מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אז איך מרדימים...?מיכל02/09/2011
אוקיי, אז יש לי תינוקת מדהימה בת חודש וחצי.. סבלה מגזים וכאבי בטן ולכן חלק מהזמן היתה חבוקה בזרועותיי או בזרועות בעלי. הכאבים די חלפו ועכשיו התינוקת המקסימה מסרבת להירדם.. רק על הידיים וגם אז בקושי ולמשך זמן קצר מאוד. אפילו הסיבוב בעגלה שעבד קסמים כבר לא עוזר. היא ערה המון, מייללת ואם שמים אותה בעגלה/עריסה/טרמפולינה, כעבור 2 דקות היא פורצת בבכי קורע לב ואני כמובן רצה להרים אותה. גם הבת הגדולה שלי היתה ככה.. וזה היה מאוד מאוד קשה. לו יכולתי הייתי מחזיקה אותה כל היום אבל.. צריך לטפל גם בגדולה, צריך להכין אמבטיה, צריך להיכנס לשירותים.. ואפילו הגב קצת כואב. אז מה עושים?? היא עדיין קטנה מאוד אבל אני מפחדת להקנות לה הרגלי שינה על הידיים שלא ירדה לי מהידיים עד גיל שנה ונרדמה רק בנדנודים.. מה עושים????????
(אני חייבת לציין כי היללות והבכי הן לא ממקור של כאב, כבר למדתי לזהות מתי היא בוכה מכאבי בטן, היא מונחת בעריסה אחרי שהוחלף הטיפול, אכלה, "שיחקה" קצת)
רק אצל אחרים יש את התינוקות שתמיד ישנים או מעסיקים את עצמם??? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?????
מיכל07/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך מרדימים...? - תגובה
הילה שקד08/09/2011הי מיכל ,
התינוקת שלך עדיין קטנה כדי להקנות לה הרגלי שינה נכונים וטובים , הורמון המלטונים שהוא הורמון השינה מופרש בכמות קטנה בגילי הזה ולכן קשה לה להרדם באופן עצמאי , לאט לאט ההורמון יעלה והקטנטונת תגדל ותוכלי להקנות לה הרגלי שינה נכונים וטובים
לקראת גיל 5-6 חודשים אפשר להתחיל ללמד את התינוקת להרדם באופן עצמאי .
אני ממליצה בחום על מנשא שבו תוכלי לשים אותה וכך תוכלי להתנהל עם הבית והילדה הגדולה.
ובעניין השינה כמה טיפים לבינתיים:
טקס שינה מסודר שכולל הנקה או בקבוק לאחר מכן כנסי איתה ל אמבטיה , מהאמבטיה כנסו ישר לחדר , בחדר הקפידי על אווירה נעימה , עמעום אורות , הלבישי אותה ושימי במיטה .
תזהי את סימני העייפות של התינוקת ככל שתזהי מוקדם יותר כך יהיה לה יותר קל להכנס לשינה
תעזרי בחפצי מעבר כמו מוצץ , חיתול
כאשר היא במיטה ובוכה לטפי אותה , אם לא עוזר הרימי להרגעה והחזירי למיטה
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה אבל...
מיכל10/09/2011יש לי עוד שאלה.. אחרי שהיא נרדמת, בין אם זה עליי או בעריסה כעבור 10-15 דקות היא מתעוררת..אני מסתכלת עליה.. היא לא מתעוררת בהתכווצויות או כי משהו כואב לה.. היא פשוט מתעוררת.. ואז היא עייפה, בוכה ולא מוצאת את עצמה, למה? למה היא מתעוררת? גם אם היא ישנה עליי אז כעבור עשר דקות היא פשוט מתעוררת.. למה?? בלילה למזלי, יש לה שינה יותר רציפה (טפו, טפו, טפו) של 5 שעות בערך, אבל למה במהלך היום היא לא מצליחה לישון? אשמח לתשובה כי אתן ממש מעודדות אותי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)