טראומה מצפיה בלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומה מצפיה בלידה
    ספיר
    30/08/2012

שלום לכולם,

אני בת 28 מתחתנת בעוד חצי שנה.
    חברה טובה שלי ביקשה ממני להיות איתה בחדר לידה, היחסים בנינו כמו של אחים קרובים מאוד. כמה אנשים ששמעו שאני יהיה בחדר לידה הזהירו אותי שהחוויה הזאת עלולה לגרום לי לטראומה ובעקבות הטראומה יש חשש שלא ארצה להיכנס להריון.
    חשוב לציין שאף פעם לא חוויתי הריון ולא לידה .

אני מאוד רוצה להיות חלק מהחוויה של חברתי הטובה, האם יש סיכון בכך שאני יהיה שותפה בחלק מהחוויה , האם זה הגיוני שיכול להגרם לי נזק וטראומה

תודה,
    ספיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טראומה מצפיה בלידה

הוספת תגובה

תמונה

• טראומה מצפיה בלידה - תגובה

עינת אהרן
    02/09/2012

ספיר שלום,
    לידה היא חוויה שלא ניתן לצפות מראש את הסנריום שלה. יתכן ותהיה לידה קלה ואולי לידה מאתגרת. קשה לצפות איך החברה שלך תגיב ללידה ובטח איך את מהצד עלולה להגיב.
    יש משהו נפלא בליווי ובנוכחות של אדם אהוב ותומך בחויה כ"כ עוצמתית ואינטימית. אני מייעצת לך לעשות איזו שהיא הכנה ללידה אולי יחד עם חברתך על מנת שתדעי למה לצפות איך לתמוך ועל מנת למזער נזקים...
    גם אם אחרי הליווי שלך תרגישי קושי והחויה תזכר לך כטראומתית יש אנשי מקצוע מעולים שזה תחום ההתמחות שלהם ותוכלי לשתף ולהתייעץ.

אשרייך על הזכות
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו