מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינהליאת21/09/2007
שלום
בני בן 4 חודשיים, הוא נרדם רק על הידיים תוך כדי יניקה,
מתי ואיך כדאי להרגיל אותו להרדם במיטתו? כי אני נכון לעכשיו לא מצליחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הרבה שיחלקו עליי
אסנת גלבוע22/09/2007אבל אני פה בשביל לחוות את דעתי וזה לא בגדר המלצה גורפת. אני חושבת שכדאי להקנות הרגלי שינה כבר בגיל הזה כי אחר כך זה הולך ונהיה קשה גם לך וגם לתינוק. אם הוא לא לוקח מוצץ כדאי מאד להרגיל אותו לזה, זה עוזר בהרגעה בסיטואציות רבות. חדר עם אור עמום (מנורת לילה או כל או חלש אחר יספיקו), מוצץ, מובייל נעים ולהניח במיטה. גם אם יש בכי בהתחלה, לא נורא. את לא נעלמת- את עדין בחדר. אחרי כמה לילות זה ילך ויהיה יותר קל. אותו דבר לגבי שינה בכל שעה אחרת ביום. לא כדאי בכלל להרגיל להירדם על הידיים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלים מגיל ינקות
חלי מוחני23/09/2007אני נתקלת המון בשאלה הזו, במיוחד עם אמהות לתינוק ראשון.
נתחיל בחודש הראשון, פעולת היניקה מאוד קשה ומאמצת את התינוק, הוא עדיין מתרגל לשד ומאוד קשה לו למצוץ ולשלוט על הזרם ולכן, הרבה פעמים הוא "נרדם על הציצי".
לאחר חודש לערך (לכל תינוק הזמן שלו), התינוק שולט בתהליך היניקה וקל לו יותר, הוא התרגל אלייך ואת אליו והחיבור בינכם הלך וגדל - וזה נפלא.
אבל...אם התינוק שלך נרדם רק על הציצי שלך - פה מתחילה הבעיה...
עשי לכם טקס השכבה קבוע מגיל כזה.. אמבטיה ב 19:00, אח"כ "ארוחת ערב"- הנקה כמובן ומיד אח"כ שינה - במיטה שלו (כאשר לתינוקות/ילדים יש סדר יום מסויים בשעות מסויימות, הם מרגישים ביטחון ויציבות בחייהם).
כאשר את רואה/מרגישה שהתינוק שלך מתחיל להרדם על הציצי, תסבירי לו יפה ש "ציצי זה לא מוצץ" ציצי זה לאוכל ושהוא יכול לאכול ככל שירצה. אך מיד כשירדם או שימצוץ את הפיטמה לשינה - תפרידי בינהם ונסי להשכיב אותו במיטה (אם צריך בדרך גרפס אז כמובן לעשות לו ואז להשכיב אותו).
נסי להשאר לידו מס דקות ללטף אותו ולדבר איתו אפילו לשיר לו. שידע שאת לידו - אם הוא ירצה להמשיך לאכול תתני לו כמובן - אבל לא בשביל להרדם.
עשי זאת גם במשך היום ולא רק בלילה.
אם התינוק שלך לוקח מוצץ - כמובן תעזרי גם בזה.
זה לא הולך להיות תהליך פשוט אבל בהחלט נכון לך ולתינוקך.
חשוב שתינוק ילמד להרגע לבד ולהרדם לבד- הרי לא תיהיה לידו כל הזמן.
הרגלי שינה חשובים מאוד לך ולתינוקך וזה נבנה מגיל מאוד צעיר.
שיהיה בהצלחה רבה ותהיה חזקה זה ישתלם בסוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא
רינת23/10/2007חלי התאור שלך הגיוני מאוד אבל לי יש קצת בעיה לממש אותו.
אני אם ל - 2 ילדים, ילדה בת שנתיים ושבע, וילד בן שלושה חודשים.
אני מניקה(לא שממש יש לי חלב, אבל משתדלת) הילד לא תמיד רגוע, ומחפש חברה (נשמע אולי מצחיק בין 3 חודשים ומחפש חברה, אבל כן הוא רוצה שממש יצחיקו אותו או ישחקו איתו ולא הוא בוכה).
לגבי השינה - הילד נרדם ממש מאוחר סביבות אחת, שתיים בלילה לאחר שאני איתו מעשר עם הציצי, ולבסוף נרדם עם ציצי על המיטה שלי.
בשבוע האחרון די נימאס לי מזה, אז החלטתי לתת לו בסביבות עשר בלילה בקבוק עם מטרנה (שישביע אותו) אבל לאחר חצי שעה/שעה הוא נודניק אני לא יודעת מה לעשות עד שלבסוף נותנת את הציצי והוא נירדם (לאחר שהוא שבעה ולא רעב).
אני יודעת שזו לא שיטה, ושזה לא נכון להמשיך כך, מה עליי לעשות??
בנוסף את הילדה אני מרדימה (או בעלי) בשמונה כשאני איתה בחדר (במחשב או מלטפת) והיא נרדמת יחסית מהר.
אני לא יכולה לעשות את "טקס" השינה לילד מכיוון שהוא מעיר לי אותה.
אז איך פותרים בעיה זו??? והילד אינו מעוניין במוצץ ביכלל.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא ל 2 זה כבר סיפור אחר לגמרי....
חלי מוחני25/10/2007זה שהתינוק שלך מחפש משהו שיצחיק אותו - זה טבעי בהחלט, הוא ילד שני והוא רגיל שיש משהו סביבו, נסי לשים אותו בעגלה או בטרמפולינה על השולחן - כדי שיהיה ב"גובה" שלכם ויראה אותכם מסביבו.
לגבי השינה- נסי להרדים את התינוק שלך לפני שהילדה שלך הולכת לישון - אני יודעת שזה מסובך לפחות בהתחלה עד שנכנסים לתלם אבל זה אפשרי.
תבדקי במשך היום מה מרגיע אותו - במקום מוצץ (חוץ מציצי) תעשי לו אמבטיה ב 6 תני לשניהם לאכול אפילו אם את מניקה שבי ליד ביתך כשהיא אוכלת ותניקי (או שתיתני בקבוק). אחר כך תני לילדה שלך להיות בזמן איכות עם אבא כשאת בחדר מרדימה את התינוק, מראש אני חושבת שזה לא יהיה קל אבל כדי לנסות.
שיהיה בהצלחה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לחלי
רינת25/10/2007לשים את הילד על גובה אני גם עושה, לפעמים זה עוזר ולפעמים לא.
לגבי השינה זה קצת בעיתי כי לא תמיד בעלי איתי,
וגם אני מאמינה שהוא ירדם אבל לזמן קצר יתעורר ושוב יהיה נודניק, את האמבטיה אני בדר"כ עושה לו בבוקר, אבל..... אני ישנה זאת ויעבור לערב, בכל מיקרה אני חייבת לעשות סדר יום אז אני ינסה למרות שאני יודעת שזה הולך להיות קשה (לא שעכשיו ממש קל לי).
אבל חייב להיות גם לי סדר יום במיוחד שחוזרים עוד מעט לעבודה.
אז... תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לאבא יש תפקיד
גלוריה26/11/2007פעם האבא יכול לטפל בתינוק בזמן שאת עם הילדה ופעם הוא יכול להשכיב את הילדה ואת תהיה עם התינוק זה יקל עליך וגם בסופו של דבר בעלך יהנה ממך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות של טירונית
ליהי23/09/2007
שלום.
אני לפני לידה ראשונה (שצפויה בדצמבר) וככל שמתקרב המועד, צצות לי בראש שאלות שאני לא יודעת את התשובה עליהן.
אין לי במי להעזר ולשאול.
כמה שאלות:
מתי עושים אמבטיה ראשונה בבית ?
איך עושים אמבטיה לתינוק שרק נולד ?
האם אחרי כל החלפה של טיטול צריך לשטוף במים וסבון או שאפשר להסתפק רק באבטיה אחת ביום, ובין החלפה להחלפה במגבונים לחים ?
אני רוצה להניק. אני יודעת שזה עניין אינדיבידואלי בין תינוק לתינוק, אבל פחות או יותר, מהו הטווח הזמן בין הנקה להנקה ? כל שעתיים ? כל חמש שעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהי מתוקה
חלי מוחני25/10/2007שלום יקרה,
אני מבינה שצצות לך הרבה שאלות ואין לך במי להעזר וזה קצת מלחיץ אותך, אני אנסה לעזור,
אמבטיה ראשונה עושים בבית באותו יום בו מגיעים הביתה או ביום למחרת.
אחרי החלפה של טיטול אפשר להשתמש במגבונים לחים, אם ישנה בעיה של תפרחת טיטולים אז עדיף לשטוף במים וסבון.
לגבי הנקה, ב 3 חודשים הראשונים אין אין חוקיות וזה תלוי גם בתינוק, לאחר 3 חודשים צריך להיות כבר הפרש של 3-4 שעות בין הנקה להנקה.
אל תשכחי מתוקה שאנחנו פה לעזרה, ואולי כדי שבהתחלה תעזרי עם דולה לאחר לידה כדי להכנס לעיניינים בצורה חלקה יותר.
בכל מקרה יש לי הרגשה שעוד תהייה אמא נפלאה.
בהצלחה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי לחץ
שרון26/11/2007אחרי הלידה יסתובבו בבי"ח אחיות ויזמינו אותך להרצאות על כל מיני דברים, כמו אמבטיה לתינוקות.
לגבי הרחצה אחרי החלפת חיתול: אנחנו העדפנו לרחוץ ולא לנקות במגבונים, וזה מאוד עזר לצמצום ההתפרצויות של תפרחת חיתולים. אבל את לא חייבת: מגבונים מקובלים בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את רוצה להניק
לירון05/12/2007ממליצה לך לבקש להניק עוד בחדר לידה, זה לדעתי מתכון להצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)