מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביקור בטיפת חלב- עזרה דחוף!אתי26/11/2008
שלום רב. היום היינו אני והנסיך שלי בטיפת חלב לבדיקה של גיל שלושה חודשים וחזרתי מאוד מתוסכלת. אשמח לחוות דעת ועזרה. האחות שטיפלה בנו עד כה עזבה ובמקומה ביקרנו אצל האחות הראשית במרפאה, אותה הכרתי כשהיא הגיעה אלינו לביקור בית וכבר אז לא התרשמתי ממנה לטובה. מיד כשהגענו ביקשה שישכב על הבטן ולאחר שראתה אותו אמרה שהוא לא שוכב טוב על הבטן וזה יהווה לו בעיה בלהתהפך ולזחול. היא מיד דרשה שאשכיב אותו כל הזמן על הבטן כשאני לידו. מיותר לציין שאני מבינה את החשיבות ואכן עושה זאת ועד כה היה נראה לי שהוא מרים יפה את הראש והכתפיים, וכך גם אמרה לי האחות הקודמת. הבן שלי כלל לא אוהב להיות על הבטן ומיד בוכה. בזמן הבדיקה הוא גם היה עייף ועל כן לא התאמץ כלל והיא הייתה מאוד החלטית שהוא פשוט לא שוכב יפה על הבטן. מבחינת התזונה אני משלבת הנקה ומטרנה וידוע לי שבגיל כזה עדיין אין צורך לתת לו מים אך היא אמרה לי לתת לו 20CC מים רבע שעה אחרי שאני נותנת לו בקבוק. מה דעתכם? עוד היא הוסיפה ואמרה שבאחוזון הבדיקה של גובה ומשקל הוא רזה וגבוה(5.700 ק"ג ו67 ס"מ) ושעלי לתת לו יותר אוכל (150CC כל שעתיים וחצי) הסברתי לה שהוא צורך כבר 180CC כל שלוש שעות ולפעמים אף רוצה יותר מזה והיא אמרה לי לא "לדחוף" לו (מילים שלה) הרבה אוכל אלא לתת לו ארוחות קטנות כל שעתיים וחצי ואף להעיר אותו משינה לשם כך. אני לא יודעת איך להתייחס לדבריה. לפני שהלכתי היא אמרה לי שאני צריכה לתת לו יותר גירויים כי לא שמתי לב שהוא מושיט יד לצעצועים. חזרתי בחוסר בטחון עצום, לאחר שהאחות הקודמת כל הזמן שיבחה את טיפולי בו, האחות הזו פשוט גרמה למהפך בתחושות שלי. אני כל כך מסורה לילד הזה ועושה הכל לטפל בו כראוי. מה דעתכם? סליחה על האורך, צריכה עזרה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפת חלב
הילה שקד27/11/2008שלום יקרה, צר לי שיש נשים בטיפת חלב שגורמות לך להרגיש כך. אני במקומך הייתי חושבת להחליף טיפת חלב. בכל מקרה, קחי כל מה שהיא אומרת בערבון מוגבל. בנוגע למים - תינוק יונק לא צריך לשתות מים עד גיל חצי שנה , תינוק שניזון גם מתמ"ל אני לא יודעת שווה להכנס באינטרנט לאחת מחברות התמ"ל ולשאול . בעניין הרבע שעה אחרי נשמע לי מוזר ביותר. בנוגע לההתפתחות - כל ילד והקצב שלו ובסוף כולם הולכים , מדברים וכו אני יכולה להמליץ לך על בייבי יוגה שאני והבת שלי היינו הולכות והיו שם המון תרגילים התפתחותיים וטיפים . אורי שלי בהתחלה היתה ממש שאנטי , היא לא רצתה להרים את הראש ועם כל מיני טריקים ותרגילים למינהם היא הרימה את הראש מהר מאד . שיהיה בהצלחה הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)