מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפתי....אמא עייפה27/08/2011
עייפתי והתעייפתי.
אין בי כבר כוחות.
לפני3 חודשים נולד יורש העצר השני ואני לבד, הכי לבד שבעולם. אין איש שעוזר לי, רק אני, כל יום, כל היום. לא היה לי אפילו יום אחד לעצמי, או חצי יום רק לי לבדי כבר הרבה מאוד זמן....אחרי הלידה של הראשון ניסיתי למצוא מטפלת טובה שאוכל להסתייע בה אבל לא הצלחתי. היצורים שהיו אצלנו בבית...
בעלי בקושי מצליח "להרים את הראש מעל המים" וכל היתר נשאר לי. האינטימיות נעלמה לה עם תחילת ההריון השני ולא שבה. לא זוכרת מתי הלכנו לישון ביחד, לא זוכרת מתי עשה עבורי משהו נחמד או רומנטי, לא זוכרת מתי נתן לי להרגיש אהובה או מוערכת. הוא אבא טוב ושותף נהדר לדירה שלי. כאילו הוא לא מבין מה עובר עלי. עכשיו גירשתי אותו ואת הילדים מהבית בשביל שאוכל להכין אוכל ולנקות טיפה. אין לי פינה משלי, אין לי שניה לעצמי. ועוד החופש הגדול הזה הורג ומתיש.
החלק הכי מייאש הוא שאני לא רואה איך זה ישתנה מתישהו.
איבדתי את עצמי באמהות. הבדידות, התשישות כילו את הכל.
הילדים מקסימים ומתוקים ואין לי כבר כוחות. נדמה שהגדול לעולם אינו מספיק לדבר ולו לשניה, הולך אחרי בכל מקום ולכל מקום ומתעקש אפילו להיכנס עימי לשירותים, כל סירוב גורר מפגן צרחות מרשים ביותר וארוך במיוחד שאני בטוחה שעוד רגע השכנים כבר מזמנים את שירותי הרווחה.
אין מי שיעזור לי, אני צריכה לעזור לעצמי ואני כבר לא מוצאת את הכוחות. נגמרו המחסנים, נגמרו הרזרבות.
עייפתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה אותך כל כך...
לימור28/08/2011חמודה את! כל כך מזדהה ומבינה לליבך. גם אני 3 חודשים אחרי לידה(ילד ראשון),אבל לא מתביישת לבקש עזרה מהסבתות של יורש העצר. אני שואבת להן ומשתדלת לפחות פעם בשבוע להתאוורר.יש לי יחסים טובים עם חמותי ופעם בשבועיים אני "מזמינה" אותה להצטרף אלי לסידורים,בתי קפה וטיולים,רוב הזמן היא עם הפשוש ואני רצה מהר למדוד שמלה,לעשות מיניקור ולהתענג על הפוך...
ההפתעה או אולי האכזבה הגדולה היא דווקא מבעלי שמאד עסוק בעצמו ובחיים שהיו לו לפני כן ולא עוזר כלל, להיפך,כאילו התינוק הוא רק שלי(שלא לדבר על לפנק,להעריך,על סקס...)
אל תדאגי,תכף הגדול ילך למסגרת ותוכלי להינות מהחל"ד או ממה שנשאר ממנה.
מקווה שדברים יתאזנו בקרוב ויוקל לך קצת. מקסימום תמיד יש את הפורום בשביל לשחרר קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסירי דאגה מעל לבך זה עוד מעט עובר
שרון28/08/2011מבינה לליבך , את תראי עוד מעט זה עובר, גם אני ילדתי לפני 5 חודשים יש לי תינוק נוסף בן שנתיים שיצא לחופשה ואין מנוס ואין עזרה , את תראי זה יעבור החזיקי מעמד עוד קצת ופתאום בבת אחת זה משתנה, הילדים גדלים, הבעל מגלה שפיספס אשת חיל ואישה מדהימה ואז הוא שוב פעם יתחיל לחזר, נסי לחשוב חיובי שהעולם "לווה" את חייך לכמה חודשים באופן אינטנסיבי ואז מעניק לך פי מיליון באהבה אין סופית. מקווה שאת תגלי את עולם הבקבוקים ואז תוכלי לתת מעט מה"זמן" איכות עם התינוק גם לבעל (להאכיל). גם אני מניקה בלבד הפיצפון לא רוצה בקבוק , אין כמו אמא ויחד עם זאת למדתי לחלוק סמכויות ולהבין שאין ברירה הזמן יעשה את שלו. והעיקר חייכי הילדים ירגישו את זה ואת תראי גם את פתאום תשתני ותצחקי על כל הזמן החסר שחסר לך, פתאום יהיה לך יותר קל.
מקווה שתחזיקי מעמד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ זוגי...
אמא של לירון29/08/2011היי,
אני אמא טריה לתינוק בן חודש וחצי , אני ובעלי מנהלים זוגיות מופלאה ומאז שלירוני נולד ,אז גם פחות ישנים יחד ,מתווכחים הרבה ,אבל שומרים על זוגיות וזה הכי חשוב! כי זוגיות זה לא רק ממי ופוצי ,זה עזרה אחד לשניה וחלוקת תפקידים הוגנת וחשוב לא לוותר על האינטמיות והסקס !!!כי זה בסיס לדו קיום .
לכן לדעתי שיפור היחסים עם בן זוגך יקל עלייך פיזית ונפשית ולפעמים יעוץ זוגי יכול לעשות סדר בבלאגן ...
אני לא יועצת או משהו כזה פשוט מכירה מסיפורים על זוגות כמה שזה עוזר
ובקיצור ממליצה בחום!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפתי.... - תגובה
הילה שקד31/08/2011אמא עייפה ויקרה
המעבר בין ילד אחד לשני הוא מעבר לא פשוט ודורש הערכות מחודשת..פתאום שני ילדים עם צרכים שונים ואם פעם יכולת למצוא לך קצת זמן לעצמך גם זה נעלם..הבשורה הטובה שהתקופה הזאת עוברת ותהיה מאחורייך
חשוב לקחת עזרה בתקופה הזאת ולהקל על עצמך...ישנה קבוצת אמהות נפלאה "אם לאם בקהילה" שבאות בהתנדבות ועוזרות לעבור את בתקופה הזאת ..ישנם דולות לאחר לידה שיישמחו ללוות אותך (עינת שלנו דולה לאחר לידה נפלאה)
בעניין הזוגיות - חשוב לא ..לזנוח אותה ולארגן פעם בשבוע בילוי זוגי ולהחזיר את ההתרגשות..הרבה זוגות עוברים משבר לאחר לידה וחשוב לדבר ולפעול למען הזוגיות החדשה שנוצרה...ואם צריך להעזר באשת מקצוע
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)