דכאון לאחר לידה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון לאחר לידה ?
    איה
    12/09/2009

ילדתי לפני 4.5 חודשים בניתוח קיסרי. פיזית התאוששתי מהניתוח מהר מאוד (יומיים-שלושה),
    אני חד הורית והילד איתי 24 שעות ביממה. אני ממעטת להיעזר באחרים,
    חזרתי (יחד אתו בינתיים) מוקדם לעבודה, עבדתי גם לפני כן מהבית, ניסיתי לחזור ל"שגרה" הקודמת די מהר ונראה שזה מצליח, אך לפני כ-3 שבועות התחילו "התקפי חולשה" ממש הייתי על סף עילפון סחרחורת ובחילה - כאילו ענן מתיישב בראש ומונע מחשבה צלולה והגוף בחולשה איומה. התופעה באה ונעלמה כל כמה שעות, עכשיו השתפר מעט אך עדיין אני תחת "ההתקפים" הללו ומרגישה עייפות, חולשה ועירפול - לא מסוגלת לבצע דברים פשוטים, שלא לדבר על העבודה שלי.... התחלתי סדרת בדיקות (דם, לב, נוירולוגיה, סוכר, לחץ דם) שבינתיים נשללות. האם יתכן שמדובר בדכאון לאחר לידה ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דכאון לאחר לידה ?

הוספת תגובה

• תשובה

חלי מוחני
    13/09/2009

איה יקרה,
    הגוף שלך עבר הריון, עבר ניתוח, שינויים בחיים, את קמה בלילה ערה ועובדת כל היום בעצם, הגוף שלך עבר "טראומה" ואת לא נותנת לו להתאושש!
    מניסיון הגדול שלי כשלא נותנים לגוף להתאושש הוא יקח לו את הזמן אם את רוצה ואם לא.
    הכוונה לזה שבסופו של דבר את תמצאי את עצמך במיטה בכל מקרה. לכן אני מציעה לך לנוח לאכול טוב וכן לבקש עזרה - תאמיני זה לא הולך ונהיה יותר קל!
    קחי את הזמן שלך לנוח לאכול טוב ולישון טוב אפילו לתפוס שינה בשעות הצהריים כשהתינוק שלך ישן.
    זה לא נראה שאת סובלת כל כך מדיכאון אבל תמשיכי מעקב ובדיקות אצל רופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו