מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חצי שנה אחריטלי13/10/2012
הי, תינוקי החמוד בן כבר כמאת חצי שנה. הייתי איתו בבבית באמת בכיף גדול עד עכשיו. אני מרגישה שאני מתחילה לטפס על הקירות, במיוחד כי בעלי כל היום מחוץ לבית חוזר בשעות הערב המאוחרות (כשהתינוק כבר יישן) ועובד גם בימי שישי ולפעמים גם בשבתות.
עכשיו התחלתי לקחת מטפלת לכחצי משרה, ממש בימים האחרונים.
אני נתקלת בקשיים. לפני הלידה היה לי עסק קטן שהתפרנסתי ממנו יפה והיה עדיף בהרבה על עבודה כשכירה בתחום שלי. בגלל כל מיני דברים שלא קשורים לתינוק אני לא יכולה להמשיך עם אותו עסק. אני בדילמה האם להתחיל עסק חדש, דבר שדורש כוחות לא קטנים - יודעת מניסיון, או לחפש עבודה. ובינתיים החלטתי לא לוותר על החלומות שלי ולנסות עסק חדש. כי אני גם לא רוצה לעזוב כרגע את התינוק ולהיעלם לגמרי בתוך עבודה חדשה. בעלי מפרגן לכך. אך עם זאת כאמור זה לא פשוט, כל מי שהקים פעם עסק יודע כמה זה לא פשוט, וההתחלות הן מאתגרות מאוד. בין היתר אני חשה בדידות, אין לי מסגרת חברתית כשיש למי שהולך לעבודה, חסרה לי תמיכה, חברה לעבודה לקשקש ולפרוק, מישהו לעבוד איתו בצוות, עובדת מהבית, לא רואה אנשים כמאת, מנסה לשמור על מסגרת שעם התינוק זה לא קל (המטפלת איתו ואני שומעת אותו בוכה בהיסטריה, כי רוצה אותי למשל והולכת לעזור לה) ... וזה בניגוד לחיי הסוערים לפני הלידה שכללו עבודה סוערת ומרתקת. כשעבדתי שעות עבודה ארוכות הייתי עסוקה והתגעגעתי פחות לבעלי. ולא הרגשתי לבד... לצערי לא הצלחתי למצוא חברות במצב דומה אחרי לידה או משהו כזה.. דבר שבוודאי היה עוזר. שאת הזמן שאני אם התינוק לא הייתי מעבירה לבד לפחות.
המצב הזה יוצר אצלי חששות, מרמור על בעלי שלא ממש שותף לאתגרים שקשורים בגידול התינוק, ולא נמצא בבית כמאת בכלל כך שזה לא עוזר לי להפיג את הבדידות.
הוא רופא כך שאין הרבה ברירות, זה שעות ארוכות חירומים וכו'... זה גורם לכך שאני מתפרצת עליו לעיתים קרובות בקיטורים על כך שהוא לא בבית ולא שותף וזה.. כמובן שהקיטורים יוצרים כעסים וחוסר חשק אצלו. ואז אני כועסת עוד יותר.... דיברנו על כך וחפרנו מספיק. נראה שאין איך לשנות המצב מבחינתו. זה מה שהעבודה דורשת. ואין לו פנאי לחיי משפחה יותר מיום בשבוע או שעה, שעתיים ביום, וזה לא ישתנה. איך אתן מציעות לי להתמודד עם המצב ולקחת אותו לכיוון חיובי. הכי קל היה למצוא עבודה כשכירה ולפתור בכך את כל הבעיות. אבל אני מרגישה שזה יהיה ויתור על החלומות שלי ובאופן חלקי גם על האמהות הטריה. אני לא רוצה להיכנע ולוותר. אני יודעת שאני יכולה לעשות את זה שוב, אבל הפעם עם התינוק הקטן והאהוב זה מורכב קצת יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי שנה אחרי - תגובה
עינת אהרן14/10/2012טלי בוקר טוב,
אילו רק הייתי יכולה להמחיש לך כמה אמהות חוות יחד איתך את התחושות, את ההתלבטויות, את הקשיים הייתי עושה זאת.
לצערי רוב הנשים פוחדות לשתף ולדבר על כל מה שאת מתארת ומכך יוצא שכל אחת מתמודדת לבד לגמרי.
הג'אגלינג הזה של אמהות הוא מאוד לא פשוט לאף אחת.
הקמת עסק הוא אכן תהליך מאוד ארוך ומורכב שצורך משאבים יקרים של אנרגיה, זמן, כסף את בוודאי יודעת זאת מנסיונך.
השאלה אם כרגע במצבך את מרגישה שיש לך את האנרגיות הנדרשות על מנת לפתוח עסק? האם נכון לך לעבוד מהבית כשאת שומעת אותו ברקע? האם יש מקום שיכול למלא לך את תחושות הבדידות כרגע?
אני יכולה להמליץ לך בחום לחפש קבוצה של אמהות ותינוקות שתוכלי ללכת אליה ביום שאת עם התינוק ולא המטפלת. שם תוכלי לקבל מענה נפלא למה שאת מחפשת וגם לקבל זמן איכות עם הקטנצ'יק.
אשמח לעזור לך לחפש קבוצה טובה שכזו אם תגידי לי פחות או יותר איפה את גרה.
ימים טובים ובהצלחה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עינת ! על תשובתך !
טלי15/10/2012לשאלתך, כן. אני מרגישה שיש לי את האנרגיות הדרושות לכך. אני לא רוצה לוותר. לפחות לא עכשיו, זה מוקדם מידי ... אני מאוד רוצה לעשות את הניסיון הזה.
אולי עוד חצי שנה אהיה במקום אחר, אבל בינתיים זה מרגיש לי שלמצוא עבודה זה יהיה פתרון קל מידי, שאצטער עליו. העסק הקודם שלי באמת היה מוצלח למדי... ויש לי יזמות בנשמה.
אם רק הייתה לי יותר תמיכה בבית עם התינוק זה היה יותר קל ... (גם תמיכה ריגשית - אני לבד, כשהוא לא מרגיש טוב, שיש גזים, שיש דלקת בעניים, שצריך ללכת לטיפת חלב או לרופא או לסופר עם התינוק או לכל מקום אחר) בעלי שם לשבתות ובילויים... נראה שאני פשוט לא מצליחה להשלים עם העובדה שזה לא מה שייחלתי לו - אבל זה המצב.
אני צריכה לגדל הילד לבד ולא לצפות מבעלי לשום דבר בשלב הזה של חיינו, פרט לתמיכה כלכלית כמובן.
כשאני מצפה למה שלא מגיע אני מתאכזבת ונחלשת.
קל להגיד פחות קל לעשות ...
אני מקווה שאצליח להיות מספיק חזקה כדי להכיר בכך באהבה ולעמוד בזה בגבורה ומבלי לוותר על עצמי. והכי חשוב מבלי להרגיש שיש לי צורך לרחם על עצמי.
אבל גם תמיכה רגשית מבחוץ בהחלט תעזור לי מאוד אני חושבת, זה בהחלט נשמע נחמד להכיר אמהות צעירות. אשמח שתמליצי לי על קבוצה כזו, אני גרה בראשון לציון. וגם נס ציונה למשל קרוב מאוד אלי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עינת ! על תשובתך ! - תגובה
ענבר אופק15/10/2012היי יקרה אני מתייחסת לנושא התמיכה בבית נושא שלאמהות רבות הינו נושא כאוב
מצפים מאיתנו לג׳נג׳ל אבל מדוע??כל אחת וסיבותיה
אני לא חושבת שיש יותר נכון מלבקש מבן הזוג במילים תהיה שם עבורי
ולא תמיד השיח בינינו לבינם לאחר הלידה מתאפשר אנחנו מעוניינות
שינחשו את רצונותינו..בלתי אפשרי אני אומרת לך מנסיון אישי שלי וליווי זוגות
לא מבוטל ב13 השנים האחרונות
פתרון שיכול לסייע ולמקד אל מול בעלך הינו לקבוע לצאת למקום שיזכיר לשניכם
את הימים שקדמו להריון וללידה ופשוט לשוחח על הכל!
כמובן בייביסיטר לילד נדרש
שיהיה בהצלחה בהגשמה עצמית ובהורות נפלאה
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)