מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר שיתוף פעולה מצד בעליסיגל01/08/2012
היי,
רציתי להתייעץ/לשפוך ת'לב בעניין המטריד אותי מאז הלידה (קרוב לחצי שנה) בעלי פשוטו כמשמעו- לא משתתף בגידול/טיפול בתינוקת שלנו. מהיום שנולדה הוא פשוט לא עושה כלום ומסרב לשתף פעולה ואם אני מבקשת שיעשה משהו הוא קורא לי "מפקדת" או "חופרת"- כאילו שמדובר בבקשה אישית עבורי ולא משהו לטובת התינוקת.
אני פונה אליו ופניתי כבר בכל לשון של בקשה-תמיד בצורה יפה. הוא הבהיר לי יום אחד שהוא פשוט לא רוצה. כן כן כמו שאתן קוראות. הוא לטענתו "מביא כסף הבית" אפע"פ שגם אני בקרוב אחזור לעבודתי ואביא סכום כסף מכובד. בנוסף הוא מוכן לעשות "דברים בבית" כגון כביסות, לזרוק זבל וקניות.
המצב הזה לא מקובל עליי והבהרתי לו את זה המון פעמים, מה שגורם למתיחות וריבים על בסיס יומי כמעט. אני מרגישה שכל הנטל וחוסר שיתוף הפעולה שלו הזה פוגע בי ובנו. הוא מתנהג כמו גבר פרימיטיבי וזה יוצר אצלי סלידה וכעס כלפיו. אני לא רואה סיבה לזוגיות הזאת הרי הוא יותר מעיק מאשר מועיל, גורם לי לתסכולים וכעסים ובאופן כללי נותן לי הרגשה שאני עושה את ה-כ-ל והוא רק הולך לעבודה וחוזר, כלומר יש אותי ואת התינוקת ויש אותו. אני כאמור תמיד מנסה לגרום לו להתקרב אליה- שישחק איתה לפחות, ידבר איתה, אבל זה לא בא לו באופן טבעי, הוא מצחקק אליה קצת, עושה לה פרצוף ובזה מסתכם היחס היומי שלו. הוא חוזר לעניין שבאמת מעסיק אותו וחשוב לו. המחשב. אולי אני אחבר לה מקלדת? אולי הוא יתחבר אליה יותר.
יש לציין שלפני הלידה הוא עשה רושם שלא יהיה בעייתי בכל הנושא הזה של הטיפול בתינוקת ואפילו להיפך- הוא הביע המון התעניינות בכל הקשור לנושא.
אני כבר לא יודעת איך להתנהג איתו. מה עושים כשהבעל מסרב לשתף פעולה? איך אפשר לחיות כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שיתוף פעולה מצד בעלי - תגובה
ענבר אופק02/08/2012סיגל יקרה
האם פתחת את הנושא מולו שלא בזמן לחוץ ?
מבחינה הישרדותית כאשר נולד תינוק נוצרת דואליות בין אמא לתינוק ממש בועה שלא ניתן להיכנס לתוכה והבעל מהווה (סליחה על הנאמר) רק מפרנס,פונקציונלי בלבד ומרגיש מחוץ לתמונה לכן הכעס בא לידי ביטוי בדרך הזאת..שלא רוצה לעזור בכלום עם התינוק..
ממליצה בחום לארגן בייביסיטר לשעה שעתיים,מחר טו באב אז בכלל מתאים :-)
ללכת לבית קפה/מסעדה אהובה שתזכיר לכם איך הייתם לפני שנולדה הנסיכה ולפתוח את הלב!
תחזרי לעדכן יקרה
וחג אהבה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)