שכיבה על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן
    א
    13/06/2010

אני לא יודעת מה לעשות אני פשוט נואשת! תאומות בנות חודש וקצת, ממש בהתחלה הייתי שמה את הסלקלים על המיטה שלי וכך בלילה הייתי נותנת בקבוק והן היו פשוט נרדמות איתו חוזר חלילה, לאחר מכן התחילו לבוא העצות של כל העולם והאזהרות על כך שהן יכולות לסבול מרפיון שרירים בגלל שהן מבלות כל כך הרבה זמן בסלקל ואז אמא שלי בצעד אמיץ הרגילה אותן סוף סוף לעריסה רק שלצערה ולצערי הן הורגלו על הבטן ביחוד כיוון שאחת מהן עם קיבה רגישה וריפלוקס ורק ככה היא נרגעת ואני מקבלת שעה שעתיים של שינה מתוקה מפז, אבל מה עושים? כל לילה אני שמה על הבטן ומתמלאת ברגשות של אימה של אשמה שאיזה מן אמא אני ולמה אני מהמרת על החיים שלהן כדי שיהיה לי רוגע ועוד ועוד כל לילה אני משגעת את בעלי - אני אשים על הבטן? מה אתה אומר? אבל אם.. ואם.. בסוף יוצא שהן על הבטן בלילה (גם ביום אבל זה פחות מפחיד אותי כי אני שם) ואניבקושי ישנה כי אני עסוקה בלהקשיב לנשימות שלהן.
    ממש קשה לי אשמח לקבל מענה במהרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• אשמח מאוד לתשובה

א
    14/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה מדלגים על השאלה שלי?בבקשה אשמח

א
    15/06/2010

אם תעני גם לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

עינת אהרן
    17/06/2010

א' יקרה הנה באה התשובה שלי.
    אני אתחיל מזה שגם אמא צריכה לנוח ולישון פה אין ספק ואם יש במהלך היום אפשרות להניח את הבנות בתנוחה שנוחה להם, יש עוד משהו נוכח ואת יכולה לישון עשי זאת. את חייבת את זה לעצמך.

אני מסכימה עם זה שלא נכון שתינוקות ישהו זמן רב בסלקל, זו לא התנוחה הטבעית והנכונה עבורם בדיל זה, הישיבה יוצרת לחץ על אזור האגן ועוד. אני שמחה שאמא שלך הצליחה ללמד אותן משהו אחר.

אם היית קוראת מעט למטה עוד חברה בפורום דברה בדיוק על אותו נושא שאת העלאת השכיבה על הבטן ונתתי לה שלל עצות אפשריות לעניין. אחזור בקצרה, ראשית במהלך היום כשאת ערה אין בעיה ואפילו רצוי לתתלהן לישון על הבטן זה חשוב להן מהרבה בחינות. בשעות הלילה אפשר לנסות להשכיב על הצד, אפשר לעטוף אותן עם שמיכת קייץ או חיתול בד צמוד צמוד, אפשר לשיים סביבן מגבת מגולגלת או נחש בד ארוך כל אלו מאוד קריטים לתינוקות בגיל זה על מנת לתחום את עצמם ולייצר תחושה של גבולות גוף ולא תחושה אמורפיית.

לגבי התאומה עם הריפלוקס הייתי מתייעצת עם רופא הילדים שלך אם אפשר לשיים מתחת למזרון איזו כרית שטוחה, שמיכה, מגבת משהו שייצר מעט הגבהה, זה מאוד עוזר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות

ענבל
    23/06/2010

בעניין החרדות... אני מהאמהות שחרדות גם כשהילד ישן על הגב... מה שעוזר לי זה בייבי סנס, אני יודעת שאם חס וחלילה יקרא מצב של חוסר נשימה הבייבי סנס יצפצף ויעיר אותי (ואת כל הרחוב).
    לגבי השינה על הבטן, אפשר אולי להרדים אותן על הבטן ואח"כ להפוך לגב? או שהן תתעוררנה?
    מה שלא יהיה בהצלחה בדרך לשינה נעימה - גם שלך וגם שלהן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות

ענבל
    23/06/2010

בעניין החרדות... אני מהאמהות שחרדות גם כשהילד ישן על הגב... מה שעוזר לי זה בייבי סנס, אני יודעת שאם חס וחלילה יקרא מצב של חוסר נשימה הבייבי סנס יצפצף ויעיר אותי (ואת כל הרחוב).
    לגבי השינה על הבטן, אפשר אולי להרדים אותן על הבטן ואח"כ להפוך לגב? או שהן תתעוררנה?
    מה שלא יהיה בהצלחה בדרך לשינה נעימה - גם שלך וגם שלהן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו