מרגישה שאני אמא גרועה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגישה שאני אמא גרועה
    אמא חדשה
    01/06/2010

ילדתי לפני חודשיים וחי, ילדה מקסימה ומתוקה באמת. לא היה דבר בעולם שרציתי יותר ממנה ואני באמת מרגישה שהיא חלום שהתגשם.
    ועם כל זה... קשה קשה קשה לי. אני מרגישה שאני אמא גרועה. הבת שלי נכנסת לפעמים להתקפי בכי, בעיקר משום שקשה לה להירדם ביום והיא נרדמת רק בידיים או בעגלה. בעוד שבעלי מצליח להרגיע אותה ב-5 שניות ולהרדים אותה בידיים ב-10 שניות נוספות, אצלי בידיים היא יכולה לצרוח במשך שעה, כאילו אני מכאיבה לה. ואולי באמת המגע שלי מכאיב? אולי אני לא עדינה כמו שאני חושבת? לפעמים היא בוכה בידיים שלי שעה, וברגע שבעלי נכנס הביתה ומחזיק אותה היא נרגעת בשנייה. בעלי חושב שאני עושה הכל מצוין, ושזה פשוט הריח של החלב שמשגע אותה וגורם לה לרצות לינוק גם כשהיא לא רעבה.כהוכחה הוא מראה לי שברגע שהיא מתחילה לבכות ואני מרימה אותה- היא מתחילה לעשות קולות מציצה ולמצוץ כל דבר בקרבתה (מלבד מוצץ שהיא לא מוכנה לקחת בשום פנים ואופן). יש ימים שבהם אני מצליחה להרדים ולהרגיע אותה בכמה דקות ואז תחושת הסיפוק שלי אדירה, אבל יום לאחר מכן שוב קורה אותו הדבר. עד עכשיו, לפחות שעות הרוגע שלה היו לנו טובות יחד: היא לא היתה מורידה ממני את העיניים, שחקה איתי ודברה איתי (בדרכה), ולא הפסיקה לחייך אליי. ]תאום עכשיו גם זה נגמר, פתאום היא מחייכת אלי פחות, היא מדברת איתי פחות, פחות טוב לה איתי. אני חושבת שנקלעתי למעגל קסמים שלילי: אני נלחצת וחושבת שאני אמא גרועה, והיא מרגישה את הלחץ הזה ולכן פחות רגועה איתי וזה כמובן רק מעצים את הלחץ שלי... אני יכולה להסביר יפה מאוד בתיאוריה את כל הסיבות לכך שזה קורה, אבל בשורה התחתונה אני מרגישה שאני אמא גרועה, לא מבינה, לפעמים אני מרגישה שגם הסביבה חושבת כמוני, בעיקר המשפחה של בעלי, אבל בעלי אומר שזה לא נכון ושברור לכולם שאני אמא מצוינת. אבל אני חושבת שאני אמא מכאיבה פיזית ורגשית. לפעמים אני חושבת שאולי עדיף היה שאני אחזור לעבוד ובעלי יישאר איתה בבית. בימים קיצוניים יותר אני חושבת שעדיף היהאם היה קורה לי משהו והיא היתה נשארת לבד עם בעלי או עם אמא אחרת. כל מה שאני רוצה הוא שיהיה לה טוב, שום דבר לא חשוב לי יותר מזה, אז למה אני לא מצליחה? בנוסף לכל, אחותי הגדולה עברה פעמיים דכאון אחרי לידה ואני הייתי קרובה אליה מאוד בתקופות האלו. ההתנהגות שלי מתחילה להזכיר לי אותה בתקופות אלו. סליחה על ההודעה הפסימית, זו הצטברות של רגשות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה שאני אמא גרועה

הוספת תגובה

• אמא בוקר טוב

עינת אהרן
    04/06/2010

אמא יקרה מזל טוב וברוכה הבאה לפורום.
    אני קוראת את המילים שלך ורואה לנגד עיני אמא נורמלית שכותבת שחור על גבי לבן שכל מה שהיא רוצה זה שתינוקת שלה יהיה טוב. זה סימן בעיני לאמא דואגת, תומכת, מכילה, רגישה - אמא אמיתית.
    ללמוד את רזי האמהות לוקח זמן, לא יום ולא יומים, לא שבוע ולא שובעיים. הקושי שלך לקבל את האני החדשה, את השינויים, התובענות, הטוב והקשה שבאמהות זה מקום שאפשר לדבר עליו, לתמוך ולהסביר.
    מה שבעלך אומר הוא נכון ואמיתי, עליך היא מריחה את החלב, הריח המיוחד הזה של שרק לאמא יש והנקה היא לא רק לצורכי הזנהאלא גם לצרכי הרגעה, בטחון, הרדמה ועוד והקטנה מבקשת את זה מהיחידה בעולם שיכולה לספק לה את כל אלו בחבילה אחת - אמא!!!
    ייתכן שהתקפי הבכי של בתך הן גם כתוצאה של כאבי קוליק - גזים? זה בדיוק הגיל לכך ואפשר ללמד אותך טכניקות הרגעה ותמיכה בזמן ההתקפים.
    נשמע שיש לך בעל תומך ואוהב, אחות עם ניסיון - תעזרי באלו.
    בכלל כמו שאני תמיד אומרת פה בפורום, התקופה של אחרי לידה היא לא פשוטה מכל ההיבטים אז זה הזמן לקבל תמיכה ועזרה!!!!!! זה אחד הדברים שלא הייתי חוסכת בהם שקל כי העזרה היא זו שתרים למעלה ותאפשר לך להכנס למסלול ולצאת ממעגל הקסמים השלילי שתארת, להרים מצב רוח, לקבל תמיכה והדרכה עם הקטנה ולחייך. קבוצה של אמהות ותינוקות, עזרה של מלווה לאחר לידה בביתך אלו בעייני must לכל אישה אחרי לידה וחבל שלא כולן נעזרות, זו הזכות הגדולה שלך. את יכולה לבקש את העזרה כמתנה לידה אם יש מי שעוד לא קנה לך זו מתנה נפלאה, מניסיון!!!!
    את לא אמא גרועה את אמא טריה שצריכה שלרגע משהו יקשיב, יתמוך, ידריך ויחבק!
    תודה ששתפת
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא חדשה
    04/06/2010

עינת,
    תודה רבה.
    טוב לשמוע ממישהי שמבינה ולהתחזק.
    טוב גם לדעת שמצאתי מקום שבו אפשר לפרוק ולשתף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו