מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוכה דמעות, מה עושים עם בטן רפויה??מעיין18/05/2010
שלום לכולם,
אני ממש מבואסת (בלשון המעטה) ממראה הגוף שלי אחרי הלידה...
נכון שהתינוק הקטן והמתוק שיצא משם גורם לי לשכוח הכל, אבל בלילות או עם הבעל אני נזכרת איך נראיתי לפני 12 חודשים ואיך אני ניראת היום, וממש לא יכולה לקבל את זה.
ילדתי לפני חודשים, לידה ראשונה (טבעית ללא הפלות קודמות), שבוע 40.
אני די צבעירה יחסית בת 23.
התחלתי ההריון במשל 43 קילו, גובה 1.53
המשקל הנל והגבוה מלווים אותי קבוע, כלומר לא היו תקופות בחיי ששקלתי יותר גם לא 100 גרם יותר.
את ההריון סיימתי עם משקל 54 קילו (11 קילו תוספת)
השמנתי בכל איזור אפשרי, ירכיים, בטן, אגן, רגלים, ילדים, פשוט בכל מקום.
בזמן ההריון ניראתי רזה, חוץ מהעובדה שהייתה לי בטן מאוד גדולה, אבל בסה"כ כולם טענו שלא ניכר שהשמנתי..
כניראה שמשקל 54 זה עדיין תקין לגבוה שלי כך שלא ניכר שהשמנתי יותר מידי, אך במחינת הגוף שלי העלייה במשקל הייתה מהירה ודרסטית עבורו.
חשוב להדגיש שמבנה הגוף שלי מאוד צר, ובזמן ההריון לא התרחבתי במיוחד אלא השמנתי. על אף שההשמנה לא הייתה ניכרת במיוחד כלפי הסביבה, אך המשקל הראה את המספרים.
בוא נגיד - גינס סקיני מידה 26 עלה עלי בחודש 9 עם 2 כפתורים פתוחים.
יצאו לי סימני מתיחה רבים ו- ע-נ-ק-י-ם!!! בבטן, בישבן, בירכיים.
וחמור יותר מהכל - שרירי הבטן שלי כניראה מתו להם בתקופת ההריון, כי עכשיו הבטן שלי פשוט זרוקה לה רפויה ומסכנה.
נכון שאני בסה"כ חודשיים אחרי הלידה, אך בכל זאת מדאיג אותי ולא ניראה לי שזה הולך להסתדר מעצמו, לכן הודעתי כאן, אשמח לקבל טיפים מה ניתן לעשות בנידון בעיניין הבטן הרפויה האם אפשרי לחזק אותה ע"י כושר? דרך אחרת מלבד ניתוח (שכרגע לא בא בחשבון זו לידה ראשונה).
חשוב לציין כי גנטית אימי לאחר הלידה השניה שלה בגיל 34 נשארה עם בטן בחוץ, כלומר עד היום היא ניראה כאילו עדיין בהריון.... הערה גנטית שהיה חשוב לי לציין.
אשמח לדעת מה אוכל לעשות בנידון, ואם בכלל אפשרי לעשות משהו עם הבטן?
מילא סימני המתיחה הענקיים שיש לי בכל מקום, איתם אני מנסה להשלים ולהבין שהם לא הולכים להעלם בקרוב.
תודה רבה, על כל עצה ועזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את משקל התינוק
מעיין18/05/2010לא יודעת עד כמה זה עקרוני לשאלה שלי אך התינוק נולד 3500 בשבוע 40
כפי שציינתי זו לידה ראשונה, טבעית, לא היו הפלות או הריונות קודמים.
מקווה לקבל סיוע.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין את משקל התינוק
מעיין18/05/2010לא יודעת עד כמה זה עקרוני לשאלה שלי אך התינוק נולד 3500 בשבוע 40
כפי שציינתי זו לידה ראשונה, טבעית, לא היו הפלות או הריונות קודמים.
מקווה לקבל סיוע.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה שלום
עינת אהרן20/05/2010ראשית, אני לא יודעת אם תוכלי לקבל זאת בשלב זה אך אני מרגישה צורך לומר, היי סלחנית עם גופך. הגוף שלך עשה עבודה קשה, מאומצת ומוצלחת למדי והביא לעולם את בנך. אני מבינה את התסכול שלך והקושי לקבל את עצמך אך גוף לפני ואחרי לידה הוא אחר וצריך לתת לזמן לעשות את שלו. בנוסף אם עברת הריון תקין, לידה טבעית והכל בסדר, הלכת לרופא נשים 6 שבועות לאחר הלידה כפי שמומלץ והוא מצא שהכל בסדר את יכולה לאט לאט להתחיל להכניס לסדר יומך ספורט.
ספורט טוב מכל בחינ ה שהיא, חשוב רק באמת לעשות זאת בהדרגה ועם מאמן שיודע לעבוד עם נשים לאחר לידה. במקביל את יכולה לפנות לתזונאי ויחד תקבעו מסגרת תפריט שמתאימה לך ויכולה לעזזור לך. אם את מניקה את חייבת לקחת את זה בחשבון ולעדכן את אנשי המקצוע שתפני עליה.
בינתיים יש מזג אוויר נפלא, את יכולה לצאת עם מנשא, עגלה ולטייל.
רק טוב עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא האם נפגמו שרירי הבטן?
מעיין20/05/2010תודה רבה על המענה מצידך.
אני מוכנה לעשות הכל על מנת להחזיר את הבטן למראה הקודם שלה.
בהתפשרות שהמראה החדש יכלול גם סימני מתיחה גדולים בכל מקום.
מה שחשוב לי שהבטן לא תיהיה רפוייה ונופלת כמו אצל אישה שמנה שעשתה דיאטה במכה אחת...
השאלה האם עיניין הבטן הרפויה פתיר ע"י כושר / + תזונה נכונה, או שיתכן כי שרירי הבטן שלי נפגמו ולא ישובו לעולם להחזיק את הבטן בצורה טבעית?
אני שואלת את השאלה הנ"ל, כיוון ואמא שלי (פרט גנטי) לאחר הלידה השלישית שלה, בגיל 34 (טבעית ללא הפלות קודמות) נישארה עם בטן עד היום כאילו היא עדיין בחודש תשיעי.
כאשר אימי היא אישה רזה בכל חלקי גופה, ובעלת מבנה גוף צר.
הדבר היחידי שבולט אצלה הוא הבטן.
אני מניחה שהיום כשהיא נושקת ל60 שרירי הבטן בוודאי לא יחזור.
אך האם אצלי הנושא פתיר ע"י כושר / + תזונה
או שעלי לקחת בחשבון וגם לבדוק את רמת הפגימה בשרירי הבטן, שעלול ליצור מצב בלתי הפיך?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירי בטן
עינת אהרן20/05/2010נעמה,
אני מאמינה ששרירי הבטן שלך לא נפגמו. הגוף שלנו בנוי כך שהוא יכול לשקם, לבנות ולחזק את עצמו. עם עבודה נכונה ותזונה מאוזנת אני מניחה שתוכלי להגיע להישגים שאת רוצה.
שווה לשאול את אמא אם היא התאמנה אחרי הלידות, האם עשתה משהו בנידון וללמוד מה את יכולה לעשות על מנת להיות מסופקת מהמראה.
הרבה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)