כמה שאלות חשובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות חשובות
    אנונימית
    20/07/2012

שלום, בשעה טובה נולדה לנו בת לפני חמישה ימים בלידה עם אפידורל.
    אחרי הלידה איבדתי את כל התיאבון שלי (והיה לי הרבה בזמן ההיריון)
    ניסיתי לדחוף לעצמי את האוכל של בית החולים בכוח, 3 ארוחות ביום,
    אבל כשחזרנו הביתה מצאתי את עצמי אוכלת פעמיים ביום ובקושי.
    רוב הזמן יש לי בחילה ואפילו כשאני מרגישה רעב, וזה קורה לעתים רחוקות, ומשתדלת לאכול ארוחה קטנה וקלה, בסוף תוקפת אותי בחילה ואני צריכה להתמודד עם החשק להקיא.
    רציתי לשאול עם מצב כזה יכול לקרות ומה אפשר לעשות.
    שאלה נוספת היא בלוטה שהופיעה לי אתמול בבוקר בבית השחי הימני, הוא היה נפוח וכואב מאד, אחרי ייעוץ עם הדולה הבנתי שיכול להיות ומדובר בגודש חלב שהגיע למקום והיא ייעצה לי לעשות עיסוי במים חמים, אחרי הפעם הראשונה הכאב כמעט ונעלם אבל הנפיחות נשארה, האם זאת באמת תופעה שכיחה לנשים מניקות?
    ושתי שאלות אחרונות (אני מאד מצטערת שאני נופלת עליכם ככה, יש לי כל כך הרבה אנשים להתייעץ אתם אבל כל אחד אומר משהו אחר ותמיד רוצים לשמוע דעה נוספת)
    קודם כל, ביום השני לאחר הלידה, הילדה התחילה לבכות באמצע הלילה, האכלנו אותה והחלפנו חיתול והיא לא הפסיקה לעשות תנועות של רעב, האחיות אמרו לנו שהיא רעבה ושנאכיל אותה, ישבתי והאכלתי אותה מכל שד פעם אחרי פעם עד שבסוף נרדמה, אבל הרגשתי שזה לא נכון ולא בסדר להאכיל אותה כל כך הרבה. כשחזרנו הביתה ראיתי שכל פעם שהיא בלחץ היא קיבלה הרגל לבקש שד והיא דורשת לאכול הרבה, בעיקר באמצע הלילה יש לה התקפים שהיא לא מפסיקה לדרוש. אמרו לנו להרגיל אותה למוצץ. שלשום בלילה היה לה התקף כזה והאכלתי אותה המון, היא עשתה פעמיים או שלושה קקי בלילה, הבנתי שזה בגלל שהאכלתי אותה ככה. אבל אתמול כבר יותר הרגלנו אותה למוצץ והאכלתי אותה פחות והבנתי איך להגיב במצבים כאלה, היא עשתה פעמיים קקי אבל אחד מהם ממש הבהיל אותי כי זה נמשך כמה דקות ושמענו גזים חזקים, היא השאירה כמות נכבדת של קקי בצבע חרדל שנראה כמו שלשול, אני לא יודעת איך מבדילים בין סוגי קקי של תינוק אז היה לי חשוב לשאול איך מבדילים משלשול (כי היה לו ריח קצת לא נעים), מה עושים במקרה של שלשול חס וחלילה?
    ושאלה אחרונה, בדרך כלל היא יונקת משתי השדיים, יש לה תאבון מפותח בעזרת השם בלילה הצלחנו סוף סוף להשכיב אותה לישון כמו שצריך והיא ישנה משתיים עד תשע וחצי, נתתי לה לינוק משד אחד כרגיל, החלפנו לה חיתול, מה שבדרך כלל חוויה לא נעימה ומלווה בהרבה בכי וצרחות שלה, אבל הפעם היא הייתה מאד שקטה, וכשניסיתי לתת לה את השד השני כדי להשכיב אותה לישון היא פשוט נרדמה לי על הידיים, ניסיתי להעיר אותה אבל היא המשיכה לישון. האם זה בסדר שלפעמים יש ירידות בתיאבון גם אצלה? איך מגיבים? מה עושים במצבים כאלה?
    תודה רבה למי שיענה לי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות חשובות

הוספת תגובה

• כמה שאלות חשובות - תגובה

ענבר אופק
    20/07/2012

יקרה אנחנו כאן בדיוק בשביל לאפשר לך את המקום לשאול!
    אענה לפי סדר שאלותייך
    1. ההורמונים בגופך משבשים קצת את המערכת ולעיתים תופעה של דיכאון באכילה או אי תשומת לב לרעב תהיה שם,יחד עם זאת סגלי לך הרגל כדי שגופך יקבל את כל מה שהוא זקוק להזנת התינוקת של אכילת דברים שידועים כעשירים בחומצות אמינו ועשירים בברזל,סידן ועוד כגון-אגוזים,שקדים,פירות יבשים,טחינה ועוד תעשי חיפוש בגוגל,כך גם אם תאכלי מעט זה יהיה בסדר גמור כיוון שהגוף יקבל את מה שהוא זקוק לו.
    2.לגבי נפיחות בבית השחי,כן זאת תופעה ידועה ואני ממליצה לך להראות זאת לאחות טיפת חלב/יועצת הנקה שיש באזור מגורייך רק בכדי להיוועץ באיש מקצוע שיראה זאת.
    3.צבע הקיק בתחילת הדרך מתחיל משחור(המקוניום שנמצא במעיים וצריך להיפלט),צבע ירקרק חרדלי וחרדל צהוב(סליחה על התיאור)..הצבעים האלו הינם תקינים וריח הקקי מזכיר ריח חלבי בהנקה.
    4.לגבי תיאבון התינוקת כמו שלנו אין תיאבון כשמזג האוויר חם ויבש כנל גם אצלם יחד עם זאת יש להיות עם היד על הדופק ולהציע לתינוקת הנקה יזומה בגלל מזג האוויר ואת צריכה בהתאם גם לשתות!
    בהצלחה ופוסט קל ונעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה!

אנונימית
    21/07/2012

רציתי לשאול עוד משהו קצר,
    המשפחה שלי מאמינה שיש דברים שאסור לאכול בזמן שמניקים מכיוון שיגרמו לגזים אצל התינוק אבל המשפחה של בעלי והדולה שלנו אומרים שמותר לי לאכול הכל.
    אני מחפשת מידע באינטרנט והדעה הזאת לגמרי מתחלקת ואין לי מושג מה לעשות, רציתי לשאול מה באמת מותר ומה אסור כי המשפחה שלי עשתה לי כזאת רשימה שזה הוציא לי לרגע את החשק להניק, אסור פירות טריים, אסור נקניקים, אסור בקר, והרשימה עוד ארוכה! ולי חיכו בבית ענבים, אבטיח, אננס, ועוד עשרות מאכלים שכל כך רציתי לאכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו