מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 4 חודשיםמעיין25/05/2012
שלום,
ילדתי לפני 4 חודשים ומהלידה התינוק שלי בוכה המון ברוב שעות היום. בהתחלה אמרו לי רופאים זה גזים עכשיו עכשיו הם אומרים שהוא סובל מריפלוקס. הוא מקבל אוכל מיוחד אינפמיל ותרופה בשם זנטק. אני מרגיה שיש שיפור משום שפולט פחות אבל הוא עדיין בוכה המון ונראה סובל ואני יחד איתו משום שהוא גם בקושי ישן השינה הרצופה הכי ארוכה שלו היא שעה וחצי וגם בלילה כך שגם אני בקושי ישנה בגלל זה. הוא בוכה כל כך הרבה עד כדי צרחות שפשוט לא נעים לי לצאת איתו מהבית. אנשים אומרים לי שאם בכיתי המון בהריון אז זה השפיע עליו ולכן יצא כזה בכיין השאלה שלי האם זה באמת נכון? האם זה יעבור לו או שהוא יישאר ככה בכיין ? ואיך ניתן לעזור לו כדי שיבכה פחות? אני פוחדת שזה ישפיע עליו מבחינה נפשית וגם אני מותשת ואין לי כוחות .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 חודשים - תגובה
ענבר אופק28/05/2012היי מעיין המון מזל טוב,
לשאלותייך:
1. אני לא שמעתי שאם בוכים בהריון הילד יוצא בכיין..רעשי הרקע מכניסים אותנו ללופ של רגשות אשמה לשווא, ממליצה לך לעשות טבלה של יומיים,שלושה בה תצייני ארוחות,שינה,זמן משחק,זמן אמבטיה ותיווכחי שהמצב אינו כפי שאת מתארת.
ברגע שהדברים כתובים אנחנו מבינות היטב לזהות את המצב שהתינוק כרגע שרוי בו ומתי הוא רעב,עייף,מתוסכל ממשהו..נכון שלא מקבלים נם התינוק דף הוראות הפעלה אך יש לו סדר יום משל עצמו ואפשר להסתכל מנק׳ מבט נוספת..
2.הכל עובר תזכרי משפט שלי תמיד עובד ילדים קטנים צרות קטנות,נכון שזה לא מעודד לגבי ההמשך אך מכניס לפורפורציות..
3.לאחר שאת מזהה את הרגעים שמצריכים הרגעה כמו עייפות או תסכול אני ממליצה בחום להשתמש בשמיכת עיטוף(עוזר גם בגיל חצי שנה) את יכולה לקחת כל שמיכה דקה לקפל למשולש את בסיס המשולש תניחי בגובה האוזניים שלו ואת הפינות תעטפי את הידיים, כמה רגעים בידיים ותינוק אמור להרגע ולאפשר להניח אותו בעדינות במיטתו/עגלה.
4.מבחינה נפשית, חסרים לי נתונים ונראה לי שמוקדם מדי להיכנס לכך יחד עם זאת את אמא שלו מספקת את כל צרכיו וזה מה שהוא זקוק ברגעים אלו! מה עוד שאת מותשת כך שרצוי שתעזרי באשת מקצוע ולא לאפשר לך את הכלים להצליח להבינו ולהרגיע אותו כדי שאת תוכלי גם כן..
מוזמנת להתקשר אלי ולהתייעץ מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 4 חודשים - תגובה
ענבר אופק28/05/2012היי מעיין המון מזל טוב,
לשאלותייך:
1. אני לא שמעתי שאם בוכים בהריון הילד יוצא בכיין..רעשי הרקע מכניסים אותנו ללופ של רגשות אשמה לשווא, ממליצה לך לעשות טבלה של יומיים,שלושה בה תצייני ארוחות,שינה,זמן משחק,זמן אמבטיה ותיווכחי שהמצב אינו כפי שאת מתארת.
ברגע שהדברים כתובים אנחנו מבינות היטב לזהות את המצב שהתינוק כרגע שרוי בו ומתי הוא רעב,עייף,מתוסכל ממשהו..נכון שלא מקבלים נם התינוק דף הוראות הפעלה אך יש לו סדר יום משל עצמו ואפשר להסתכל מנק׳ מבט נוספת..
2.הכל עובר תזכרי משפט שלי תמיד עובד ילדים קטנים צרות קטנות,נכון שזה לא מעודד לגבי ההמשך אך מכניס לפורפורציות..
3.לאחר שאת מזהה את הרגעים שמצריכים הרגעה כמו עייפות או תסכול אני ממליצה בחום להשתמש בשמיכת עיטוף(עוזר גם בגיל חצי שנה) את יכולה לקחת כל שמיכה דקה לקפל למשולש את בסיס המשולש תניחי בגובה האוזניים שלו ואת הפינות תעטפי את הידיים, כמה רגעים בידיים ותינוק אמור להרגע ולאפשר להניח אותו בעדינות במיטתו/עגלה.
4.מבחינה נפשית, חסרים לי נתונים ונראה לי שמוקדם מדי להיכנס לכך יחד עם זאת את אמא שלו מספקת את כל צרכיו וזה מה שהוא זקוק ברגעים אלו! מה עוד שאת מותשת כך שרצוי שתעזרי באשת מקצוע שתוכל לאפשר לך את הכלים להצליח להבינו ולהרגיע אותו כדי שאת תוכלי גם כן..
מוזמנת להתקשר אלי ולהתייעץ מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה איתך
נטלי29/05/2012אני קוראת את התגובה ואני פשוט עם דמעות בעיניים, אני מזדהה לחלוטין עם המצב שלך.
יש לי בן ב4 וחצי חודשים, הוא לא שותק לרגע ואם הוא כבר שותק אז זה ל20 דקות כדי לאגור כוחות להתקף הבכי הבא, לקחתי אותו למומחה ילדים 5 פעמים וכל פעם שלחו אותי הבייתה ואמרו לי שהכל בסדר שזה סתם תינוק בכיין ושזה יעבור בגיל חצי שנה,. בביקור האחרון הרופא חשד שהילד סובל מצרבות ונתן מרשם לזנטק , אחרי טיפול של יארבעה ימים אני רואה שה עדדין לא עובד.
אני כבר ממש מתוסכלת ומרגישה חסרת אונים לחלוטין, מה גם שיש לי עוד בן בן שנתיים שגם מרגיש את התסכול שאמא שלו לא יכולה להתפנות אליו.
כבר לא יודעת מה לעשות...מקווה בשביל שתינו לסוף טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)