מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל כל שעה וחצירחלי כץ08/06/2010
בני בן 5 שבועות ביומיים האחרונים מאז שקיבל חיסון הוא רוצה לאכול כמעט כל שעה/ שעה וחצי, לעיתים עוברות גם שעתיים.
אני נותת לו הנקה בלבד או אם אני נוסעת ללימודים הוא מקבל חלב-אם שאוב.
בלילה הוא ישן טוב ישן כ5 שעות. המשקל שלו 4 ק"ג.
האם זו תופעה שקשורה לגדילה מואצת או לחיסון?
איך זה שבלילה הוא כן ישן ובמהלך היום הוא דורש לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רחלי
עינת אהרן08/06/2010ראשית כל הכבוד על ההנקה המלאה והשאיבות שאת מקפידה עליהן, יש פה אמא שמודעת לחשיבות הבלתי מעורערת של חלב אם ועושה הרבה לטובת תינוקה. זה תמיד ראוי לציון בעיניי.
לעצם העניין, שאלת כמה שאלות ואני אנסה לענות על כולן עם זאת אני מסייגת שאני לא רואה אותך ואת התינוק, אין לפני את כל הפרטים הרלוונטים ולכן אני לא רואה את התמונה כולה אז תקחי מדברי מה שמתאים ואם עדין תהינה לך שאלות אני ממליצה בחום לפנות למדריכה או יועצת הנקה שתבוא לביתך.
בנך קיבל חיסון, זו יכולה להיות סיבה מצויינת לשינוי ההתנהגותי שלו שבא לידי ביטוי בהנקות תכופות יותר. למרות שעל הנייר נאמר לנו שלרוב החיסונים אין תופעות לוואי, בשטח אנו עדים לשינויים ולו הקלים ביותר שחלים אצל תינוקות אחרי חיסונים שונים ובאים לידי ביטוי בדרכים שונות. המזל של בנך שיש לו את השד על מנת להתאושש, למצוא נחמה ולהתחזק.
ציינת שהמשקל היום 4 קילו אך לא ציינת את משקל הלידה ולכן קשה לי לומר אם המשקל תקין או לא אך אני מבינה שאתם במעקב בטיפת חלב, היות שהלכתם לחיסון ואני מניחה שאם הייתה בעיית משקל האחות כבר הייתה מידעת אותך.
אני לא מבינה למה התכוונת שכתבת גדילה מואצת!!! אולי התכוונת לקפיצה גדילה? אם כן אז מאוד יכול להיות שאת צודקת. קפיצות גדילה אנחנו רואים סביב גיל 3 שבועות 6 שבועות וחצי שנה ובנך עוד שניה בן חודש וחצי אז זו גם הנחה אפשרי. אם אכן מדובר בקפיצת גדילה המשמעות היא הנקות יותר תכופות כיון שהתינוק בעצם משדר לגוף שלך להעלות את כמות החלב. תוך מספר ימים בדרך כלל המרווחים בין ההנקות חוזרים להיות גדולים יותר ויש חזרה לשיגרה המוכרת יותר עד כמה שיש שיגרה עם תינוקות...
יוצא לי לפגוש לא מעט תינוקות שכבר מגיל צעיר פותחים מרווחים גדולים יותר בין הנקות לצורך שינה בלילה ואז משלימים את צורכי ההנקה שלהם במהלך היום, דבר המתבטא כמובן בהנקות תכופות יותר. זה מאוד נורמלי ושכיח. שימי לב שכל שאר הסימנים חיונים וטובים כמו יציאות, עליה במשקל, מספר ארוחות ביממה. אם הכל תקין תמשיכו.
בהנקה מלאה בד"כ אין שיגרה ברורה. גם עם תינוקות שאינם יונקים כל יום מוליד עולם ומלואו. השינויים מתרחשים כל הזמן ובאים לידי ביטוי בהרבה צורות כמו שינה, אכילה, מצב רוח ועוד.
