מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירותD.L26/08/2007
ערב טוב
הבת שלי בת חודש וחצי והפסקת להניק אותה לפני שבוע וחצי (מחוסר כמות בחלב)
עברתי למטרנה (ניסיתי גם סימילאק) ויש לה עצירות נוראית היא סובלת מגזים ואני נותנת לה טיפות נגד כאבי בטן וגזים אבל היא עדיין סובלת מכרבי בטן ולא עושה קקי בכלל.. אני עוזרת לה עם מד חום כי לבד היא לא עושה בכלל ולא יכולה לראות אותה נהיית אדומה וצורחת...ניסית מיץ שזיפים עגבניות סחוטות אפילו גליצרין (הוא עוזר חד פעמי לא יותר) ושמן פראפין עודה לה יותר גרוע. אני כבר לא יודעת מה לעשות?
אולי מישהי תעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה באמת קשה לראות את הילדה שלך
אסנת גלבוע27/08/2007סובלת ככה.
קודם כל ולפני הכל אני כמעט בטוחה שבגיל חודש וחצי אסור לתת מיץ שזיפים או עגבניות, זה מתאים בגילאים מאוחרים יותר. אני חושבת שאם את מעוניינת לחזור להניק את עדין יכולה, כי המשפט "מחוסר כמות בחלב" הוא בדרך כלל לא נכון ונובע מאי הבנת תהליך ההנקה. אם לא משלבים תמ"ל ומניקים באופן בלעדי אין מחסור בחלב בכלל. אבל אם את לא מעוניינת לחזור להניק זה לא רלונטי כבר. אני נגד שימוש במדחום ובגופים זרים, עדיף שלא לעשות את זה.
אני אזמין לפורום את ורד לב, יועצת הנקה ונטורופתית, אולי היא תוכל לעזור עם עצות יותר מעשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראו לי...אז באתי :-)
ורד לב27/08/2007שלום לך,
נשמע שבנך אכן מגיב להפסקת החלב שלך בפתאומיות.
מה שאסנת כתבה אכן נכון, ברוב המקרים אין הפסקת חלב פתאומית- אלא אם כן יש בעיות הורמונליות למיניהן או דברים נדירים.
מאד יכול להיות שמה שקרה הוא שתינוקך לא קיבל מספיק חלב בגלל תנוחה שאינה נכונה וניהול הנקה שאינו נכון.
כפי שאני רואה את הדברים יש לך 2 אפשרויות כרגע:
1. אפשר לבחור לחזור להניק ולשם כך להעזר בעזרה מקצועית מתאימה (כמו שאם תהיה לך בעיה משפטית תלכי לאיש המקצוע הספציפי, כך גם בנושא ההנקה. יש יועצות הנקה שזה תפקידן).
2. לוותר על ההנקה ולנסות לעזור לבנך עם העצירויות.
מאד ייתכן שהוא מגיב לא טוב לחלב שבבסיס התמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) ויש צורך להעבירו לתמ"ל אחר שיתאים לו. לשם כך רצוי לערב את רופא הילדים שלכם ולהתייעץ עמו.
לגבי העצירות, אני מאד מסכימה עם מה שכתבה לך אסנת לגבי כך שעגבניות ושזיפים אינם מתאימים בגיל זה, למרות שלצערי אני עדיין שומעת מדיי פעם על המלצות כאלה מרופאים.
זה רק יכול להזיק יותר למערכת העיכול הכ"כ לא בשלה עדיין ולגרום לנזקים.
גם הסתמכות על מדחום וגירוי פי הטבעת באופן מלאכותי אינו מומלץ כדבר שבשגרה מאחר והוא יכול לגרם לעצלנות לשרירים והוא עוד כ"כ צעיר....
המלצתי לך היא- שבי עם עצמך כמה דקות (נצלי שינה שלו) וחישבי מה הכי נכון לך כרגע. מה היית רוצה.
ואז שתפי את בנזוגך והגיעו ביחד לפתרון הנכון לכם ביותר.
אם תרצי להמשיך ב"שיחה" אתי, את מוזמנת להכנס לפורום "רפואה משלימה בהריון" שבניהולי פה בפורטל .
בברכה,
ורד לב
נטורופתית N.D
מדריכת הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות אצל תינוקת בת חודש
מרזוק שירלי28/04/2009האם ניתן לתת לתת "אל צירות" בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסליחה, רק עכשיו הבנתי שמדובר בבת
ורד לב27/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשניכן..=)
D.L28/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות אצל תינוקות
Lee10/10/2007הי, רציתי לומר לך שגם לנו הייתה בעיה דומה כאשר בתינו הייתה בת חודש ופתרנו אותה באמצעות תכשיר שנקרא "אל צירות" של "הדס" ואת בעיית הגזים פתרנו באמצעות "גרפווטר" כי "גלי קול" לא עזר. עוד דבר - אל תרבי להשתמש במד חום, זה מפתח תלות ואח"כ התינוק לא יצליח לעשות יציאות בעצמו. ודבר אחרון - סימילאק אדוונס, לא מטרנה - הרבה יותר קל לעיכולץ בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)