האבא לאחר הלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האבא לאחר הלידה
    טל
    04/10/2011

תגידו יש י שאלה: גם אתן מרגישות שחייכן השתנו מקצה לקצה מאז שנולד הילד ושל האבא לא לגמרי? אני לא מדברת על ה"מטלות" שיש לאשה בזמן חופשת הלידה ונמצאת רב היום עם הילד וגם לא על ההנקה מן הסתם (אגב, חזרתי לעבוד לפני 3 שבועות וזה לא שהמטלות עכשיו מתחלקות שווה ושווה בינינו - אני עדין עושה יותר עם הילד למרות ששנינו נמצאים אותו מספר שעות מחוץ לבית) אני פשוט מרגישה, בעלי כ"כ ציפה ללידת בנינו (היה בעננים, בעיקר ששמע שיש לו בן בכור), ובמהלך ההריון מאד דאג והיה לחוץ יותר ממני אפילו. כשנולד היה בעננים והסתובב כמו טווס גאה ועל ההתחלה קילח אותו, החליף לו וכו' וכו'. אבל עדין אני מרגישה הרבהההה יותר קשורה לילד. שוב, הוא מאד אוהב אותו ונמס כשהוא רואה אותו אבל יכול לפעמים לחזור הביתה ורק אחרי רבע שעה שהגיע ללכת לראות אותו (הילד כבר ישן בד"כ כשהוא מגיע מהעבודה). השבוע דיברנו בבוקר בדרך לעבודה ואני אמרתי שהייתי נותנת הכל בשביל לדעת מה הילד חושב (אגב הוא בן 5 חודשים) והוא אמר שהוא אף פעם לא חשב על זה ושזה לא כזה משנה לו.... היה לי מאד מוזר לשמוע את זה ואפילו התעצבנתי עליו. אין פעם שאני יוצאת לקניות ולא חוזרת עם משהו בשביל הילד (ספר, צעצוע, בגד), הוא קונה דברים טכניים כמו טיטולים, דייסה וכו' אבל פחות מעבר לזה. שוב, הוא אבא מאד מסור אבל אני מרגישה שבעוד שאני חושבת על הילד 24 שעות ביממה, אצלו זה פחות ככה... לא יודעת אם הצלחתי להסביר את עצמי כמו שצרחך, סתם משהו שיושב לי קצת על הלב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האבא לאחר הלידה

הוספת תגובה

• הי...

שרית
    25/10/2011

סתם ככה רציתי לשתף אותך, יש לנו בת בת שנה וחצי מדהימה ורגועה.
    בעלי היה מנותק כל ההריון וגם בהתחלה אחרי שהיא נולדה.
    הוא היה פחות בעניינים ממני תמיד, אני תמיד רצתי לברר, לשאול, לקרוא והוא... לא ממש.
    רק כשהכרחתי אותו.
    היה פעם אחת שממש צעקתי עליו שהוא לא אוהב את הילדה והיא מרגישה את זה והוא ממש ממש נעלב.
    אני חושבת שהם פשוט לא כלכך יודעים להסביר מה הם מרגישים כלפי הילד ומה עובר עליהם. הם צריכים יותר זמן מאיתנו להתחבר רגשית ומעשית לתינוק.
    בנוסף נראה לי גם שגברים הם טיפוסים יותר פרקטיים ופחות אמוציונלים לכן הוא יקנה "מתנות" שיש בהם שימוש(טיטולים, דייסה וכו') ופחות בגדים וספרים וכאלה כי.. את יודעת.. יש לו מלא, וקנית לו לפני כן והוא לא יודע בדיוק מה לקנות ומה יפה...
    היום, הוא מדהים איתה!! היא מתה עליו ומתרפקת עליו בכל הזדמנות.כמובן שאמא זה אמא ועדיין היא אוהבת יותר להיות אצלי על הידיים ולהתפנק אצלי אם היא לא מרגישה טוב, אבל הוא יודע יותר איך להראות לה אהבה. אני חושבת שזה התחיל באיזור ה-8 חודשים, כשהם מתחילים יותר לתקשר ולהסתובב במרחב... היום הוא משחק איתה בכדור וכל מיני דברים שגברים מתחברים אליהם והיא מתה על זה.
    בקיצור נראה לי שתתני לו זמן.. לעכל את השינוי, להבין מה עובר עליו ומה הוא מרגיש.
    כל עוד הוא שותף איתך בהחלפות טיטולים, אמבטיה קניות וכו' אני הייתי מפרגנת לו זמן.
    אפשר גם לעשות את מה שכולם ממליצים ולתת לו זמן איכות עם התינוק ואיזו משימה אחת שהוא יהיה אחראי עליה עם התינוק לבד כמו אמבטיה למשל, או הקראת סיפור...
    נשימה עמוקה והמון פרגון, מבטיחה שזה רק יעזור:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה בדיוק כמוך...

רעות
    08/11/2011

מדהים אני מרגישה שהוצאת לי את המילים מהלב...
    כן, אני מרגישה בדיוק כמוך, אחד הדברים שהיו לי הכי קשים היו השינוי המוחלט בחיים שלי (בעיקר כי מאוד אהבתי את החיים שהיו לי עד הלידה...), וגם אצלי בעלי בהתחלה עשה הכל כי לי היה קשה עם הכאבים של התפרים והשוק הראשוני, ואחרי שחזרנו משבוע אצל ההורים שלי הוא חזר לחיים שלו ואני חזרתי לחיים שונים לגמרי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו