניים, טיפוח עצמי, חפיפת ראש. שאלתי אותה האם היא אוהבת את איך שהיא נראית וענתה שכן, אך לא נראה שהיא אומרת את האמת לאמיתה.
מנהלים שיחות איתה על חשיבות ההגיינה : מניעת מחלות ועוד.
אני ובעלי אובדים עצות ולא יודעים מה עוד ניתן לעשות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CLEARSIL
שלומית11/02/2020ממליצה לך לנסות את הCLEARSIL משחה מעולה.. נמצאת בסופר פארם ובלי מרשם רק עכשיו הביאו לישראל בארה"ב זה כבר 40 שנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לנער מתבגר שחוששת מחיכוכים מיותריםנוגה09/02/2020
יניב שלום רב,
לבן שלי יש חצ'קונים אבל רופא עור קבע שאין צורך בראוקטן והמליץ לקנות ללא מרשם CLERASIL, הבן שלי מתפדח לקנות את זה, זה יהיה נכון לקנות עבורו או שהוא יפרש את זה כפלישה לפרטיות שלו ויחשוב שאני דוחפת את האף? אני רוצה לעזור לו אבל לא רוצה להגיע איתו למריבות, גם ככה אתה יודע, גיל ההתבגרות מלא בחיכוכים בינינו... אשמח לעצתך, נוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לך מה לריב איתו על זה, זה הגוף שלו.. פשוט תקני לו קלירסיל ושימי בארון
רוני10/02/2020הוא כוכב מספר אחת בארה"ב לחצ'קונים - בהחלט יעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן יוצא עם בחורה ערביהקובי17/04/2018
הבן שלי התחיל לצאת עם בחורה ערביה. פגשנו אותה והיא מקסימה, אבל הבנו שיש לה אח שלא אוהב את העניין ואנחנו מפחדים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסכמת ההורים לקשר
יניב רוזן20/04/2018היי,
אין ספק שחשוב שהקשר יהיה מקובל על ידי שני הצדדים. אני חושב שנכון וטבעי לקבל את הסכמתם וברכתם של הוריה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתרי פורנו בטלפון שליאמא של14/04/2018
שלום,
לאחרונה גילינו כרטיסיית אינטרנט עם אתר פורנו בטלפון שלי.
יתכן ומאחר וטלפונים של הילדים (בן 11 ובת 14) מנוטרים ע"י אפליקציה בפיקוח שלנו, הם משתמשים בשלנו לגלישה באתרים כאלו.
יש לנו נטיה להאמין שזה מתאים יותר לבת הגדולה שבכיתה ח' ולא הבן הקטן שבכיתה ה'.
השאלה:
האם זה אופייני לגיל וניתן לייחס את לסקרנות טבעית? איך מדברים איתם על זה? האם לחסום אתרים כאלו?
תודה,
אמא של* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורנו ברשת
יניב רוזן14/04/2018היי,
רצוי מאד לחסום גישה לאתרים מסוגים אלו. זה המסר שההורה בוחר להעביר לילדיו. באתרים הללו יש עיוותים רבים שעלולים ליצור מצג שווא בעיני הילדים. יחד אם זאת, חשוב להבין שלא ניתן לשלוט בדברים בצורה מלאה והילדים נחשפים דרך חברים ואמצעים אחרים. לכן, חשוב כן לדבר על הסכנות שברשת והעיוותים שקיימים שם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להפגיש בין הילדים לבת הזוגגדעון12/04/2018
אני גרוש, הילדים אצל אשתי, שניהם מתבגרים. אני בקשר עם מישהי כבר כמה חודשים, הילדים יודעים על זה אבל הם לא מתעניינים. אני פגשתי את הילדים של בת הזוג כמה פעמים. את בת הזוג הקודמת שלי הילדים לא אהבו בכלל, אבל זה גם היה זמן קצר אחרי הגירושין אז אני מניח שזה קשור. מתי הזמן הנכון לעשות מפגש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלב שני בחיים. ילדים ובת זוג
יניב רוזן14/04/2018היי,
אני לא חושב שיש פה כלל אצבע. צריך לבחון את המוכנות שלהם. כמובן שהחלק הראשון הוא באמת לדעת מבחינתך שהקשר עם החברה הוא רציני והיא מבינה את המורכבות הצפויה.
אני חושב שכדאי קודם לדבר עם הילדים שלך בפתיחות, להראות להם תמונות. לומר להם מה המשמעות עבורך וכמה זה חשוב לך שהכול יצליח. שתמיד תהיה לצידם ועוד ועוד.
במידה והבנים מבינים ניתן לערוך מפגש קצר של הכרות על האם. לאט לאט הם יכירו אותה ואז גם לערב את ילדיה. הדברים צריכים להיות מותאמים ליכולת הרגשית של הילדים שלך להכיל את האירוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לתת לה את המרחב שהיא רוצהאיילה10/04/2018
אני אלמנה, יש לי בת אחת, אנחנו מאוד מאוד קרובות, יש שיגידו שיותר מדי. אני עושה הפרדה בין להיות חברה לבין להיות אמא, אבל בגלל שהיא כל העולם שלי אני באמת מאוד מגוננת. היא עכשיו בת 15 והיחסים שלנו השתנו באופן טבעי, אני מנסה לתת לה מרחק אבל היא עדיין אומרת שאני חונקת אותה. אני מכבדת את הרצון שלה לפרטיות אבל המרחק בינינו שובר אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת הולכת וגדלה...
