היפרדות שריר הרקטוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרדות שריר הרקטוס
    מעיין
    07/06/2010

שלום רב,

ילדתי לפני כשבועיים בן מקסים, אני רוצה להתחיל לתרגל תרגילים לחיזור שרירי ריצפת האגן.

בעקבות חומרים שקראתי באינטרנט הבנתי שיש לוודא כי אין היפרדות של שרירי הרקטוס.

בדקתי את שרירי הרקטוס ונדמה לי שיש לי היפרדות. הצלחתי להכניס 2 -3 אצבעות בין השרירים.

אומר כי אני יחסית צעירה בת 23 כמעט 24.

מצורפת תמונה, אשמח לדעת האם לפי התמונה ניראה כי יש היפרדות של שרירי הרקטוס.
    כמו כן האם מותר לי לבצע תרגילים לחיזוק שיריר ריצפת האגן?

ובנוסף, אשמח לדעת האם היפרדות של שרירי הרקטוס זה דבר שמסתדר לבד?
    האם השריר הנל אחראי לחזרת הבטן להיות מתוחה? בהתחשב בתזונה וכושר?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפרדות שריר הרקטוס

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עינת אהרן
    07/06/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן לאחר לידה

שחר
    09/06/2010

שלום רעות,
    בתקופת משכב הלידה חשוב לנוח ולאפשר לגוף להחלים. חלק מההחלמה היא קיצור של רצועות, חזרה של השרירים והרקמות למקום וכו'.
    עדיין מוקדם לקבוע את מידת ההיפרדות בשרירי הבטן (אם בכלל יש).
    לאחר שישה שבועות בדקי את עצמך. עד 2 ס"מ אין הגבלה על התרגילים. למרות זאת הייתי ממליצה בכל אופן להתחיל עם חיזוק רצפת האגן ושריר הבטן הרוחבי. (כיווצים של הסוגרים ושאיבת הבטן פנימה תוך נשיפה בלומה עם פה קפוץ).
    לאחר שבועים-שלושה אפשר להוסיף שריר בטן אלכסונים, ולאחר עוד שבועיים, כפיפות בטן רגילות, תוך כיווץ רצפת האגן והכנסת הבטן (חשוב!!!).
    יש עוד מגוון תרגילים שאפשר לעשות במצב של היפרדות גדולה, אשר מחזירים במידה רבה את השריר למקום.
    ניתוח הוא אופציה אחרונה בהחלט. לאימון נכון יש תוצאות טובות. חפשי מדריכה שמבינה בזה להתייעצות נוספת.
    בהצלחה
    שחר בת אלמוג
    אמהות בכושר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו