מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חודשלי08/01/2012
שלום,
בשבוע האחרון בני בן החודש פיתח הרגל חדש ורוצה כל הזמן על הידיים בזמן שהוא ער.
בשעות הערב הוא גם מתקשה/לא מוכן להירדם לבד אלא על הידיים או במנשא וברגע שאני מניחה אותו בעגלה/בעריסה הוא מתעורר. נוצר מצב שהוא נרדם לשנת לילה רק לאחר שהוא אוכל בסביבות השעה 01:00 מה שמשאיר אותי עייפה מאוד!
השאלה היא האם ניתן "ללמד" אותו כבר בגיל כזה קטן להירדם בכוחות עצמו ולא רק על הידיים? אני מפחדת שיתרגל להיות כל הזמן עליי, מה שעלול להיות מאוד בעייתי כשיהיה גדול וכבד יותר...
אשמח לתובנות ועצות בנושא.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש - תגובה
עינת אהרן09/01/2012לי,
נשמע שיש לך תינוק ממש נורמלי!!!
אנחנו שומעים הרבה על תינוקות שהחודש הראשון קל יחסית כי הם רק ישנים ואוכלים ובחודש השני מתחיל הקושי אם זה בצורך בידים, גזים וכו'.
לוקח לתינוקות זמן לקלוט שהם מחוץ לרחם ולצאת מה"בועה" הזו ונדמה שבנך יצא.
כרגע יש לו צורך משמעותי להיות כל הזמן על הידיים כי כך הוא מקבל את החום, המגע והביטחון שהוא כ"כ זקוק להם. אין זה אומר שזה ימשך לעד, להפך יתכן שאם תספקו לו את הצרכים הבסיסים כעת הוא יגדל להיות תינוק שמח, עצמאי ובטוח בסבה שלו ויסכים גם להיות לא על הידיים.
יש כל מני גישות בנושא של ידיים והרדמה על הידיים. אני רוצה להמליץ לך על שני ספרים "לישון בלי לבכות" ו"הורים גם בלילה" קראי אותה ותבדקי עם עצמך איזו גישה הכי מתאימה לכם ההורים ולקטנצ'יק.
גם הסיחרון של יום ולילה עדיין לא מוחלט, זה מוקדם מידי ולאט לאט אתם תלמדו אותו מתי זה יום ומתי לילה. תוכלי למצוא הסברים מצויינים לכך גם בספרים הנ"ל.
אם את יכולה תנוחי במהלך היום וצברי כוחות.
רק טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
לי09/01/2012המון המון תודה על התגובה המפורטת ועל העידוד!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