יניב רוזן11/04/2018שלום איילה,
ככול שהילד גדל מרכז החיים שלו עובר מההורה לטובת החברים, עצמאות אישית ועוד. בתך מבקשת מרחב מחייה גדול יותר. זה טבעי לגיל ההתבגרות. אנו כהורים, צריכים לדעת לנוע במרחב הזה של שמירת קרבה ומעורבות לבין נתינת עצמאות ופיתוח אינדיבידואליות בקרב המתבגר. כפי שאמרתי זהו תהליך נורמלי. אני חושב שמאד כדאי שתרחיבי את עולם התוכן שלך. בין אם זה תחביבים ופעילויות לבין הכנסת אנשים חדשים לחיים שלך. זה לבטח גם יעשיר את החיים שלך וגם יאפשר קשר טוב יותר עם הבת. אין למנוע את הבלתי נמנע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 17 עם בן 26 אולי מאוחר מדיי?אלנה07/04/2018
היי, בתי בת ה17 הכירה בחור שגדול ממנה ב9 שנים.
והם היו בקשר ידידותי עד כה למרות שניסיתי לעצור את זה היא נמצאת בחוג מסויים שבו הם נפגשים לעתים
הקשר המשיך להתהדק, וכרגע הקשר עלה שלב ברגשות והם רוצים להיות יחד. כמובן שאני חושבת שהיא עדיין קטנה ולא בשלה
בעלי עדיין לא יודע מכל הסיפור אך ברור לי שכאשר יוודע לו הוא יקבל את זה בצורה רעה...
אוסיף שהבת שלי לא משתפת אותי בכל דבר ובנושא הזה ניסתה להיפתח ולשתף אותי בסודותיה.. אני לא באמת יודעת איך לפעול והאם בכלל.. אם לאסור עליה את הקשר, האם לפנות אליו בלא ידיעתה? אשמח לקבל עצה מעשית שתוכל לעזור לי לפני שיהיה מאוחר מדיי , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 17 יוצאת עם בן 26
יניב רוזן08/04/2018היי,
בתך קטינה, אך לא צעירה. קשה מאד לכפות היפרדות בכוח. במיוחד לאור העובדה שהם מתראים במסגרת חיצונית.
אפשר כמובן לנסות לדבר איתה ולהסביר לה שזה לא מקובל וחריג. אם זה יצליח הרי שזו בקשתכם.
במידה ולא, כדאי מאד לבקש להכיר את הבחור. לשוחח איתו ולתהות באשר לכוונותיו ורצינותו. ניתן גם לשוחח עם הבת באשר לאופן ניהול תקין של מערכת היחסים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת קיבלה מחזור ולא אמרה לישלי03/04/2018
הבת שלי קיבלה מחזר והיא לא אמרה לי על זה כלום... היא כנראה דיברה עם חברות שלה כי יש לה תחבושות. איך אני פותחת איתה את הנושא שברור שהיא לא רוצה שאני אדע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחות וקרבה בקשר
יניב רוזן05/04/2018היי,
ראשית, צריכה להישאל למה הבת בחרה לא לשתף אותך?
שנית, האם נעשתה עבודת הכנה מצידך לקראת האירוע?
שלישית, מה טיב הקשר ביניכן? האן אתן קרובות? משתפות? משוחחות בפתיחות על דברים? ועוד ועוד.
אני חושב, שאפשר לגשת בעדינות, לומר "ראיתי את..." ולפתוח שיחה באופן עדין ופתוח. חשוב עם הכניסה לגיל ההתבגרות שתהיה פתיחות ביניכן ושיח, ותמיכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד עשה קונצים בסדרגנית01/04/2018
הבן שלי בן 13 בדרך הוא רגוע, משתף פעולה, לא עושה עניינים. הסדר הוא ממש לא היה הוא, אני חושבת שזה אולי השפעה של בני דודים שלו, שתה יין בלי ששמנו לב, עשה צחוק מההגדה לא נתן לסדר להתנהל כשורה וממש עשה לנו קונצים כל הערב. ביום למחרת הוא חזר להיות עצמו ואפילו התנצל על איך שהתנהג. זו התחלת גיל ההתבגרות או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות?
יניב רוזן05/04/2018היי גנית,
כן. ייתכן מאד שזה תחילת גיל ההתבגרות. מה שחשוב הוא להבין שיש צורך בשינוי הגישה החינוכית ולא להתייחס אליו כמו בעבר.
ייתכן שהבן במתנהג באופן שונה, מאיך שהוא מתנהג בבית. בכול מקרה, גבולות חשובים, הדרכה, קרבה, שיח משותף ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשומת לב רבה לילד מועדףמיכל29/03/2018
אני לא יכולה לשלוט בזה אבל יש לי ילד מועדף, קל לי איתו יותר החיבור שלי איתו חזק יותר והוא לא רע אלי כמו אחותו... לא משנה מה אני עושה אני מרגישה כאילו היא יודעת שהיא פחות מועדפת... אשמח לעצה בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן איכות.