נסי עם הזמן להבין את האיתותים שהתינוק משדר לך (לוקח זמן ללמוד אותם) וכך תראי שככל שאתם יותר זמן יחד תדעי לבד להבין מה הוא מבקש. לעיתים תדיעי למה הוא מבקש מה שהוא מבקש ולעיתים לא אבל תדעי איך לענות על הצורך וזה הכי חשוב.
תעדכני במצבכם ושיהיו ימים טובים.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחלי כץ10/06/2010ענית לי על השאלה למרות שאת לא ראית אותי ואת בני. דרך אגב קוראים לו לביא
לביא נולד 3.295.
אני אכן התכוונתי לקפיצה גדילה.
היום שהלכתי אמא שלי נתנה לו תמ"ל של אופטימיל מפני שאתמול ושלשום לא הייתה לי הזדמנות לשאוב כדי שיהיה לו אוכל למהלך השהות שלי בלימודים (רוב הזמן הוא היה על ה"ציצי" שלי). זה קצת מבאס אותי כי קיוותי ללתת לו כמה שיותר זמן הנקה מלאה או חלב אם שאוב, זה קצת מרגיע אותי שלביא אכל את האופטימיל בשמחה ושהוא עבר את ה4 קילו לפני שהתחלתי עם תמ"לים, אבל אני מקווה שזה יהיה לעיתים רחוקות רק שאין זמן לשאוב, או שלא הצלחתי לשאוב מספיק, אני מאמינה שחלב אם הוא הטוב ביותר.
היום הוא קיבל 3 ארוחות של אופטימיל, אתמול נתתי לו פעם אחת כדי לראות איך הוא מגיב כדי להיות רגועה יחסית כשאני בלימודים ויש לו מה לאכול...
הוא לא עשה יציאות במהלך היום כשאמא שלי החליפה לו, רק בלילה הייתה לו יציאה ע-נ-ק-י-ת, זה קורה לפעמים שאחרי חשיפה ראשונה לתמ"ל אין יציאות ופתאום יש אחת גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחלי כץ10/06/2010ענית לי על השאלה למרות שאת לא ראית אותי ואת בני. דרך אגב קוראים לו לביא
לביא נולד 3.295.
היום שהלכתי אמא שלי נתנה לו תמ"ל של אופטימיל מפני שאתמול ושלשום לא הייתה לי הזדמנות לשאוב כדי שיהיה לו אוכל למהלך השהות שלי בלימודים (רוב הזמן הוא היה על ה"ציצי" שלי). זה קצת מבאס אותי כי קיוותי ללתת לו כמה שיותר זמן הנקה מלאה או חלב אם שאוב, זה קצת מרגיע אותי שלביא אכל את האופטימיל בשמחה ושהוא עבר את ה4 קילו לפני שהתחלתי עם תמ"לים, אבל אני מקווה שזה יהיה לעיתים רחוקות רק שאין זמן לשאוב, או שלא הצלחתי לשאוב מספיק, אני מאמינה שחלב אם הוא הטוב ביותר.
היום הוא קיבל 3 ארוחות של אופטימיל, אתמול נתתי לו פעם אחת כדי לראות איך הוא מגיב כדי להיות רגועה יחסית כשאני בלימודים ויש לו מה לאכול...
הוא לא עשה יציאות במהלך היום כשאמא שלי החליפה לו, רק בלילה הייתה לו יציאה ע-נ-ק-י-ת, זה קורה לפעמים שאחרי חשיפה ראשונה לתמ"ל אין יציאות ופתאום יש אחת גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לביא נולד 3.295.
הוא לא עשה יציאות במהלך היום כשאמא שלי החליפה לו, רק בלילה הייתה לו יציאה ע-נ-ק-י-ת, זה קורה לפעמים שאחרי חשיפה ראשונה לתמ"ל אין יציאות ופתאום יש אחת גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)