מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירי בטן - כושר או ניתוח מתיחה?מעיין06/06/2010
שלום רב,
ילדתי לפני כשבועים בן מקסים שבוע 40 משקל 3 קילו.
אני בת 23, ואת ההריון התחלתי עם משקל 43 גובה 154 (BMI-18)
את ההריון סיימתי עם 11 קילו.
ביום שיצאתי מביה"ח (3 ימי לאחר הלידה), יצאתי עם בטן גדולה בדיוק כמו שהייתה בתקופת ההריון!
נשים שהשתחררו יחד איתי אומנם היו עם בטן אך לא גדולה כמו שלי..
בנוסף, הבטן היה מאוד רירית -- רפויה - דלדלה לא יודעת איך לתאר.
ביום ה4 לאחר הלידה החלטתי על דעת עצמי לחבוש את הבטן בעזרת תחבושת אלסטית. חבישה הדוקה, היה קצת קשה לנשום אך התרגלתי.
לאחר יומיים ניכר שיפור משמעותי מאוד, הבטן הצטמצמה ב 50%
וכך כל יום הלך השתפר.
אגב, לגבי המשקל - נכון להיות שבועים אחרי, ירדתי 7 קילו, ונותרו לי ר' 3 קילו לחזור למשקל המקורי.
הבטן כמעט חזרה למקום נשאר ממש עוד קצת.. אבל יש בעיה אחרת:
הבטן עדיין מאוד רפויה, מדלדלת ולא מוצקת וחטובה כפי שהייתה לפני כן.
כמו כן, מסביב לטבור - צד ימין וצד שמאל "נפוחים" יותר נכון בולטים, עד כי כך שבפרופיל הם מסתירים את הטבור.
כמו כן האיזורים הנל סביב הטבור הם האיזורים היחידים המכוסים בהמון המון סימני מתיחה מאוד צפופים וארוכים.
מה עושים עם זה?
האם זה עיניין של זמן?
האם חגורת בטן טובה תסייע?
האם זה עיניין של כושר + תזונה?
האם הפתרון היחידי הוא מתיחת בטן? (על אף שיחזיק מעמד עד הלידה הבאה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רעות
עינת אהרן07/06/2010ראשית מזל טוב,
שאלת בהודעותייך מספר רב של שאלות, לפני שאני עונה על חלקן אני מזמינה אותך לרגע לנסות לעצור את המירוץ המטורף אחרי הבטן ולהבין שאת רק שבועיים אחרי לידה. זה עדין זמן של הגוף להתאוששות מההריון והלידה. זה זמן למנוחה, אכילה מאוזנת וטובה, בניית קשר עם התינוק החדש ועוד. לכל גוף יש את הזמן שלו לרדת במשקל, לכל גוף יש את זמן ההתאוששות שלו, לכל גוף הנסיבות למראה, למשקל וכולי.
אני באמת מזמינה אותך עוד קצת להיות סלחנית עם עצמך ואת תראי שלאט לאט הגוף ישתקם. אני לא יכולה להבטיח שהוא יחזור להיות כמו שהוא היה, את אמא עכשיו, וגופך עבר חוויה משמעותית, עם זאת ספורט בזמן ובמינון המתאימים, מנוחה וסבלנות יעזרו.
לגבי כל השאלות בנושאים רפואיים אני מעבירה את הודעתך לפורום המתאים, פה לא נוכל לתת מידע ויעוץ רפואיים שאינם מתחום התמקצעותנו.
אני מפנה אותך לאתר של שחר בת-אלמוג, באתר תוכלי למצוא מספר מאמרים מעניינים על ספורט אחרי הריון ולידה, מידע על השרירים וכו. בכלל חיפוש בגוגל תחת כותרת של ספורט אחרי לידה וכדומה יוביל אותך למגוון מאמרים מעניינים בתחום.
בהצלחה ושתפי מה מתקדם.
ערב נפלא
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן07/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן07/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=38 id=link]דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן07/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=284 id=link]כושר גופני לנשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)