מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן חודש לא נרדםמ.א.י15/02/2009
הי אולי למישהו יש הצעה מה לעשות. יותם בננו בן החודש , לא מסוגל להירדם לא על היידים וגם עם מרדימים אותו במעבר לעריסה הוא מתעורר (אפילו עם חיכינו שישן מספיק זמן), במידה ומצליחם איך שהוא להעביר אותו לעריסה מתעורר כעבור 20 דקות. לסיכום: הדרך היחידיה שהוא יכול לישון לאורך זמן זה אצלנו במיטה או על הידיים. זה אומר כול היום להחזיק אותו אחרת הוא בוכה. ועד שאנחנו לא הולכים לישון (אז הוא ישן איתנו במיטה) הוא לא הולך לישון. ניסינו: 1. להרדים אותו על היידים ולשים בעריסה- (מתעורר במעבר). 2. לתת לו לבכות -בוכה (צרחות ) במשך 20 דקות עד שעה וחצי ואז אולי נרדם. 3. הרדמה עם כדור פיזיו , מוצץ ולנענע את העריסה לא עוזר כלום!! השאלה: אולי זה מוקדם מדי ללמד אותו להרדם? אולי כדאי להפסיק לנסות ולהתחיל שוב עוד חודשיים? לחילופין פשוט לתת לו לבכות? הצעה אחרת? מאוד לא נוח לנו המצב הנוכחי. תודה מ.א.י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הרדמות
הילה שקד15/02/2009הי ,
לכל ילד יש טמפרמנט משלו ..יש ילדים שקשה להם להרדם לבד (מפחיד אותם , הם מרגישים בודדים ) תחשבי איפה הקטנטן הזה היה 9 חודשים , באיזו חממה .
אני אישית לא דוגלת בלתת לילד לבכות , אלא ללכת איתו ...לזרום עם הרצונות שלו
אני מבטיחה לך שלא כל החיים הוא ירצה לישון איתך .
טיפ קטן - מנשא זה רעיון גאוני שגם נותן לך ידיים פנויות וגם הקטנטן מרגיש בטוח , נינוח וישן הכי טוב.
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסירו דאגה מליבכם, וגלו סבלנות
מיכל15/02/2009ראשית כל, מזל טוב להורים הטריים. אני אמא לבת 9 חודשים, ועד היום יש לה קשיים בהירדמות, אני מניקה אותה עדיין. בכל אופן, בתחילת דרכנו ,בקושי ישנה, תמיד היו שואלים אותי איך עוברים הלילות ותמיד עניתי כמו בימים, ללא שינה. אך בכל שלב, נתתי לה מענה לבכי או לאי נוחות שלה, וזאת בשל העובדה כי "מאבקים" לשנות את המצב, אינם אלא אנרגיה מיותרת לחלוטין, כי בסופו של דבר הם מוצאים דרך לישון. הכי הכי חשוב להקרין רוגע שלווה ולתת לו לישון איפה שנוח לו. ומניסיון בעבודה מול תינוקות וילדים וכן מקרבה משפחתית, ילדים בסופו של דבר רוצים את הפינה שלהם, ללא קושי כלל. אז, הסירו דאגה מליבכם, תהנו מכל רגע, תגלו סבלנות...בסוף זה משתלם. חשוב גם, שיתוף פעולה. בהצלחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא יונק?
נועה16/02/2009לפעמים יש משמעות רבה לתזונה שלו. זאת אומרת, לפעמים הבעיה יכולה לנבוע מהנושא הזה. לנו זה קרה ולקח הרבה הרבה דמעות ובכי ולילות לבנים עד שעלינו על הבעיה. אני בכל מקרה ממליצה דבר ראשון כמובן לבקר אצל רופא כדי לשלול בעיות פיזיות, ומשם להתקדם. הכי חשוב להתחבר לתחושות שלכם כהורים. יש דברים מאוד מצחיקים שהורים המציאו כדי שהילדים שלהם ירדמו בלילה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)