מהי התופעה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהי התופעה?
    סיון
    02/12/2012

שלום, אני אחרי לידה ראשונה בתאריך 3/11 ויש לי בנוסף לתפרים וטחורים תופעה שהחלה מסוף ההריון של גרד מטריד באיזור הישבנים עצמם וגם בפי הטבעת(יש גירוי גם בזמן יציאה) וגם באיזור הנרתיק. אובחנה אצלי קנדידה בנרתיק שלא עוברת כבר מלפני ההריון למרות הטיפולים רק שזה מופיע באיזור נרחב הרבה יותר.בתחילה היו שלפוחיות אדומות ומגרדות בין הישבנים ובשלב מסויים גם הופרשו לי נוזלים מהמקום (שעברו את הבגדים). נבדקתי אצל רופא עור בבי"ח שבו ילדתי והמליץ על הידרואגיסטן מה שלא ממש עזר וכרגע הגרד מטריד יותר באיזור הישבן ומפריע גם לטחורים. הוא המליצ על 10 ימי טיפול שלא הושלמו... כשהייתי אצל רופאת הנשים היא גם אמרה שזה פטריה. רופא עור נוסף אמר שזה פטריה בשם אינטרטיגו ונתן לי משחה טרידרם למשך 10 ימים +כדורים זילרג'י..וכאשר נבדקתי אצל רופאת נשים לעניין אחר היא טענה שאין פטריה אך ניתן להמשיך לטפל בטרידרם.לאחר שגם זה לא עזר מס' ימים פניתי לרופא עור אחר שאמר שלא ברור מה זה ונתן לי אולטראלן. כרגע אין שלפוחיות אך עדיין מאוד מגרד..המליצו לי למרוח טבעקוטן וגם את זה ניסיתי ועשה לי קצת הקלה באיזור הנרתיק..יצויין כי אובחן אצלי דלקת בדרכי השתן וטופלתי בהצלחה במוקסיפן. השאלה היא כיצד אפשר לדעת מהי התופעה? ולאיזה רופא ללכת? האם ניתן לקחת ביופסיה מהמקום ולדעת בוודאות מה זה ואיך לטפל? ובאם זה קנדידה,שמעתי שישכדורים שניתן לבלוע שלא נותנים בהריון שיכולים לטפל בזה ביעילות, זה נכון?
    בנוסף יש לי כאבים פנימיים באיזור הנרתיק ובאיזור השופכה (יציאת השתן) מרגישה דקירות מידיי פעם בעיקר אחרי ישיבה ממושכת..האם זה נורמלי חודש אחרי והאם צריך לטפל?
    ועוד דבר, מתי ניתן לשוב לקיים יחסים?
    תודה רבה ובשורות טובות :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מהי התופעה?

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עינת אהרן
    03/12/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי התופעה? - תגובה

עינת אהרן
    03/12/2012

סיון שלום,
    ממה שאני קוראת את מאוד סובלת וליבי איתך.
    עם זאת היעוץ שאת צריכה הוא רפואי גרידא ולכן לא נוכל לעזור לך במסגרת פורום זה.
    העברתי את שאלתך לפורום רפואת גניקולוגיה ואני תקוה שהם יוכלו לתת לך מענה.

תרגישי טוב
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי התופעה? - תגובה

ענבר אופק
    03/12/2012

עינת היקרה הפנתה אותך לפורום גינקולוגיה
    ולי אישית היה מקרה דומה לשלך עם אישה שליוויתי
    ומה שסייע לה מאוד היה מוצרים טבעים
    שהכילו שמן עץ התה,לבנדר וקלנדולה להקלה וריפוי
    יש מוצר מדף ברשת בייבי טבע שנקרא סבון אנטיספטי וסטיטול
    שעוזר להקלה על טחורים ועל פטריות
    בנוסף רצוי לשנות תזונה כיוון שהקנדידה מאוד אוהבת סוכרים שנמצאים
    גם בעמילנים(תפוחי אדמה,פסטה,קמח לבן) וגם בסוכר המעובד.
    תרגישי טוב וחיזרי לעדכן בשלומך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוון שלום

הדס
    17/12/2012

צר לי לשמוע על סבלך, כאמור אחרי לידה יש כאב גדול של תפרים וטחורים ונשמע שאצלך זה לא נגמר בזה..
    בנוגע לקנדידה רק רוצה להוסיף על מה שכתבה לך פה המומחית - לגבי תזונה, כשלי היתה קנדידה ממש הקפדתי על דיאטה מאוד קפדנית במשך חצי שנה, ובנוסף לזה לקחתי כמוסות של שמן אורגנו פראי שיש לסולגאר שמטפלות בפיטריות ובקנדידה בפרט. (את יכולה לבדוק בגוגול את התכונות של שמן אורגנו פראי ותמצאי שהוא צמח מרפא בעל תכונות כשל אנטיביוטיקה ויעיל בטיפול בעוד מס' מחלות).
    מציעה לך לבדוק את הכיוון הזה אפילו אצל נטורופתית. כאמור, מנסיון שלי זה יכול לעזור לך!
    אני מאחלת לך קודם כל בריאות וגם מזל טוב ושתהני כל יום מהבייבי שלך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו