הגוף מייצר לבד ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגוף מייצר לבד ?
    אפי
    04/12/2008

קראתי היום משהו, שהיה נראה לי ממש מוזר אבל עדיין.. היה כתוב שם שאחרי גיל חצי שנה הגוף כבר מייצר לבד אומגה 3 ושלא כדאי (ואפילו מסוכן) לתת תוסף של אומגה 3 אחרי גיל חצי שנה? זה הגיוני בכלל??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הגוף מייצר לבד ?

הוספת תגובה

• לא מדויק

טלי
    04/12/2008

בטח שיש צורך באומגה- היינו חוסכים הרבה אם הגוף היה מייצר לבד אומגה.. אבל זה לא קורה, הרי כמו שיש נשים שנוטלות טיפות בהריון- או ילדים שלוקחים לסייע לבעיות קשב וריכוז.. בקיצור, זו סתם קמצנות של מטרנה - ומה שעצוב זה שרוב האימהות לא שואלות ומבררות כמוך, ומתפשרות על חשבון הילד שלהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את בטוחה?

אפי
    05/12/2008

ורגע במה בדיוק האומגה עוזר? ז"א מה קורה אם לא נותנים? זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3

הילה שקד
    07/12/2008

הי אפי,

אני ממש לא שמעתי על זה אלא להפך שצריך להעשיר את המזונות שלנו באומגה שלוש !

אומגה 3 :חומרים הנמצאים בקרומים (ממברנות) של תאי הגוף השונים. חומצות אלו משמשות כאבני בניין חיוניות לייצור הורמונים וחומרים נוספים שחשיבותם גבוהה במניעת מצבי תחלואה שונים!

במזונות שאנו אוכלים יש אומגה 3 כמו דגי ים קרים, אגוזי מלך, זרעי פשטן טחונים , שמן קנולה, שמן זית ועלים ירוקים.

מבחינת עודף של אומגה 3 - אני לא יודעת ואני אשמח לשמוע אם מישהו מבין בנושא זה
    שווה להפנות את השאלה לפורום של תזונה.

יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי לא יכול להיות עודף..

טלי
    07/12/2008

לדעתי לא יכול להיות עודף.. אני שואלת כי גיליתי לאחרונה שבמטרנה אין אומגה 3 בשלבים המתקדמים של הפורמולה. ולטענתם הגוף מייצר לבד אומגה- מה שהיה נשמע לי מוזר בתור מישהי שנטלה טיפות בזמן ההריון.. האם זה ברמה של סיכון? האם ללא אומגה 3 יכולות להיווצר בעיות בהתפתחות התינוק? כלומר אם אין כמות מספקת בפורמולה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה

הילה שקד
    07/12/2008

הי טלי, שאלה מעניינת וחשובה ממליצה לשאול בפורום של תזונה אני אעביר.. הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מידע - להשכלתכן (משום מה נראה

surraia
    10/12/2008

שהשאלה אינה "תמימה"!! אומגה3 ואומגה 6 הן שתי "משפחות" של חומצות שומן 1. ב"משפחת" אומגה 6 קיימות מספר חומצות שומן. הראשונה בשרשרת היא חומצת השומן הלינולאית שהיא חומצת שומן חיונית (כלומר אין גוף האדם מסוגל לייצר אותה וחייב לקבל אותה מהמזון על מנת לייצר את שאר חומצות השומן מאותה משפחה). בסוף שרשרת היצור הלינולאית נוצרת חומצת השומן הארכידונית (ARA) , הקיימת בחלב אם , ויכולת גוף התינוק מוגבלת ביצור שלה , בחודשים הראשונים. 2. "המשפחה" השנייה היא ה אומגה 3 ,שבשרשרת שלה נמצאת חומצת השומן הלינולנית (אף היא חומצת שומן חיונית וגם אותה חייבים לקבל מהמזון). בשרשרת תהליכים אנזימטיים הגוף מייצר ממנה מספר חומצות שומן חשובות , ביניהן חומצת שומן DHA (דוקוסהקסנואית ), הקיימת בחלב אם וגם אותה גוף התינוק מייצר באופן מוגבל בחודשי חייו הראשונים DHA ו ARA נקראות גם בשם כולל – LCPUFA . החל מגיל חצי שנה גוף התינוק מסוגל לייצר ביעילות רבה יותר את ה LCPUFA מחומצות המקור (לינולאית ולינולנית ) וכן הוא נחשף למזונות גמילה ויכול לקבל חומצות שומן אלו גם מהמזון. מהנתונים שאני אספתי הריכוז של LC PUFA בכל אחת מהפורמולות: מטרנה - 0.37% (מכלל השומן מכל אחת מחומצות השומן). סימילק טופ – 0% סימילק אדוונס – 0.15% DHA אופטימיל 0.2% DHA התקנים הבינלאומיים (איחוד אירופאי 2006EU ) למזון תינוקות מציינים כי הוספת DHA לתמ"ל אינה חובה אך אם מוסיפים אין להוסיף פחות מ 0.2% DHA – כמות פחותה מכך אינה אפקטיבית. מקווה שהשכלתי אתכן מ.ס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב אני עובדת מטרנה

surraia
    12/12/2008

למי שלא הבין מתוכן ההודעה שלי. אז אל תסמכו על אף אחד אחר. רק מטרנה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם את עובדת במטרה אז יש לי שאלה....

מיקה
    12/12/2008

ממה שלמדתי על הנושא לפני שבחרתי תמ"ל בשביל נועה, הבנתי שבמטרה יש תוסף של שמן דקלים ואילו בסימילאק ובאופטימיל אין את התוסף הזה. פער זה גרם לי לחקור לעומק ולהפתעתי גיליתי מחקרים שטוענים ששמן הדקלים מסוכן לגוף ופוגע בספיגת סידן וכו'. אז איך את מסבירה את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה..

טלי
    12/12/2008

זה עלול לגרום לעצירויות גם לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא משלמים לי מספיק בשביל זה..

surraia
    12/12/2008

אני לא יודעת מה להגיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו