מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות של אחרי לידה?רביטל04/12/2008
הי, ילדתי לפני שבועיים וחצי ומאז הופיע אצלי יובש סביב הפה והשפתיים ותחושת צמיאון תכופה וללא קשר (מן הסתם) עצירות, שהתחילה כשבוע וחצי לאחר הלידה (דווקא אחרי הלידה היציאות היו רגילות). רציתי לברר אם אלה תופעות מוכרות כקשורות לתקופה של לאחר הלידה ואם הן יחלפו מאליהם בטווח הארוך(בתוספת טיפול סימפטומטי נקודתי כרגע)או שהן דורשות ברור ו/או רפואי טיפול יותר מעמיק? בתודה על התייחסותך, רביטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות אחרי לידה
הילה שקד07/12/2008הי רביטל,
קודם כל המון מזל טוב!
כמובן שכל מה שאני כותבת כאן אלו השערות ...אני לא קיבלתי מספיק מידע ואם את רואה שהמצב לא משתפר ממליצה להתייעץ עם רופא.
תופעות כמו עצירויות לאחר הלידה שכיחות .....
אך לפי דעתי מה שאת מתארת הם לאו דווקא קשורות ללידה באופן ישיר אלא יכולות להיות בגלל שלוח הזמנים שלך השתנה (ברור!!!) ואת פחות זמינה לשירותים ודוחה את הזמן לשירותים ואז זה נהיה כמו כדור שלג , היציאות נהיות קשות והפחד להכנס לשירותים גדול.
מוכר לך?
ממליצה לך קודם כל לשתות כל יום מיץ שזיפים טבעי כמניעה, לאכול זרעי פשטן טחונים שגם עשירים באומגה 3 וגם טובים ליציאות ולאכול סלק שגורם ליציאות רכות.
נסי את זה .....וכמובן שתחליטי שאת משתדלת לא לפספס את הישיבה בבוקר בשירותים ואני מאמינה שזה יסתדר
בנוגע לתחושת הצימאון - האם את מניקה?
בזמן הנקה יש עליה ברמת הורמו ןהאוקסיטוצין מה שגורם לנו לתחושת צמא
האם את שותה מספיק? לאחר הלידה אנחנו מפרישים מלא נוזלים דרך העור כזיעה ובהשתנה
יכול להיות שבגלל שאת לא שותה מספיק , היציאות קשות.
והיובש מסביב לפה- לא מוכר לי ,אך עם הרוחות שיש לנו עכשיו בעונה זו ..הגיוני ביותר !
אני אישית העור אצלי ממש יבש!
מה שבטוח רביטל, הכל עובר ...
ואיך אני תמיד אומרת ...שאחרי חודש וחצי מרגע הלידה , החיים נראים הרבה יותר טוב!
יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)