יניב רוזן30/03/2018היי,
בהחלט ילדים יודעים וחשים הבדלים ביחס ההורים לאחים השונים.
הפיתרון מונח באיכות ולא בכמות. אתן זקוקות לזמן איכות אשר משותף לכן בלבד.
יש שלב אלמנטים של אמפתיה, תמיכה, מעורבות ועוד.
תקבעי לשתיכן פעמיים בשבוע של בילוי משותף. קניון. ים. אפייה, או כול דבר אחר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשומת לב של ההוריםטל25/03/2018
היי
במידה ויש ילד אחד שהוא חלק מקבוצת ספורט מקצועית- משחק כדורגל בקבוצות מקצועיות הדורשות אימונים כמה פעמים בשבוע משחקים כל שבוע.. רוב תשומת לב ההורים והשקעה שלהם מופנית אליו. השאלה האם זה יכול לפגוע באחיו אשר לא זוכים לאותה תשומת לב? האם הדגש והמרכזיות של אותו ילד יכולה לפגוע באחיו? ליצור תחושת אנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלייה בין אחים
יניב רוזן25/03/2018היי טל,
תמיד חשוב ליצור מתן תשומת לב שוויוני ככול הניתן בין אחים. וכן, אחים יכולים להרגיש הם מופלים לרעה וזה עלול לייצר התנהגות שלילית מבחינתם במטרה לקבל את תשומת לב ההורים. יחד עם זאת כול מקרה לגופו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר רציני בגיל 14תהילה22/03/2018
הבת שלי בת 14, יש לה חבר בן 16 והם כל הזמן ביחד, הוא מחכה לה מחוץ לבית הספר, הם עושים יחד שיעורים, הם ממש לא נפרדים. הילד חמוד מאוד, אבל אני חוששת שאמנם זהו פער רק של שנתיים אבל בגיל הזה זה משמעותי ואולי היא מתבגרת מהר מדי ועושה דברים שאני לא בטוחה שצריך לעשות בגיל כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה כנה
יניב רוזן25/03/2018היי תהילה,
אין כול רע בקשר. רצוי לדבר בפתיחות וכנות עם הבת. להסביר לה מה מקובל בגיל שלה ועל אילו גבולות יש לשמור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא אוהב להיות בביתמיכל20/03/2018
הבן שלי בן 15 לא נמצא רגע אחד בבית הוא כל היום עם חברים ובבתים של חברים. הוא כל הזמן אומר כמה הוא אוהב את ההורים של החברים שלו, איזה אוכל אמא שלהם מכינה וכדומה. אני לא חושבת שהוא אומר את זה בכוונה לפגוע, אבל זה מאוד פוגע וגם אני לא מבינה למה לא טוב לו בבית... למה הוא כל הזמן רוצה להיות במקומות אחרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדרוש מהילד
יניב רוזן21/03/2018היי מיכל,
אני מניח לבו שלך הוא ילד חברותי מאד שאוהב לבלות. זה עדיף מאשר להיות מחויב למטלות, שיעורים, ולהיות קשוב להורים. ובכול זאת זה לא הנושא המרכזי.
דרשי ממנו שיזמין אליכם גם חברים פעמיים בשבוע. תסבירי לו שאין זה מקובל עליכם ההורים שלא יהיה נוכח בבית כלל. בנוסף, שאלי אותו איזה אוכל היו מעדיפים לאכול. הכיני להם הפתעה קטנה כמו עוגה טעימה. בתקווה שיהיה לו כיף והמסורת תימשך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיליתי שהבן שלי הולך לאיגיאמא15/03/2018
הבן שלי בן 17 וגיליתי שהוא הולך לפעולות של איגי... מה לעשות? להגיד לו שאני יודעת ולדבר איתו על זה? לתת לו את הזמן ושיגיד לי כשהוא רוצה? בעלי ייקח את זה מאוד קשה, אני צריכה להגיד לו משהו או לחכות גם עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן הולך לאיגי
יניב רוזן19/03/2018היי,
אין ספק שתמיכת המשפחה. תמיכה חיובית ומלאה מסייעת למתבגר בחוויה הלא פשוטה הזו. לכול ההורים קשה במידה כזו או אחרת. גם אתם צריכים לעבור תהליך של קבלה והתרגלות. אבל כמובן שהתמיכה והקבלה של הילד זה מה שנמצא בעדיפות ראשונה. צרי אתו מספר שיחות ולכי מהל לכבד. אל תבצעי שיחה אחת בה תאמרי לו אני יודעת ש....
אלא צרי מצב שהוא יבין שיש לך כיוון בנושא. בתוך השיחות תאמרי שזה בסר מצידכם ואתם תומכים. אני מאמין שהוא יפתח מהר מאד. אם תשמעי שהוא מכחיש ומתרגז אז פשוט מניחי לו עד שיבשיל עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?