מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצבות לאחר לידהמורן20/08/2008
חברה שלי ילדה לפני 10 ימים היא נראית לי ולמשפחתה חיוורת היא תמיד רוצה להיות במיטה קרו מקרים שלא היה אכפת לה אם היא התקלחה או לא היא מפחדת כל הזמן שיקרה משהו לילדה היא מכניסה לעצמה פחדים לראש היא אומרת משפטים כמו" איזה קשה זה" "לא תארתי לעצמי שזה כזה קשה" גם אני אמא ואני ידועת שיש דכדוך אחרי לידה אבל אצלה זה קצת מוגזם יש לה דמיונות שיקרה משהו לילדה וכאלה[ אמרו לי בטיפת חלב שדכאון אחרי לידה ניתן לבדוק רק לאחר שישה שבועות מהלידה כי לעיתים הכל עובר עד אז רציתי לשאול מה לעשות?.? האם כדאי שתראה רופא?? פסיכולוג??? \\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכדוך אחרי לידה
הילה שקד20/08/2008הי מורן,
התקופה שאחרי הלידה היא לא פשוטה , ישנם סערות רגשיות משמעותיות ורובנו חוות אותן מי פחות ןמי יותר.
ישנם נשים שלאחר הלידה לוקח להן זמן להסתגל לתינוק הקטנטן ,לאחריות המטורפת שנפלה עלינו , ושהתחושה היא של שוק, הלם , מה אני עושה עכשיו עם התינוק הזה, איפה החיים שלי וכו .
יש המגדירים את המעבר מנשים לאמהות כאחד המשברים הגדולים של החיים.
מאד חשוב בעיני לתת לחברה שלך יד אוהבת , לא לתת לה להרגיש עוף מוזר כי הרבה פעמים יחד עם התחושות הלל מגיעות גם תחושות של אשמה - על איך אני מרגישה ככה בכלל , זה לא בסדר , איזה מין אמא אני וכו וכל זה רק מחמיר את ההרגשה.
האם היא מטפלת בתינוקה? האם היא מניקה? יש לה עזרה בבית?
אפשר להביא לה מתנדבת מאם לאם שתעזור לה במעבר או דולה פוסט פארטום
תנו לה הרגשה שהכל בסדר , שהיא במקום מוגן ושתקופת ההסתגלות תעבור יותר מהר ממה שהיא חושבת.
כמובן שאם את רואה שהמצב מחמיר כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית או טיפת חלב.
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכדוך אחרי לידה
חלי מוחני21/08/2008אני מצטרפת לדעתה של הילה עם דגש לתשומת לב.
צריך לשים לב שהמצב שלה לא מדרדר.
כמובן לתת לה עזרה ותמיכה פיזית ונפשית וכמה שיותר.
בהצלחה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)