לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר לידה
    מיטל
    22/01/2010

אני כבר 5 וחצי שבועות לאחר לידה טיבעית.לאחר הלידה היה לי דימום שהפסיק בהדרגה.אך לא לגמרי יש ימים שאין שום דימום רק הפרשות לבנות לגמרי ויש ימים שיש ממש דימום עד היום.
    אני מניקה באופן מלא מאז הלידה.
    שאלתי.
    1.מתי אמור להפסק הדימום לגמרי?
    2.ואיך אדע האם אני עתידה לקבל מחזור בזמן ההנקה?{זוהי לידה 2 בלידה 1 קיבלתי כל זמן ההנקה.]
    3.ומתי הכי בטוח לאחר הלידה לקיים יחסים?{לא היה לי שום תפר}
    4.יש לי עדיין בטן של חודש רביעי אני בד"כ מאד רזה זה הרחם שעדיין לא התכווץ כהוגן?ומתי זה יקרה??
    תודה מראש.מיטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר לידה

הוספת תגובה

• מיטל שלום

עינת אהרן
    24/01/2010

ראשית מזל טוב. מקווה שאתם מרגישים טוב אנסה לענות על כל שאלותייך אבל אתחיל מזה שהתשובה לרוב השאלות נעוצה בכך שאת חמישה וחצי שבועות לאחר לידה וההמלצה הגורפת היא ש - 6 שבועות לאחר לידה יש ללכת לבדיקה אצל רופא הנשים שלך.
    ולתשובות -
    1. סיום הדימום הוא אינדוודואלי בין כל יולדת ויולדת אין זמן סביר חד משמעי. על פניו הדימומים ולסרוגין ההפרשות שאת מתארת (גם בהנקה מלאה - וכל הכבוד לך על כך!!!!) נשמע נורמלי ותקין אבל רופא נשים הוא זה שצריך לאשר זאת בוודאות.
    2. אי אפשר לדעת מתי המחזור יחזור. הנקה מלאה/חלקית, הורמונים ועוד הם חלק מהגורמים לשובו של המחזור. יכולים להיות כל מני סימנים מוקדמים לכך, סימנים שאת אולי מכירה מהעבר או סימנים חדשים כמו רגישות בשדים, מצב רוח, כאב בגב, בטן תחתונה, רעב ועוד ועוד. כל אחת והסמינים שלה.
    3. יחסי מין מומלץ לקיים רק לאחר בדיקת רופא נשים גם אם לא היה שום תפר.
    4. בטן....יקירתי את רק 5 שבועות אחרי לידה, תהיי סלחנית עם עצמך ועם גופך. הירידה במשקל וירידת הבטן היא הדרגתית ומשתנה. רופא הנשים, שוב, הוא זה שיוכל לקבוע אם מדובר עוד בהרחבה של הרחם או שזו בטן קטנה שנשארה וזה כ"כ נורמלי וטבעי. חכי עוד קצת ואת יכולה להתחיל עם צעידות באיזור, מעט ספורט בהדרגתיות, תזונה מאוזנת ותראי איך את חוזרת לגזרה שאת רוצה.
    אני ממליצה לך בחום להתרכז כרגע בהתאוששות מההריון והלידה, בתינוק החדש, בקן המתרחב באהבה וסבלנות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו