מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחזור לאימוןMאי17/01/2016
חודש ושבוע אחרי לידה. במהלך ההיריון הייתי פעילה, המאמן שאיתו התאמנתי היה ממש בעד והרגשתי בלידה יותר בכושר, יותר הנאה ולא כאבים ועייפות. הייתי פעילה בזכות זה. הייתי רוצה לחזור לפעילות ולאט לאט להגביר את העוצמה... האם עבר מספיק זמן[
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לאימון - תגובה
ענבר אופק17/01/2016מומלץ להיבדק ע'י רופא נשים
6 שבועות לאחר לידה,לוודא שהרחם
חזרה למקומה וכי אין חלילה שאריות שליה
לאחר מכן את יכולה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לכושר רק לאחר בדיקת רופא ורק ל
חוזרות לכושר14/02/2016לאימון המותאם באופן אישי לכל אמא.
מומלץ מאוד גם ללכת ולהבדק אצל פיזיותרפיסטית של רצפת האגן (אפשר דרך הקופה). מאוד חשוב לא להגזים, לתת לגוף להתאושש מחווית הלידה. לנשים שעברו לידה קיסרית מומלץ להמתין לפחות 8 שבועות לאחר לידה. לנשים שעברו לידה וגינלית יש להמתין 6 שבועות לפחות- האימון היחיד למעשה שמומלץ לעשות בשבועות אלו הוא אימון לאיסוף וחיזוק רצפת האגן.
גם לאחר זמן זה ממליצה ללכת לקבוצות ייעודיות לאמהות לאחר לידה (ופחות לקבוצות מעורבות), עדיף לבחור מאמנת (או אמן) שצמד המילים "רצפת האגן" מוזכר אצלו יותר מפעם אחת במהלך האימון. מיד לאחר לידה כדאי להעדיף אימונים בעצימות נמוכה, ללא קפיצות, כמו יוגה, פילאטיס, פלדנקריז, תרגילי עיצוב וחיזוק הגוף, trx ללא קרדיו עם מורה מקצועית, שחייה, הליכה, ג'יירו ועוד.
אימונים בעצימות גבוהה יותר הכוללים זומבה, אימון מחזורי, trx קרדיו, ריצות, קפיצות על טרמפולינות ועוד... ניתן לדחות לכמה חודשים טובים לאחר לידה ורק אם אין לנו חולשה ברצפת האגן לבצע.
* מי שהתאמנה כל ההריון ולא סובלת מסימפטומים של חולשה ברצפת האגן בעקבות הלידה מוזמנת להמשיך ולעשות מה שעשתה.
יותר חשוב מאימונים: לצאת, להכיר, להפגש, לדבר, לחלוק, לשתף, להתייעץ, להנות, לשמוח, לפרגן לעצמך, לכבד ולאהוב את היש.
חופשת לידה נעימה,
מירב צוקר לוגסי
אמהות חוזרות לכושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס, לא ידעתי שהתמונה שלי תפורסם
חוזרות לכושר14/02/2016כאן בענק... שוין. לא נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס, לא ידעתי שהתמונה שלי תפורסם - תגובה
ענבר אופק15/02/2016מקסימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)