מערבולת אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מערבולת אחרי לידה
    מיה
    02/05/2010

היי,
    אני 13 יום אחרי לידה, והאמת שאני ממש לא מזהה את עצמי... הרבה דברים שחשבתי התנפצו לי בפנים..
    אני ממש מרגישה ברכבת הרים וכאילו שום דבר שאני לא עושה לא מספיק טוב.. הסביבה הקרובה שלי לוחצת עליי (מכוונות טובות) להניק ולמרות ניסיונותי (הלא רבים חייבת לציין) למרות שהבאתי יועצת הנקה וקניתי פטמות סילקון - זה לא זה. אני לא אוהבת את התלות הזו ... ואת החוסר ידיעה של כמה הוא אכל ומתי שוב.... אז נראה לי שהרמתי ידיים מזה (למרות שאני שואבת לפחות 3 ארוחות חלב אם) אך ייסוריי המצפון שלי גדולים.
    מה גם שבמקום לרצות לבלות איתו כל רגע פנוי .. אני כל הזמן חושבת על איך אני רוצה להתארגן (ולא להישאר בפיגמה כל היום) ולצאת להסתובב.
    מה שאני אומרת הוא שמאוד קשה לי התקופת הסתגלות - מה גם שהתחילו לו גזים אז גם הלילות הם לא להיט.
    בעלי הוא אדם מקסים שבמבין ותומך אך אני מרגישה רע עם עצמי ומיווסרת...
    לא ממש יודעת מה לעשות עם כל התחושות הללו... מחכה כבר להתחברות הזו לאמהות שכולם מספרים עליה...
    מתי זה יקרה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מערבולת אחרי לידה

הוספת תגובה

• מערבולת אחרי לידה

עינת אהרן
    02/05/2010

מיה יקרה מזל טוב,
    המילים המרגשות שכתבת בפתיחות גדולה הן מילים שאני שומעת מידי יום בעבודתי עם נשים לאחר לידה. התקופה שלאחר הלידה הינה תקופה לא פשוטה מלאה באתגרים ושינויים.
    ההסתגלות לאמהות, ההתקשרות לתינוק חדש, השינוי הכ"כ גדול שתינוק חדש מזמן לנו לוקחים זמן, לא יום לא יומיים ולא שלושה לפעמים שבועות וחודשים.
    לא פשוט להכין אמהות וזוגות בכלל ליום שלאחר הלידה. עד שלא מתנסים באמת אי אפשר להבין באמת את העוצמות, התחושות, השמחה, הדמעות, העייפות האהבה.
    זה זמן בשבילך להכיר אישה חדשה, להתחיל להכיר זוגיות אחרת עם בן זוגך ולהתחיל את הקן החדש שלכם.
    היי סבלנית עם עצמך בתחושות וברגשות, הם לגיטימיים. קחי לך את העצות שנכונות לך רק את האמא פה ואת יודעת מה טוב לך ולתינוקך. קחי כל יום לאט לאט, לא לרוץ.
    אני ממליצה לך בחום גדול להפגש עם מלווה לאחר לידה לפגישה או שתיים על מנת לקבל את העזרה הרגשית והפיזית שאת צריכה כרגע ובהמשך ממליצה מאוד על השתתפות בקבוצה של אמהות ותינוקות את תופתעי לגלות אמהות נוספות במצבך והשיתוף והתמיכה ההדדיים מאוד מחזקים ומעצימים.
    ובסוף אנחנו הפורום פה למענך.
    רק טוב עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

מיה
    02/05/2010

זה ממש נחמד לדעת שבאמת יש פה משהו שמבין ותומך...
    אני מאוד מעריכה את התשובה וההזדהות..
    רציתי לדעת איפה יש קבוצה כזו של מפגש אמהות אני מנשר....
    והאם זה עולה כסף?

שוב המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיה

עינת אהרן
    02/05/2010

תמיכה זה שם המשחק בעבודה שלי ואם ולו במקצת המילים שכתבתי עודדו אותך אשריי!!!!
    אשמח להמליץ לך על קבוצה אך מטעמי פירסום לא אוכל במסגרת הפורום. את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל או בנייד ואתן לך המלצות.
    קבוצות לאמהות ותינוקות כרוחות בתשלום אך לא בשמים כלל. אם את שואלת אותי זה שווה כל שקל - השיתוף, השיח, הלמידה, היציאה מהבית הכל. ואתן לך רעיון - בקשי את זה כמתנה מחברות טובות, הן יבינו את הייתרונות ובטוח ישמחו להעניק משהו יעיל באמת ולא עוד צעצוע, שמיכה או אחר. טיפ קטן חשבי על כך.
    לילה טוב עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו