מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חמישה שבועותיעל08/04/2010
שלום,
בני בן חמישה שבועות, רב היום והערב הוא רוצה להיות על הידיים. גם שהוא ישן שזה רב הזמן ואני שמה אותו לשכב במיטה והוא מתעורר אחרי 5 - 20 דקות בקיטור שהופך לבכי ואז שוב ידיים והוא רגוע ו/ או נרדם. אני כן חושבת שתקופת הקירבול הזו והצורך להיות קרוב אלי או לבעלי חשוב מאוד ואני משתמשת במינסרי הרבה פעמים. האם זה גיל שצריך כבר עכשיו להכנות לו הרגלים אם זה לא מוקדם מידי? או לתת לזה להיות וזה יעבור עם הגדילה ומתי? חשוב לי לציין שאני משלבת הנקה( כל שעתיים במשך חצי שעה בערך) ופורמולה שאותה הוא מקבל פעמיים ביממיה וזה בעיקר בארוחת ערב והלילה והוא ישן את הלילה ובמיטתו.
ואני מרגישה שהוא סובל לא מעט מכאבי בטן. מה היא הצעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 שבועות
עינת אהרן09/04/2010יעל מזל טוב,
אני קוראת את תשובתך ואת צודקת מאוד באינטואיציות שלך,. התינוק שלך עוד קטן וזקוק לחום, לביטחון, למגע שלך באינטנסיביות. הקשר איתך הוא העוגן שלו, הוא הביטחון בעולם החדש שהוא נולד לתוכו.
אני מאלה שסוברים שגיל 5 שבועות הוא מאוד מאוד מוקדם ולא יעיל על מנת להתחיל להכנות הרגלים. זה עוד שלב בחיי התינוק שהוא זקוק לדברים הכי בסיסיים. יש תינוקות שצריכים יותר ויש כאלה שפחות. אי אפשר לקבוע מתי הצורך וצורת ההתנהגות תשתנה, זה כ"כ אינדיוודואלי ומשתנה מתינוק לתינוק, מזמן לזמן וכו. על מנת להקל עליך שווה להעזר כמה שאפשר במשפחה, חברים או עזרה בתשלום ולראות איך לאט לאט החיוך הופך לצחוק, והילד גדל....
אני יודעת שזה לא פשוט, מאוד אינטנסיבי ולא מאפשר הרבה זמן לדברים נוספים אך את עושה את הכי טוב שאת יכולה עבור תינוקך.
השימוש במינסרי מצויין, גם לעזרה בנושא הגזים.
על מנת להקל על השעות של הקוליק אני ממליצה בחום על עיסוי תינוקות, שווה ללכת לקורס של עיסי תינוקות וללמוד גם עיסוי שיכול למנוע את הכאבים מראש. יציאה לאויר הפתוח ברגעים הקשים מקלה מאוד הן על התינוק והן על ההורים, נשיאה בתנוחות שונות, שימוש בכדור פיזיו ועוד.
הגזים הם תופעה שכיחה שחולפת ויש אור גדול בקצה המנהרה לכל בני הבית.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)