מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון אחרי לידהאורנה06/07/2009
שלום רב,
אני ואחותי היינו תמיד מאוד קרובות, החברות הכי טובות
לפני שארבעה חודשים היא ילדה תאומות ומאז משהו אצלה נעלם
היא בקושי יוצאת מהבית , מאוד נראה כמו דיכאון אחרי לידה
אנחנו מודאגים ולא יודעים מה אפשר לעשות לגבי זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה
הילה שקד07/07/2009הי אורנה ,
האם יש לה עזרה ? גידול תאומות זה עניין לא פשוט
המעבר בין העצמאות של לפני הלידה לאחר הלידה הוא אחד השינויים הרציניים ביותר שקיימים ולוקח זמן להתרגל לשינוי
הגידול עם תאומות דורש הרבה עזרה ...אם זה בכביסה , בארוחות , בניקוי הבית , בקצת זמן שינה איכותי לאם ..
אני ממליצה להיות עם אחותך כמה שיותר... ועזור לה לצאת קצת מהבית
אם את רואה שהיא אפאטית וכלום לא מעניין אותה גם לא הקטנטונות , תפני לבקשת עזרה בטיפת חלב ...
אני יכולה להמליץ בחום על לקיחת פרחי באך - עוזרים באופן מופלא אחרי לידה לשינוי של החיים ולקבלתם
שיהיה בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה איתה
אורנה07/07/2009אנחנו מנסים לעזור אבל היא שקועה בעצמה ולא ממש אומרת אם היא צריכה עזרה
לפעמים אני מתקשרת כדי להציע את עזרתי ולשאול אם זה בסדר שאבוא והיא פשוט עונה משהו קצר שנשמע כאילו היא לא באמת רוצה שנבוא
אני, בעלה וההורים שלנו תמיד שם בשביל לעזור לה אבל זה פשוט נראה כאילו אין לה שום חשק לעשות כלום
על טייס אוטומטי
זה מדאיג אותי מאוד
למה לפנות לטיפת חלב? האם יוכלו לעזור לה שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי בוקר טוב!
לילך08/07/2009אני זוכרת שאחרי לידת בני הבכור גם אני לא תפקדתי בכלל (אז אני לא רוצה בכלל לחשוב איזה קשה זה עם תאומים!!)
בכל מקרה זה מעולה שאת שמה לב למצבה ועוקבת, יכול להיות שכדאי בעדינות לשוחח איתה על פגישה עם פסיכולוג. כי מצד אחד יכול להיות שבאמת "רק" קשה לה, אבל מאידך יכול להיות שהיא סובלת מדיכאון אחרי לידה ואז ממש לא כדאי להזניח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר שאלה?
אורנה08/07/2009איך מטפלים בדיכאון אחרי לידה? מה הטיפול המקובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה שיידוע לי
לילך09/07/2009הטיפול המקובל הוא פסיכולוגי ותרופתי או כל אחד בנפרד.
יש כדורים נגד דיכאון רק חשוב להזהר מאלו שיש להם עודף תופעות לוואי.
לתשומת לבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקח לתשומת ליבי
אורנה10/07/2009איך אני יכולה לדעת אילו תרופות יש תופעות לוואי ובאילו אין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי טוב להתייעץ עם רופא.
לילך12/07/2009ככה גם היא תבדק ע"י מישהו מיקצועי.
בכל מקרה, ישנה תרופה שנקראת ויפאקס XR אני מציעה לך בחום לגשש עליה אצל הרופא שיתן לך מרשם.
מכל התרופות שאני מכירה היא בעלת הכי פחות תופעות לואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
אורנה14/07/2009בררתי והבנתי שגם רופא משפחה יכול לאבחן דיכאון
שוחחתי עם אחותי שהסכימה לגשת לרופא ולבדוק אם זה אכן המצב , כמובן אחרי הרבה מאוד שכנועים
נגשנו לרופא המשפחה וגילינו שזהו אכן דיכאון , הוא שוחח עימה ואחרי כל התהליך הוא רשם לה את התרופה 'ויפאקס' באמת
בנוסף המליץ לה לגשת לפסיכולוג שילווה אותה בתקופה הקרובה ויוכל להדריך אותה
לא קל לשמוע ולכן אני אצלה בנתיים עוזרת כמה שאני יכולה , מדברת איתה, עוזרת בבית כמה שאפשר
אני רק מקווה שהיא תצא מזה מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון לאחר לידה
הילה שקד14/07/2009הי אורנה ,
אני מבינה את הדאגה שלך ...אך אני לא ממליצה לקפוץ למסקנות ומכאן גם לתרופות ...
לאט ..לאט ...
אני כן חושבת שמישהו מוסמך צריך לשבת עם אחותך ולראות אותה ובטיפת חלב רואים אותה מכיוון שהיא מגיעה עם התינוקת ושם כדי להפנות את תשומת ליבם
יש כל מיני סוגים של דכדוך לאחר לידה שאפשר לפתור גם ללא תרופות
התייעצי עם צוות מקצועי \\
יום טוב ובהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)