רק על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רק על הבטן
    שירי
    11/06/2010

שלום רב,
    בני בן חודשיים וחצי בזמן השינה הוא מוכן לישון אך ורק על הבטן ברגע שהופכים אותו על הגב הוא ישר מתעורר ומתחיל לצרוח, יש לציין שבזמן שהוא ישן על הבטן הוא ישן לילה שלם מעשר עד שש בבוקר דבר שעוזר לי לנוח המון, שאלתי היא האם מותר לי להשכיב אותו על הבטן? קניתי גם את המכשיר של הבייביסנס שמתריע ברגע שאין נשימות חס וחלילה במידה והתינוק ישן על האף. מה חעשות? לתת לו לישון על הבטן או לשים אותו על הגב ולהישאר ערה כל הלילה עקב הבכי של התינוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רק על הבטן

הוספת תגובה

• שינה על הבטן

עינת אהרן
    13/06/2010

נועה מזל-טוב,
    מה שאת מספרת על בנך הוא שכיח מאוד. כמעט כל האמהות שאני עובדת איתן מתארות סיטואציה בהן התינוק ישן טוב יותר על הבטן מאפשר על הגב.
    כולנו כמובן צודעים להנחיות המפורטות של משרד הבריאות באשר להשכבה על הגב כמניעה ממוות בעריסה חלילה.
    לתינוקות שמתקשים בכך אני ממליצה להורים לעשות מספר דברים ולבדוק אם ישנה הטבה:
    ראשית לנסות לעטוף את בנך בשמיכת קיץ דקה או חיתול בד כך שכל הגוף יהיה מוחזק ועם גבולות ברורים, יש תינוקות שהחוסר גבולות בגוף מלחיץ אותם מאוד.
    עוד הצעה לשיים סביבות מגבת מגולגלת או נחש בד ארוך שוב מאותו מקום של תחושה של גבולות גוף.
    אתם יכולים גם לנסות להשכיב אותו על הצד ולששים מאחרויו מגבת'נחש,משולש בד על מנת שלא יתהך על הגב במהלך הליה.

היות שהאופציה שאת תהיי ערה כל הלילה איננה אפשרית שווה לנסות את הנ"ל ואם לא הולך תהיי בקשר.

חלומות פז....
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו