לידה שניה בבקשה דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה שניה בבקשה דחוף
    דורית
    10/05/2010

היי.לפני כשבוע ילדתי בפעם השניה.בניגוד ללידה הראשונה שהייתה חוויה קלה ונעימה,הפעם ילדתי בניתוח קיסרי.זה קשה יותר וכואב יותר...אבל באופן מוזר, גם ההסתגלות שאחרי,הפעם קשה לי יותר.מאז שחזרתי הביתה אני כל הזמן בוכה ומרגישה עצובה מאד.ומוצפת מאד.
    אני מאד מחוברת לתינוק ואוהבת אותו,יש לי נקיפות מצפון דוקא כלפי בתי הבכורה שאני לא מצליחה להיות פנויה רגשית אליה וגם פיזית הכאבים מאד מגבילים את תנועתי ומשפיעים על היכולת שלי לשחק איתה,ופוגעים במצב הרוח שלי.
    אני לא מבינה למה קשה לי ככ הפעם,ואני מפחדת ללקות בדיכאון.אני מניקה וזה חשוב לי,אז אני לא רוצה לקחת תרופות וכאלה,ואני לא יודעת מה לעשות.אני רוצה להיות שמחה ולהנות מחופשת הלידה שלי,וגם לחזור להיות קרובה לבת שלי,כמו קודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה שניה בבקשה דחוף

הוספת תגובה

• לידה שניה - מזל טוב

עינת אהרן
    10/05/2010

דורית יקרה,
    מזל-טוב ענק להולדת בנך.
    לפני שאני כותבת לך אני מזמינה אותך לרגע אחד פשוט לקחת נשימה עמוקה עמוקה לעצום עיניים ולתת לעצמך שניה של דורית.
    עברת לידה לא פשוט, ניתוח קיסרי הוא ניתוח לכל דבר ההתאוששות ממנו לא פשוטה ומצריכה מנוחה מרובה. אין אף לידה שדומה לקודמתה, כל לידה היא סיפור בפני עצמו בדיוק כפי שכל תינוק שלך הוא אחר ובדיוק כפי שאת כאמא מגיעה שונה לחדר לידה ולאמהות.
    אני מזכירה לך שאת שבוע בלבד אחרי לידה, כל התחושות שאת מתארת הן נורמליות ולגטימיות. התקופה הזו מאופיינת בהצפה רגשית גדולה מאוד שיכולה לבוא לידי ביטוי בן השאר בבכי, עצבות קשיי הסתגלות ועוד. אני ממש לא הייתי קופצת למסקנות מהירות של דכאון לאחר לידה.
    את אמא אחרי לידה עם כל המשתמע מכך.
    אני מניחה שגם לאחר הלידה הראשונה לקח לך זמן להסתגל כפי שקורה לרוב האמהות וגם עכשיו למרות שאת אמא ואולי מצפה מעצמך להיות במקום שכבר מכיר, יודע, אוהב, בטוח יותר זה עדין אחרת. יש הרבה יותר משימות, פחות זמן להתאושש, הרבה מאוד אתגרים בתקופה קצרה.
    יקרה, תני לעצמך את הזמן הזה, משכב לידה אנחנו שוכחות אך הוא אמור להיות 40 יום ואם תשאלי אותי גם זה לא תמיד מספיק. מתוך 40 יום את רק 7 ימים אמא לשניים. תני לעצמך את הזכות לנוח המון המון את חייבת את זה לעצמך ולילדיך. נסי לארגן מעגל תומך - משפחה, חברים, עזרה בתשלום שתאפשר לך את המנוחה שאת זקוקה לה כרגע.
    מזמינה אותך להכנס עם שני ילדיך למיטה בתנוחת מנוחה להניק את הקטן, לספר סיפור לגדולה או אולי סתם לנהל שיחה, אין צורך לשחק עכשיו משחקים מספיק לבלות יחד בשיחת בנות כייפית ואולי אכילת גלידה במיטה....מה את אומרת? מי החליט שכרגע משחק זה must?
    אני מאמינה שבתוך כמה ימים לכשתתחזקי, תתחילי להסתגל לאמהות לשניים תראי שהקשר הכ"כ חזק ומשמעותי שיש לך עם בתך יחזור להיות אוהב, רגיש וסבלני כי יש בתוכך את זה וזה לא הולך לאיבוד.
    אל תשכחי לאכול, להזין את עצמך הגוף שלך חייב את זה.
    ותרופות יקירה, לא כ"כ מהר לוקחים אותם, ההנקה היא תרופה מופלאה לתינוק שלך ולא פחות לך וכל הכבוד לך שאת שמה אותה בסדר עדיפיות עליון למרות הקשיים. את אמא מדהימה.
    אחרי שנשמנו, קראנו והבנו שלאט לאט....חיוך ואני פה אם תצטרכי.
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו