מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעות שינה- שאלה חשובה!אלכס23/07/2012
שלום, זאת שוב אני, רציתי לשאול משהו חשוב.
בתי יש לה בעזרת השם תאבון בריא, בימים האחרונים הייתה בשגרה של להתעורר כל שעתיים ולאכול מכל שד.
ביומיים האחרונים אני רואה אותה מנסה להתעורר, היא מתמתחת ועושה קולות אבל אז חוזרת לישון, וזה נמשך ככה מעבר לשלוש שעות, ההרגשה היא שקשה לה לקום.
האם מדובר בחולשה או שסתם קשה לה לקום בגלל מזג האוויר החם או הנוחות או כל דבר אחר? האם התופעה היא תקינה והאם צריך להעיר אותה בכל זאת כל כמה זמן כדי שתאכל? כי קרובי משפחה אומרים לי לתת לה לישון כמה שהיא רוצה אבל זה מלחיץ אותי.
עוד משהו ששמתי לב אליו זה שהיא יונקת פחות זמן ולעתים אפילו מסרבת לאכול מהצד השני (נרדמת לאחר החלפת החיתול או לא רוצה), וגם כשהיא יונקת היא הרבה פעמים משחררת ומתחילה להסתכל מסביב, לעתים עושה תנועות כאילו רוצה עוד אבל אז כשמכניסה את הפטמה לפה עושה פנים חמוצות ומשחררת או סתם משחקת עם הפטמה.
יש לי תור לטיפת חלב ביום ראשון הבא כשימלאו לה שבועיים ואני לא רוצה לטרטר אותה יותר מדי החוצה כי אנחנו גרים בקומה רביעית וכי אני לא בטוחה שזה רעיון טוב בגיל הזה להוציא אותה בחום הזה (שזה אגב שאלתי הקודמת)
האם זה תופעות תקינות או משהו שכדאי לפנות איתו לטיפת חלב בדחיפות? ואגב, רופא ילדים יש בטיפת חלב או שצריך לרשום אותה לקופת החולים שלי? איך זה עובד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות שינה- שאלה חשובה! - תגובה
ענבר אופק24/07/2012היי יקרה
קודם כל מזל טוב ללידה!
לגבי שאלותייך
1.חזרה לכושר הינה לאחר 6שבועות משכב לידה ובדיקת רופא
שימי לב לרצפת אגן ולמעמסה עליה מבחינת האימונים לאחר 6 שבועות.
2.לגבי יציאה מהבית זה עניין סובייקטיבי כל אחת והאג׳נדה שלה יש שיחליטו ש40 יום הן לא יוצאות ויהי מה ויש שאחרי יום כבר יסתובבו בקניון
3.לגבי טיפול מניעתי לעקיצות יתושים ישנם תרסיסים טבעיים שנמכרים בבתי הטבע וניתן לשים על התינוק,היוועצו ברוקח/במוכרת טרם הרכישה!
4.לגבי הנושא של להעיר תינוק לאכילה הכל תלוי במשקל אם היא מתחת ל3 קילו יועצות ההנקה ממליצות להעיר לאכילה ואם מעבר אז לתת לפי ביקוש.
5.רופא ילדים בקופח!
!!!הערה חשובה!!!
את יכולה לבדוק לפי כמות החיתולים הרטובים את מדד התזונה שלה
אם יש 5 חיתולים רטובים בפיפי אבל ממש מלאים הכל בסדר ואם פחות אז תעירי לאכילה יזומה.
בהצלחה ושיהיה פוסט קל ונעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות שינה- שאלה חשובה! - תגובה - תגובה
עינת אהרן24/07/2012אלכס,
אופס רק עכשיו אני רואה שענבר ענתה לך כ"כ יפה.
אי רק מבקשת להוסיף אני אראה לשאלות הרבות שיש לך שהן הכי טבעיות וברורות בעולם כי לראשונה את מתמודדת עם תינוקת כ"כ קטנה בבית.
אני ממליצה לך בחום לפנות למדריכה או יועצת הנקה שיוכלו ללוות אותך בנושא הזה ולתת לך הנחיות ועזרה בהתאם לצורך.
בנוסף מלווה לאחר לידה תוכל להיות לך לעזר ולתת מענה במגוון נושאים הקשורים לקטנה.
אשמח לעזור לך למצוא אם תספרי לי איפה את גרה.
ימים טובים ותהני מהאמהות
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אלכס24/07/2012אני גרה בערד ואשמח באמת עם תעזרי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
עינת אהרן24/07/2012בשמחה.
את רוצה מדריכת הנקה, מלווה לאחר לידה - מה יהיה לך כרגע הכי הרבה עזר?
כל הכבוד על בקשת העזרה, אני מעריכה כל כך אמהות שיודעות לבקש אותה.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בטוחה
אלכס25/07/2012האם את יכולה להסביר לי מה ההבדל בין שני המקצועות?
נשמע לי כאילו אני יותר זקוקה לעזרה של מלווה לאחר לידה אבל פעם ראשונה אני שומעת שזה קיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בטוחה - תגובה
עינת אהרן25/07/2012יועצת או מדריכת הנקה מומחית בתחום של הנקה פרופר. היא תגיע אליך ותהיה במעקב אצלה רק סביב הנושא של האכלה של הקטנה.
מלווה לאחר לידה באה עם מגוון של כלים בלי התמחות של הנקה אלא ידע בסיסי, אך היקף נרחב של מידע שיוכל להיות לך לעזר רב סביב הגידול וההתפתחות של התינוקת שלך.
אני מזמינה אותך להכנס לאתר שלי ולקרוא קצת.
בתחושתי גם מלווה לאחר לידה יותר מתאימה לך כרגע אבל תקראי קצת ותחליטי.
יום מצוין
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח עם תעזרי לי למצוא
אלכס25/07/2012יש לי עוד שאלה, סליחה שאני קצת מציקה.
כבר ראית את ההודעה על הגזים וענית לי, ותודה על תגובתך המהירה כי הרגעת אותי
אבל רציתי לשאול, האם יכול להיות קשר בין גזים ליציאות? אם לא, איך מבדילים?
כי מאתמול אני רואה את הקטנה מתאמצת ומתאמצת, אתמול זה נגמר בכמה גזים שהצליחה להוציא ונרגעה אבל היום הרגיש לי כאילו יש לה פחות יציאות, גם בכמות וגם בפעמים, כאילו שהיא לא מצליחה לעשות יציאה כמו טובה ומתאמצת.
האמת נראה לי אני עצמי התחלתי לסבול מגזים בשעות האחרונות, האם יש משהו חוץ מעיסוי שאוכל לעשות? בכל זאת הטבור שלה מפחיד אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח עם תעזרי לי למצוא - תגובה
עינת אהרן26/07/2012אלכס,
הכאבים כתוצאה מגזים בד"כ מופיעים בערב. הם מלווים בבכי, כיווץ בבטן, אי אפשר לפספס. יכול להיות שבמקביל יש גם סבל מסוים מעצירות אני לא יודעת.
יכול להיות שהגזים אצלך גם קשורים בגזים שלה, אולי אכלת משהו שגורם לגזים. חשוב לדעת גם שנשים רבות מדווחות על גזים אחרי לידה וזה כתוצאה מחולשה של רצפת אגן וללא קשר לתזונה.
יכול מאוד לעזור עיסוי, מנשא, תנועה עם הגוף ועוד.
ממלוציה לך בחום לפנות למלווה לאחר לידה.
סוף שבוע נעים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)