מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שנת לילהלימי09/01/2008
גיא בן 4 חודשים ועדיין מתעורר מספר פעמים בלילה.מסיבות שונות אםצ זה רעב מוצץ או סתם פאניקה. לצערי הרגלתי אותו לישון במיטתי כמחצית השינה. (מאמצע הלילה) עד שעות הבוקר המאוחרות.( אני עדיין בחופשת לידה)
השאלה שלי האם ניתן לשכנע תינוק בגיל כזה שעדיף לו לישון במיטתו. או לנסות שוב בשלב מאוחר יותר כשהוא יותר מודע.
לא כל כך מפריע לי שהוא ישן איתי .יותר מפריע לי ההשלכות הפסיכולוגיות שיהיו מכך והעובדה שבשלב מאוחר יותר הוא לא ירצה לישון במיטתו.
הארוחה האחרונה שלו בערך ב10 בלילה ,אך גם בשעןת האלו הוא לא רגוע ומתעורר כל חצי שעה שעה.
אשמח לשמוע על חויות דומות\שונות מאמהות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
אסנת גלבוע12/01/2008אני הייתי מרגילה לישון לבד. לא חושבת שצריך לישון יחד אבל יש אסכולה שלמה שאומרת את ההיפך ממני. אני מחנכת לעצמאות וליכולת הרגעה עצמית. במקרים שתינוק חולה או כאוב אני כמובן מרדימה איתי ומשאירה איתי כל הלילה, אבל רק במקרים האלה. לא חושבת שיש לשינה יחד השלכות פסיכולוגיות שליליות, כמו שציינת, רק נראה לי שזה מפתח תלותיות שמקשה על החיים מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוכר עד כאב...
תמר31/01/2008גם הבן שלי בן 4 חוד' ועדיין ישן איתי במיטה. אני בהתלבטות גדולה בגלל שלי זה לא מפריע אבל השבוע חמותי הייתה כאן ושטפה אותי שאני מגדלת ילד תלותי... את חושבת שזה באמת עושה בעיות פסיכולוגיות? זה הכי נוח לשנינו מה גם שהוא מתעורר 3 פעמים בלילה לאכול אז ב3 כבר אין לי כוח יותר והוא עובר למיטה שלנו ואני מניקה מתוך שינה... איך יוצאים מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלישון איתם או לקום כל הלילה?
חלי מוחני03/02/2008יש לי 2 בנות אחת בת 5 וחצי והשניה בת 3 שיהיו בריאות.
הבת הבכורה היתה ולמדה להרגיע את עצמה ולישון ליליה שלם מגיל חודשיים ואילו הבת הקטנה היתה מתעוררת גם 10 פעמים בלילה ומסרבת לישון במיטתה למרות כל המאמצים.
זיכרו - כל ילד הוא שונה וגם אנחנו ההורים.
לכן, תעשו מה שטוב לכם ונראה לכם טוב גם לתינוק, ז"א אם אתם מנסים שיטות כמו שיטת ה 5 דק או כל דבר אחר למס ימים וזה עובד בסופו של דבר - אשריכם! אבל אם אתם לא מצליחים (אפילו שממש ניסיתם ולא וויתרתם - אבל באמת) אז אולי זה נכון לכם לישון ביחד עם התינוק שלכם איתכם במיטה.
אל תלחמו אם אין לכם את הכח ללכת עם התהליך עד הסוף מצד שני, תבחרו על מה לוותר מראש ולא להכנס לעימותים - וזה נכון גם לגבי הרבה מצבים שונים עם התינוקות/ילדים.
בהצלחה
נ.ב. אם הם כבר ישנים איתכם - תהנו מזה זה כיף לא נורמאלי שלא יחזור!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)