מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יציאה עם התינוק מהביתחסוי23/10/2007
שלום רב,
ילדתי לפני כשבוע וחצי.
לתינוקת צהבת קלה.
בינתיים אני בבית, ויש לי מעט כאבים כך שאני מנסה לנוח.
שאלתי היא- האם מומלץ לצאת עם התינוקת לטיול קצר בעגלה פעם ביום?
כאם טריה, וכאשר זה היה ההיריון הראשון אני חוששת להוציא את התינוקת החוצה, שכן המערכת החיסונית עדיין לא בשלה דיו.
האם הכרחי להוציא אותה החוצה?
שאלה נוספת- התיהוקת מקבלת גם מטרנה בשל קשיי הנקה. אני שואבת לה חלב שלוש פעמים ביום (כמות של 90 מ"ל בערך לכל היום). האם להנקה כ"כ מועטה יש משמעות בכלל?
אמרו לי שכל מה שהיא מקבלת ממני "שווה זהב". האם הכמות לא מעטה מדי, והאם יש להנקה הזו תועלת למערכת החיסון שלה?
היא אוכלת בערך בכל שלוש שעות כמות של 60 מ"ל מתוספת המזון. האם מספיק? (משקל לידה 2.975).
מתי מגיע השלב בו זמני האכילה (מבחינת מרווחי השעות) גדולים יותר?
אודה לתשובתכן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא יקרה
חלי מוחני24/10/2007שלום לך והמון מזל טוב.
ולשאלותך: כן, רצוי לצאת לטיול בעגלה עם התינוקת - מעט שמש תעזור גם לצהבת שיש לה להחלים. נכון שמערכת החיסון שלה לא "מושלמת" אך אויר צח יכול להיות נפלא - עדיין לא קר אז נצלי את מזג האוויר, לא הייתי ממליצה לך להסתובב במקומות סגורים כמו קניונים וכדו'.
בעיניין ההנקה - לפחות בימים ואפילו השבועות הראשונים יש משמעות גדולה להנקה (החלב עדיין צהוב - שזהו הקולסטרום שחשוב מאוד בשלב הזה). את מוסיפה לה תחליף חלב וזה בסדר (דרך אגב התחליף "עוזר" לצהבת להחלים - חלב האם מקשה על על הצהבת לחלים).
לגבי שעות ההנקה והמרווחים - בערך בגיל 3 חודשים התינוקת שלך תתחיל לצבור מרווחים של 3-4 שעות בין האכלה להאכלה.
שיהיה בכיף ובהצלחה,
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרווחי האכילה- הבהרה
חסוי24/10/2007חלי שלום,
אני מודה לך על תשובתך.
התינוקת אוכלת כעת בכל שלוש שעות (כמות של 60 מ"ל בערך). האם היא צריכה לאכול בכל שעתיים כעת?
בבית החולים אמרו 4 שעות, בטיפת חלב 3 שעות, ואחות בבריאות האישה אמרה שאם היא רק יונקת היא צריכה לקבל כל שעתיים.
אני נותנת לה מטרנה 60 מ"ל בכל 3 שעות, ו- 3 פעמים ביום אני נותנת לה כמות של 30 מ"ל חלב אם שאוב (סה"כ 90 מ"ל ביום).
האם המרווחים והכמות תקינים?
דבר נוסף- אני מרתיחה לה את המים בקומקום חשמלי. כתוב שיש להרתיח את המים לפחות 2-5 דקות. אולם הקומקום החשמלי לא מרתיח את המים זמן כה רב.
האם די בהרתחה אחת?
אח"כ אני מקררת לה את המים בכוסות זכוכית מכוסות ומעבירה לתרמוס אטום.
האם זה מספיק?
אני מודה לך מאוד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)